• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi arkadaşlar lütfen bi bakın ne yapıcamı şasırdım artık

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

yasel

utkum iiki varsin
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2008
207
0
296
Kocaeli
slm arkadaşlar bebeğim hiç bişi yemiyo sevdiği yemekleri yapıyorum onlara bile hayır diyor artık neyapçamı şasırdım yemek yemesede meyve yerdi kiviyi çok seviyor şimdi onuda bıraktı sadece4 ben,i emiyor doktorlara götürüyorum sürekli vitamın ilaçları veriyorlar onlarda ii gelmiyo en son bi doktora gittik oda bitkisel bi ilaç verdi ZİNCOMEGA adında onu kullandım onun bişe faydası olmuyor ne yapçam bana yardım edin 15 aylık oldu emeden önce veriyorum ağzını açömıyo zorla veriyorum bu seferde yutmuyo geri çıkarıyo artık delircem ya

Aynı durumdayım bende 7 aylık bebeğim şu 1 haftayı geçti hiçbirşey yediremiyorum bende. Herşyi seven ve yiyen bir bebekti ek gıdaya başladığımızdan beri dediğin gibi hiçbirşey yemese bile meyve yerdi. ama şuan kaşığı,bardağı ve biberonu gördüğünde direk ağzını kitliyor tadına bakmadan bende çok şaşkınım ve anladım ki bunu yaşayan sadece ben değilmişim. Okuduklarım kadarıyla zorlamamak lazımmış kendi haline bırakmalıymışız biliyorum zor bunu yapmak ama ben denemeye başladım zorlamıyorum yerse yedi yemezse çekiyorum. Bakalım ne zaman gececek iyi beslenemiyorve kg verecek diye korkuyorum acaba bende mi vitamin ilacı alsam ... Birde dişmi çıkarıyor acaba diye düşünüyorum henüz dişi yok ama belkide oyüzdendir... Offff çok sabır gerekli .. Ve en kötüsüde emmek de istemiyor beni bu aralar

doktorum her gidişime zorlama o aç olursa zaten yer diyor benim beveğim hiç bişşi yemiyorki zaten aç aç geziyo zorlamadım bi süre kendi haline bıraktım yine bişi yemedi delircem artık yaaa

off kelin ilacı olsa kendi başına sürermiş. birazdan uyancak ve yine yemicek ve ben yine üzülcem yogurt denicem uyanınca yemezse yine biberonla mama yada beni emzirmeye calışcam bakalım hangisi olcak :(( analık böyle bir şeymiş demek biz tok o aç olunca yüreğimiz dayanmıyor hep aklımız onda

yasel bebeğin kaç kilo boyu kaç??? benimde bir oğlum var 13 aylık ve iştahlı bi çocuk değil... bazı günler bende çok zorlanıyorum yemek konusunda

son durum nedir canım merak ettim.
bizde zincomegaya başladık.
oğlum çokk iştahsız ve ben bir çare arıyorum.

valla bi değişijklkik yok ya onunda bi faydasını grmedşim ne yapçamı bende şasırdım

kızlar bu şikayetlerin aynısını oğlum büyürken yaşadım şimdi 16 yaşında bende ona ufakken balık şurubu alıp içirmiştim hiç farkeden birşey olmadı bende hep doktora aynı şikayetle götürürdüm oğlumu bir gün doktor bana şunu dedi( asıl senin kafanda sorun var ) akannehir bu çocuk çok sağlıklı dedi :ecrin_bebek: fakat ben hiç vaz geçmedim çünkü gerçekten düzgün birşey yemiyordu fakat ben çocuğumu doğru dürüst dışarı çıkarmazdım taki parka yakın bir eve taşınana kadar çocuk artık dışarı sık çıkmaya başlayınca birgün eve acıktım diye geldi hiç unutmam o günü şimdi çok sağlıklı bir deli kanlı tavsiyem rahat olun sabırlı davranın

Evet arkadaslar, bebislerinizi alip parka goturun, salin gezsin azcik ve yorulunca hem acikacak hemde guzel uyuyacaktir. Bizimkindede uyku problemi vardi, disari cikarmaya baslayinca hem istahi acildi, hemde gece dogru durust uyumaya basladi.

arkadaşım sevmediği şeyleri zorlayarak onu bıktırmış olabilirsin bence üstüne gitme sadece siz yemek yerken yanınızda masada mutlaka bulunsun yemeklerim suyundan onada verirsin yemek kalabalıkla yenir ben oğlumu öyle büyüttüm artı fazla bişey yapmamıştım

kızım şuan 1 yaşında ve kaşıkla kendi yemek yiyebiliyor(her ne kadar yarısı yere dökülse bile) ama 7 ay dan itibaren hep kızımada bir tabak koydum önceleri döker saçar oynardı şimdi bazen oynar bazen yer tabi sevdiği yemekleri yer.kızımın yer sofrasında daha rahat ettiğini farkettim şu tahta ayaklı sofralarda çok rahat yemek yiyor.süt içmeyi sevmiyordu onada çözüm olarak bir kupa cam bardak bana bir kızıma(yarım)höpürdeterek ses çıkartarakdöke şaça içiyoruz ama kızımın bardağına müdehale etmiyorum kendi tutup içiyor.kendi başına bişeyler yemek içmek hem kzımı çok mutlu ediyor hemde doyuruyor aklinialirimsmile

arkadasim bence kilosu hicte kötü degil en azindan benimkine bakarak benimki 2 yasini 2ay gecti hala 11 kilo.off off ben ne yapayim birde boyu normalden uzun düsün artik.dogru düzgün yemek yemiyoo.doktor cocuk saglikiysa hasta degilse sorun yok diyoo.bende zorlamiyorum.gönül istiyo yesin ama yemiyosada yapcak birsey yok.gamyoncuiremsu
BIR AY ONCE 10 KILOYDU15aylik olduk

evet bende aynı problemleri yaşıyodum 1 ay öncesine kadar kızım şuan 1 yaşında yiyiyor fakat sürekli kandırılarak, tv bakarak.elindeki bi oyuncakla oyalanarak ...ama buna da şükür diyorum çünkü eskiden kandırılmıyordu bile ağzını hiç açmıyordu çıldırmak üzereydim.şimdi en azından bişekilde ağzına bişeyler tıkıştırabiliyorum..pütürlü şeyleri hiç yutamıyo boğazında kalıyo hep rondodan geçiriyorum ama olsun yesinde benim için problem değil nasıl olsa alışır...

birde dışarı parka çıkarmaya başladık o yüzden de olabilir.arkadaşlara katılıyorum otuturuyorum kumun içine veya çimlere oynuyor kendi kendine çok mutlu oluyor eve giderken de ağlıyor...

offf sormayın aynı sorun bende var..11 aylık olana kadar herşeyi yerdi..aklınıza gelecek her sebzeyi meyveyi..köftleri yarım verirdim onu bile geveleyerek yerdi..11 aylıktan beri zor yediriyorum..herşeyden vitamin alsın istiyorum ama yok..hele sebze asla yemiyor..kaşığı görünce direk tokatı çakıyor kaşığa..sütü içmek için önceden dayanamazdı ağlardı şimdi onuda görünce ağzını kilitliyor..ısrar etmiyorum ama içim hiç rahat değil..önüne koyuyorum kaşık çatal veriyorum oyalana oyalana yiyor..döküp saçıyor ama napalım yeterki yesin..balık yağıda işe yaramadı
offf pooff afra tarfra

yemiyen çocuk gerçekten çok zormuş,diş çıkırıyor diye ısrar etmiyorum ama çok sıkıldım artık :(((

:içelim::uhm:canım ben her sabah cine5 de 10:45 de anne olunca anladım programını kaçırma dan izlerim ve geçen gün çocuklarda iştahsızlıkdan bah sediler ve dr nin söyledikleri ;bebekler 6,7 aylarına kadar çok iştahlı birşekilde yerler ama 8 ayında itibaren herçocukda iştahsızlık görünürmüş.eğer iki yaş ve üzerine kadar devam ederse mutlaka tedavi olması gerekir miş. birde ne yerse yesi çok azda yese yeterliymiş:içelim::içelim::içelim::içelim::ecrin_bebek::ecrin_bebek::ecrin_bebek::ecrin_bebek::ecrin_bebek::ecrin_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

kızlar bu şikayetlerin aynısını oğlum büyürken yaşadım şimdi 16 yaşında bende ona ufakken balık şurubu alıp içirmiştim hiç farkeden birşey olmadı bende hep doktora aynı şikayetle götürürdüm oğlumu bir gün doktor bana şunu dedi( asıl senin kafanda sorun var ) akannehir bu çocuk çok sağlıklı dedi :ecrin_bebek: fakat ben hiç vaz geçmedim çünkü gerçekten düzgün birşey yemiyordu fakat ben çocuğumu doğru dürüst dışarı çıkarmazdım taki parka yakın bir eve taşınana kadar çocuk artık dışarı sık çıkmaya başlayınca birgün eve acıktım diye geldi hiç unutmam o günü şimdi çok sağlıklı bir deli kanlı tavsiyem rahat olun sabırlı davranın

kesinlikle katılıyorum
aynı durumu bende yaşadım
zorlama yok keyifle yesin bir kaşık yesin,o bir kaşık zaman ile birkaç kaşık olarak size geri dönecektir
TECRÜBE İLE SABİTTİR.kaydirigubbakcemile5

Back