Benim kardesimde koç Burcuburcu ne acaba belki hiperaktivite sorunu var belki sadece ilgiye şevkate ihtiyacı var belkide yaşının getirdiği sendromları yaşıyor hem çocuğa vurmak ne demek yaa o daha küçük , bende anneyim bazen gerçekten sinirlerimi alt üst ediyor ama en fazla yaptığım sesimi yükseltmek o da belli bir ölçüde ve kızım zor bir bebek, şöyleki ilk 3 ay gaz sancılarımız oldu, şu sıralar tanıdık tanımadık farketmeksızın herkese karşı çekingen kimsenin kucağına gitmez uzaktan bakar sevdirmez kendini bir yere gittik mi bana yapışık gezer, yapısı gereği inatçı ve sinirli bir çocuk KOÇ burcu sağ olsun ve istediği olmazsa hemen ağlayan çığlık atan bir cadıama sakince yaklaşınca ilgisini, farklı şeylere çekince o da sakinleşiyor...
siz ebeveyn rolü üstlenmişiniz, anne babanız rahatı seçmiş ama keşke doğurmasalrmış yazık kardeşinize...
koç burcu çocukları sürekli ilgi ister, bulunduğu ortamda herkes onunla ilgilensin ister,inatcı ve sinirlidir o nedenle ona birşeyi yasaklarken bagırıp çagırmak işe yaramaz, dikkatini başka şeye çekerseniz usulca yaklaşırsanız o da sakince cevap verir yoksa bagırır - vurur eder vs vs kızım koç , kuzenım koç burcu ve cocuklugunu çok iyi biliyorum teyzem nefes alamazdı, sınrılenırdı tukururdu morarana kadar ağlardı, koltukların tepesinde tepe taklak gezerdi, aşırı hareketliydi....Benim kardesimde koç Burcu
Genelleme yapmak istemiyorum ama yetiskin cocuklardan sonra gec yasta cocuk yapanlarin son cocuklarina tahammulleri olmuyor. Onlarla ugrasmak abla abiye kaliyor. Alt katimda da aynen bu durumda biri var. Cocuklari egitmiyorlar yaramazlik yapinca da dovuyor veya bagira cagira beddua ediyor. Butun ceremesini ablalari cekiyor.
Şimdi nasıl oldunuz ben de 16 yaşındayken kardeşim oldu şimdi 3 yaşında üniversiteyi başka bir şehirde kazandım ama ben gelip gittikçe Yine çok üzülüyorum kardeşime annemin babamın yaptıklarınaEvet ben 14 yaşındayken kardeşim oldu plansız bir şekilde.Hep peşimdeydi ben baktim .Şimdi 13 yaşında ama annemin hiç tahammülü yok ona .Bağırdığına yada vurduğuna denk gelsem annemle kavga ediyorum hala, annemim kalbini kırıyorum ondan sonra anneme ayrı üzülüyorum kardeşime ayrı
Sizi o kadar iyi anlıyorum ki ben de merak ediyorum düzelir mi acaba Bu kavga dövüş nereye kadar gider nereye.. siz çözüm buldunuz mu acabaKardeşim 3 yaşında.
Benim 1 ay sonra düğünüm var.
Sürekli abla abla. Annem çarşıya gider annem nerde demez.
Ağlar bana gelir. Sabah kalkar ben bakarım. Hep ben.
Icim yaniyor inanın. Ağlıyorum sürekli. Asiri derecede yaramaz . Böyle çocuk gormedik. Sürekli bana vuruyor. Eline ne geçerse.
Ne annemin ne babamın tahammülü var kardesime artık.
Dövuyorlar da bazen. Her gün bi sekilde dayak yiyor.
Anlatamadım anneme zamaninda bak cocuk psikolojisi şöyle gel şöyle yapalim diye. Olmadı.
Şimdi misafirlikte bile herkezin sakindigi bir cocuk haline geldi.
Beni odadan cikarmiyor . Sürekli kapimda. Surekli siddet eğilimi.
Engelleyemedim.
Şurada 1 ay sonra evim ayri olacak. Aklim hep bunda. Napacagim. Nasıl dayanacağım .
Bu arada kardesim ben çok sabirliyim diyen insani cileden cikarir oyle bi tip.
Arkadaşlar yorumlarınızi okudum bi hayli üzüldüm.
Bende bu duruma çok üZülüyorum.
Ama inanin elimden geleni yapıyorum.
Ama ben evlat olduğum için anne babaya laf geçmiyor inanin.
Telefonda cizgi film izlemeye alistirdilar yapmayın dedim. Alışmasın sonuç dinlenmedim ve alıştı.
Inanin o kadar sabirliyim ki. Akrabalar bilir hep ben üstüne düşerim.
Misafirliğe gideriz bir dakika yerinde durmaz hep ben pesinde.
Görenler elmas evlenince bir süre çocuk yapmaz derler.
Dün aksam o kadar üzüldüm ki. Aliyorum kucağıma ablacim ne istiyorsun şunu yapalım mi yok. Bunu yapalim mi yok. Şaşırdım. Odaya girdim ağladım.
Ne kadar uzulduysem gece cenemin yarisinin agrisindan uyandim. Dişlerimin yarisi agriyordu.
Inanin çok mücadele ediyorum çok uğraşıyorum salincak da salliyorum. Oyun oynuyorum yok. Olmuyor.
Bu bebege vurmak belki de en son düşüneceğim şey. Çok icim aciyor...
Doğduğundan beri ben ilgilendim. Kardesimin ilk kelimesi abba oldu düşünün.
Zaten insani üzen caresiz kalmak.
Cunku anne baba sizi bu konuda kâle almiyor.
Anneme çok dedim çok arastirdim bak şöyle egitelim soyle yapalim başta biz zorlaniriz ama sonra düzene girer. Olmadi. O zaman birak ben yapiyim dedim olmadi.
Ben bu sekilde evde calisamayarak liseyi bitirdim aciktan şimdi de düğünüm var.
Allahtan annemle aynı sehirdeyim ama yine de aklim hep bunda.
Inanin ben vicdansiz bir insan değilim.
Hayır bulamadım. Hala devam ediyor . Senin de kardesin var mu kaç yaşında ?Sizi o kadar iyi anlıyorum ki ben de merak ediyorum düzelir mi acaba Bu kavga dövüş nereye kadar gider nereye.. siz çözüm buldunuz mu acaba
Benim kardeşim de 3 yaşında.Ben de üniversite için başka şehre geliyorum.O da çok yaramazHayır bulamadım. Hala devam ediyor . Senin de kardesin var mu kaç yaşında ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?