Arkadaşlar ne olur bir akıl verin çok huzursuzum

• Konu Sahibi Konu Sahibi zargo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

zargo

Nirvana
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2008
11
0
611
İstanbul
Merhaba kızlar
ben 2.5 yıllık evliyim. şuan 28 haftalıkta hamile. eşimle bazı problemlerin var ve ne yaptıysam evlendiğimden beri halledemedim. eşimin 3 abisi var. anne babası vefat etti. 4 erkek kardeşten en merhametlisi benim eşim. abilerine sürekli para veriyo. üstelik biz evlendiğimizde ev falan aldığımız için 71 milyar borçla evlendik. şuan 20 küsür kaldı. ben hala çalışıyorumki eşime destek olayım aman sıkışmasın diye ama oda böyle yaptıkça kendimi aptal gibi hissediyorum. çok ağırıma gidiyo. defalarca konuştum yapmadığını söylüyo bazende gizli yapıyoki kavga etmeyelim diye. abileride töbe zerre kadar eşimi düsünmezler oda biliyo ama yinede yapıyo allah biliyo diyo. ama insan sömürüldüğünü bile bile neden verir. kim sıkışsa eşimi arar biliyolarki verecek. hepsinin eşleri hiçbir ihtiyacından kısmazken evde istedikleri gibi yaşarken ben yeri geliyo kişisel ihtiyacımdan dahi kısarımki borç bitsin. zaten ev kredisini falan ben ödüyorum. geri kalanıda eşime veriyorumki borç kapatsın ama oda gidip abilere verince dayanamıyorum. napabilirim bu konuda? yola getiremiyorum. üstelik bi abiside yanında çalışıyo adamın hakkı 500 milyon eşim veriyo 700-750 birde erzağını alıyomuş. çünkü abisini mesleği yok elinde. birde çok kilolu tembel çalışmayı sevmiyo bi yere girse kovuyolar ikide çocuğu var eşimde merhametinden idare ediyo bunca borç içinde ama nereye kadar. daha çocuğumuzun eksiğini bile alamadık. ben isteyince yok diyo abiye gelince veriyo. karısıda sürekli anasının evine gidiyo yani eltim biraz para getirmese kocası evden kovuyo. ooff çok doluyum kızlar. bir ay sonra doğum iznine ayrılcam eşime destek olmasam diyorum aklı başına gelsin diye belki sıkışırsa beni anlar ama yine dayanamayıp veriyorum. birde eltilerim benimle alay eder gibi yazık ya zavallı hala nasıl dayanıyosun çalışmaya diyolar. kendileride paraya sıkışsa eşimi arıyolar bu nasıl iştir yaa :çok üzgünüm:

canım eşinde aklını kullansın vermesin..tamam abileri,zor durumda olabilirler,o zaman versin ama onları da tembelliğe alıştırmasın...ohhhhh ne güzel ,yan gel yat,ekmek elden su gölden...eşinde bir süre sonra bu yükü kaldıramaz..kolay mı o kdar eve bakmak..biraz sıksın onları..yada sen eşini iyi tanırsın,iyi bir tavır al ona..ya da sen maaşını verme..hesapları sen yönet..bütün parayı sen al,evi sen idare et..hiç bir masrafından da kısma..nniye kısıyorsun ki...belki eşin onlara fazla fazla para yedirmekten vazgeçer...birazda böyle dene bakalım

verme parayı eşine...ev kredisi sende..geri kalan parayıda borç kapatsın diye veriyormuşsun..borçları sen kendi parandan kapat..kredi parasınıda eşinden al..ara ara da tırtıkla eşini........elinde para kalmayınca bakalım ne verecek...ay çok sinir oldum..yardım başka şey,sömürülmek başka şey..zorda kalıyorlarsa tabi ki yardım etsin ama tembeliğe alıştırmaklada hiç iyi etmiyor..bebişiniz olacak,belki canım bişiler çekiyordur ,onlar yüzünden alımıyorsundur..

aynen arkadaşa katılıyorum paran sende kalsın
para sende toplansın eşinde değil durumu anlat sizin bir bebeğiniz olcak masraf olacak çok çok
geleceğimizi düşünüyorum de bebeğimiz olacak de
masrafdan kaçınma kendini niye sen sıkıyorsun ki

bir ay sonra doğum iznine ayrılcam eşime destek olmasam diyorum aklı başına gelsin diye belki sıkışırsa beni anlar

sorununuzun tek çözümü budur arkadaşım krediyi öde
başka para verme
kusura bakma ben senin kardeşlerine çalışmıyorum
bundan sonra çocuğuma çalışıyorum de

canim en guzelie snle oturup onusman eger faydasi omasa para verme canims en ode borclari sikisin baklaim ne yapcak canim eve destek olmasi alzim bak bebekte geliyormus bunalri dusunemsi heycanlanmasi lazim tamma ayirdim olur kim olsa aynisis yapar ama bir yere kadar ne akdar sirtinda tasiyacak oyle alisir giderler o zaman her defasinda esine gelirler bence esin cok zor bir yuk almis uzerine insallah cozuur

Ne güzel dünya ya....

Başkaları istediği saatte kalkıp, canları istediği gibi gezerken, çalışmazken,ben hamile hamile bir nevi onlar için çalışıcam öyle mi? Asla yapmam kimse kusurabakmasın..

İyilik yap at denize lafını da böyle durumlar için kabul etmiyorum asla..İyi niyet bir yere kadar..

İşin içine kullanılmak girdi mi, kestirip atarım ben..

Konuşmakla halledemediysen, çık işten sen de çalışma..Eşine de acıma sakın tek başına nasıl geçindirir bizi diye..Madem ikinizin maaşı, hem evinize hem kredi borçlarına, hem de eşleri çalışmayan abilere yardıma yetiyorsa kendi başına halletsin..

Şimdi şöyle bir durum da var; kardeşler arasında zaman zaman yardımlaşmalar tabii ki olur, olmalı..Ama sizin durumunuz farklı sanırım, özel durumlar değil, görev halini almış bu durum eşinizde..
Hastalık olur, acil bir durum olur, Allah korusun, herşeyimi dökerim ama keyfi durumlar için hele ki ben borç ödemeye çalışırken, kimseye bakamam..O kadar iyi niyetli (ya da enayi) değilim malesef.

Son düzenleme:
Ay bir arkadaşımı hatırladım ya .
Aynen böyle eşi, abisine her ay düzenli yardım ediyor, abisinin durumu pek iyi değilmiş..Eltisi çalışmıyor ama günden güne geziyor bütün gün,günde 2 paket sigara içiyor..Yaşantıları gayet iyi yani..

Benim arkadaşım da bankada geç saatlere kadar çalışıyor, çocuğu kreşlerde...Sinir hastası olacak yakında..

Arkadaşıma da aynen söyledik bunları ama iyi bir kariyeri var, bırakamam diyor.. O geldi aklıma birden..

İnşallah çözülür arkadaşım karşı taraf çabalamadan, sen onun için çabalayınca, enayilik oluyor biraz bence..

bana çok tanıdık geldi bu durum .. amcamda sürekli babamı sömürdü yıllarca..
kardeş,akraba farketmez ortada bir haksızlık varsa kul hakkına girer. acil bir ihtiyaç olduğunda verilebilir ama bir süre sonra bu sömüreye girer.. eşin ilerde çok pişman olacak ama farkında değil ..

banada çok tanıdık geldi bu durum eşimin ailesi....konusunu açsan kavga edersin açmasan aynen devam eder...ben çocuğumuz yokluk çekmesin diye para biriktirmek için çalışıyorum o ailesine yediriyor....tam akıllanmadı ama benim eşimde biraz gelişmeler var...inşallah tez zamanda akılları başına gelir...yokluk çeken onlar olduğu halde hiç bi isteklerinden ödün vermezken çalıştığımız halde bizim kısıtlamamız çok ağır oluyo....Allah akıl fikir versin ne diyeyim belki çocuk olunca sorumluluk artıcak o zaman biraz yoluna girer...

Çok enteresan değil mi arkadaşlar..

Nedense genelde sadece erkekler , evlendikten sonra ailelerini düşünüp, maddi yardımlara devam ediyorlar..

Kadınlar da böyle bir psikoloji yok..Bakın çoğumuz evlendikten sonra kendi ailemiz çocuğumuz için çalışıp para olaylarına giriyoruz..Bizim de annemiz babamız yok mu , yıllarca emek veren, okutan..

Çok ilginçtir bu konu...Kızıyorum bazen nedense..

eşinin bukadar çok savuracak kadar parası var ise sende bırak eşine para vermeyi
bebeğine bir hesap aç her ay eşine verdiğin parayı oraya yatır sonrada tüm eksiklerini alırsın
eşinde krediyi vs. hepsini kendisi ödesin bukadar çok parası var ise sen neden kendini bukadar üzüyorsunki vede neden sen kendinden kısıyorsun
çalışan sensin doğal olarak harcaması gerekende senken ne diye eltinler gül gibi geçiniyorken sen kendinden vede bebeğinden kısıyorsun
eşinlen bu konuda eminimki çok kez konuşmusundur bundan sonra konuşma, ama parada verme sorarsada bebeğin ihtiyaçları için biriktirdiğini, kendisinin bu konuda çok rahat davrandığını ama senin bebeğini düşünmek zorunda olduğun için bundan sonra ona yardımcı olamıcağını söyle

kızlar çok sağolun allah razı olsun. inanın öyle haklısınızki. aslında burnunu sürtmem lazım. çünkü bi nevi bana güveniyor eşim. ne zaman sıkışsa onu asla o yükün altında tek bırakmadım. elimden geleni fazlasıyla yaptım ama bazen acımak bile gelmiyo içimden. kendide farkında abileri onu düşünmüyo. bigün eşimin cebinde beş kuruş para yok yanında çalıştırdığı abisine diyoki bozuk varsa verde sigara alalım ben yine sana veririm diyo.abinin cebinde 60ytl var ve vermiyo düşünebiliyomusunuz. bi kerede kredi çekmesi gerek kefil olmadı abisi. eşimki ona neler yapmıştır allah görüyo yukarıda. karısı evden kovunca kimse bakmadığı için abisine napıp edip para buluyoki ortada kalmasın. öylede evlenip iki çocuğu doğurturken bizemi güvendi. para vermeyi kessem gözünde kötü olmakta istemiyorum ama böylede olmuyo. yani nereye kadar. konuşmak çözüm değil yapıyo çünkü yakalıyorum.

canım genelleme yapmak doğru olmaz
yeri gelir ailemin ihtiyacı olduğunu bilsem bende onlardan asla esirgemem elimden gelen yardımı yaparım
ama genelde bayanların anne ve babası bu tür sıkıntıları kızlarına değil oğullarına yanstııyorlar,işte hep şey mantığı var damatdan bişey istenmez, kızımı üzer vs. vs.
o yüzdende erkekler aileye daha çok yardım etmek için uğraşıyorlar
evlat ne de olsa kim isteri ailesin zor durumda kalmasını
ama tabii bazı ailelerde bunu çok iyi kullaniyorlar suistimal ediyorlar

Tabii genelleme yapmamak lazım..Haklısın asıl konu kırmızı yerler bence de..

veren el alan elden üstündür canım, normalde böyle düşünüyorum ama

iş hamile halinle senin de çalışıp kendi ihtiyaçlarından kısmanı gerektiriyorsa orda bi dur demek gerek...

mesleğini bilmiyorum ama git doktora al raporunu, vakti gelince de çık doğum iznine, yat evinde ye iç dinlen...

biraz eli sıkışsın bakalım eşinin de hem

yaranılmıyo bu erkeklere ya, hamileyken bile doğumu bebeği düşüncemize ne streslerle uğraşıyoruz , günah valla

ohh yan gel osman bir dönüm bostan
sen calıs didin abilerine yedirsin
bence maasını eşine verme
kredini bitirmeye bak
sonra evde cocuuna bak
sen elalem için calısmıyorsun
nasıl yüzsüzlük bu yaa :uhm:

canım aynı seyı sen aılene karsı yapsan eşinin gonlu olucakmı????
sanırım olmaz...bence bu ornegıde ver eşine ve sen kazandıgı parayı sadece kredi için kullan ...
eşinle konuşurken bırazda tavırlı konuşsanda olmazmı???
ve sadece bebegıne harca hatta kredılerıde bırak eşin ödesın belkıde ...
kendı sıkışınca yardım etmekten vaz gecer..........
sen kazan baskaları sefasını sursun...olmaz.

OF OF OF bu erkekler niye böyle genelde hepsi aynı...
Kadın olarak,evlendiğimizde ailemizle bağımız maddi anlamda kopartırlar(yani onlara destek olamayız)
Ama kendi ailelerine yağdırırlar..
Benim eşimde abisine 10000 tl borç verde 1 ylılı geçti hala verecek...
Hadi versin artık dediğimde verir ya ne acelesi var diyor...
Ama ben çalıştığım dönemde anneme bi derin dondurucu aldım diye burnumdan getirmiştii..
offff canım ya ne yazacağımı bilemiyorum kelin merhemi olsa kendi başına sürer misaliii
Ama sana tavsiyem kendi kazandığın paranı verme.. Çocuğuma harcıyacağım de
Mademki o abisine fazladan para verecek kadar rahat o zaman evin geçiminide tek başına üstlensin..

Kredi borcunu öde kalanı da niye veriyorsun ki, zaten krediyi sen ödüyormuşsun... Geri kalanı bebeğin ve kendin için harca... Bir arkadaşın dediği gibi bundan sonra abilerin ve yengelerinin keyfi yerinde olsun diye deil evimiz ve bebeğimzin ihtiyaçları için çalışıcam de... Zaten siz para vermeyince de kendi kazandığıyla iğer borçları ödemeye çalışacaktır
ödemez de gene abilerine verirse de kendi sorumsuzluğu artık, hem zaten siz ona para verseniz de borç ödemek yerine bilerine veriyor, yani değişen bişey olmayacak. O yüzden hamileliğinizin tadını çıkarın, hiçbişey için stres yapmayın, borcu harcı da eşiniz düşünsün, siz bu aralar sadece doğacak olan bebeğinizeoaklanın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…