• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi arkadaşlar lütfen bi bakın ne yapıcamı şasırdım artık

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
evet bende aynı problemleri yaşıyodum 1 ay öncesine kadar kızım şuan 1 yaşında yiyiyor fakat sürekli kandırılarak, tv bakarak.elindeki bi oyuncakla oyalanarak ...ama buna da şükür diyorum çünkü eskiden kandırılmıyordu bile ağzını hiç açmıyordu çıldırmak üzereydim.şimdi en azından bişekilde ağzına bişeyler tıkıştırabiliyorum..pütürlü şeyleri hiç yutamıyo boğazında kalıyo hep rondodan geçiriyorum ama olsun yesinde benim için problem değil nasıl olsa alışır...

aman canım nasıl yani pütürlü yemiyorsa YEMESıN bu büyük sorundur bence VE AŞMAK ıÇıN ŞıMDıDEN ÇABA SARFETMEK LAZIM.ÇÜNKÜ VAKıT GEÇTıKÇE ALIŞKANLIK HALıNE GELıYOR
oğlum 6 yaşında çiğnemeyi öğrendi ama benim yaşadığım sıkıntıyı yazsam roman olur herhalde.şimdi 10 yaşında inanın 17 aylık kızımdan çok onun yemek sorunları ile uğraşıyorum ama artık çiğneyerek yiyor.
Azmı kusmuklar temizledim ben...
Bunu tecrübe edince kızımı hiç zorlamadım yemek istemediği an tabağı aldım önünden
çok şükür kızımda problem yaşamadım hatta oğlum kızıma bakarak iştahıdaha bir arttı desem yeridir yani:))

sabır kızlar....zorlamayın,,ısrar etmeyin..iyice tiksindirmeyin..sonra ikiniz içinde işkence olur..çocukların 2,5 yaşına kadar yeme düzeni olmuyor...10 gün güzel yerlerse,10 gün yemezler..bunu bilerek tekrar iştah açılmasını bekleyin..biraz acıkmasını bekleyin..tabağın birini götürüp birini getirmeyin..anlayışlı olmalısınız..onlar robot değil.2 yaşına kadar sürekli diş çıkarıyorlar..lütfen onların çektiği sıkıntı ve acıyı anlamaya çalışın...yemeği işkenceye dönüştürmeyin..mutlu ,neşeli yesinler..
bu arada kızım 32 aylık..benimde çat diye çatladığım çokk günlerim oldu..ama sabır sabır..asla zorlamadım.bekledim..şimdi mükafatımı alıyorum..çok mutluyum..parkta karşılaştığım annelerin inanınki nerdeyse hepsinin sorunu bu..ama biraz konuşunca hepside aynı hatayı yapmış ve yapmaya devam ediyor..
kaş yapayım derken göz çıkarmayın..biraz bilgi ve birazda bilinçle herşey çözülür..

nehir arkadaş benim yazacaklarımı yazmış :)) noktasına kadar katılıyorum ....

Back