• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlar kardeşim durmuyor çok sikintidayim

burcu ne acaba belki hiperaktivite sorunu var belki sadece ilgiye şevkate ihtiyacı var belkide yaşının getirdiği sendromları yaşıyor hem çocuğa vurmak ne demek yaa o daha küçük , bende anneyim bazen gerçekten sinirlerimi alt üst ediyor ama en fazla yaptığım sesimi yükseltmek o da belli bir ölçüde ve kızım zor bir bebek, şöyleki ilk 3 ay gaz sancılarımız oldu, şu sıralar tanıdık tanımadık farketmeksızın herkese karşı çekingen kimsenin kucağına gitmez uzaktan bakar sevdirmez kendini bir yere gittik mi bana yapışık gezer, yapısı gereği inatçı ve sinirli bir çocuk KOÇ burcu sağ olsun ve istediği olmazsa hemen ağlayan çığlık atan bir cadı :KK66: ama sakince yaklaşınca ilgisini, farklı şeylere çekince o da sakinleşiyor...
siz ebeveyn rolü üstlenmişiniz, anne babanız rahatı seçmiş ama keşke doğurmasalrmış yazık kardeşinize...
Benim kardesimde koç Burcu

konuyu okuyunca üzüldüm . benim de 3 yaşında bir oğlum var. bir kez poposunu bile şaklatmadım. ama vurma, şımarma,ağlama, yerinde duramam huyları mevcut. yani yorumlarda biraz abartılmışlık da gördüm. yani bu yaştaki çocukların , özellikle erkek çocuklarının hemen hemen hepsi böyle. ama siz ona her daim sabırla yaklaşmak zorundasınız.

Kreşe neden göndermiyorsunuz? Hem kuralların olduğu bir yere uyum sağlamayı öğrenir hem de yaşıtlarıyla zaman geçirip enerjisini atar.

Benim kardesimde koç Burcu
koç burcu çocukları sürekli ilgi ister, bulunduğu ortamda herkes onunla ilgilensin ister,inatcı ve sinirlidir o nedenle ona birşeyi yasaklarken bagırıp çagırmak işe yaramaz, dikkatini başka şeye çekerseniz usulca yaklaşırsanız o da sakince cevap verir yoksa bagırır - vurur eder vs vs kızım koç , kuzenım koç burcu ve cocuklugunu çok iyi biliyorum teyzem nefes alamazdı, sınrılenırdı tukururdu morarana kadar ağlardı, koltukların tepesinde tepe taklak gezerdi, aşırı hareketliydi....

şu an çok sakin ama hala kafasına estiğini yapan rahatına düşkün ama çevresinde sayılan sevilen bir yetişkin oldu....

okul dönemindede dikkat eksikliği yaşarlar çünkü sıkılırlar ders çalışmaktan....

bence yaşının ve burcunun çocuğu ...

Annenle baban cocuk egitiminden zerre kadar anlamiyorlar
3 yaşındaki cocuga hergun dayak atilir mi?!
Benimde 3 yaşında kızım var.
Cocuklarin karakteri tam da bu donemde şekilleniyor. Suan bir hamur gibi kisilikleri .ornek bir model ve davranisla karakterini değiştirmek mümkün lakin 6 7 yaşından sonra artik bir mermer gibi olacak ve cogu huyu değişmeyecek. Bunu bilerek hareket edin.
Henüz vaktiniz varken mutlaka bu duruma bir çözüm bulun.
Belli ki siz gidince anne ve babanız iyice çocuğu ihmal edecek ve bir de ustune dovecekler...
Maddi imkan varsa kardesinizi tam gün bir krese verin.Belki anne ve babanizin veremedegi egitimi ve hatta berbat ettigi karakterini ogretmenleri ve arkadaşları duzeltir.
Basit bir ornek vereyim.
Kizim 3 yasinda ve krese gidiyor.tv 2 3 gunde bir 40 dk kadar izlenir bizim evde.
Gecen ay annem geldi ve kizim 1 ay krese gitmedi ve sonuc ne mi oldu.annem cocugu oyle simartmis oyle yanlis bakmis ki..gitti ama ben hala duzeltmekle ugrasiyorum.
Surekli tv acmis çocuğa ve ne isterse yapmış. Inatci simarik bir sey oldu 1 ayda.pazartesi krese basladi ogretmeni bile farketti..suan eski duzenimize donmeye calisiyoruz. Daha da kalabilecekken sirf bu yuzden annemin fazla kalmasini istemedim.
Demem o ki cocuklar cok degiskendir.gördüğü her davranisi her mimigi zihnine kaydeder.
Bu yüzden cocuklara yapma etme demekle degil hareketlerinizle ornek olmaniz lazim zira onlar dediklerinize degil yaptiklariniza bakiyorlar ve bunu baz alıyorlar.

Anne babaniz kac yasinda?
Tahammulleri yoksa neden cocuk yaptilar?
3 yasindaki cocugu dovup basindan savmak icin cizgi filme alistirmislar.
Bu problemler duzelmezse ileride cok sorunlu olur

sanırım DEHB var en iyisi bir pedagoğa ya da psikiyatriste götürmek.

Vurması tabii ki dayak yemesiyle alakalı. Durmaması daha çok hırçınlaşması da kendisiyle ilgilenen tek kişi olan ablasının gideceğini farketmesindendir. Yazık çocuğa üzüldüm.

Hiperaktivite olabilir diyenler ne kadar da basit birşeymiş gibi yazıyor.
Çocuk belliki ilgisizlikten bu şekilde davranıyor.
Bu bilinçsizlikteki aile belki de çocuğa bu yönde ilaç verecekler ve çocuk için daha kötü olacak.
O ilaçların ne kadar zararlı olduğunu biliyor musunuz?
Üstelik çocuk bana göre normal bir çocuk ama dayak ve ilgisizlikten bu şekilde davranıyor.

3,5 yaşında kızım var o bir bebek dün gece 8den 10a kadar ağladı o bağırması binayı inletiyor başka bir çocuk ağlasa ben polisi arardım ve ben dişlerimi sıktım yinede vurmadım olması gereken buydu tansiyonum 15e çıktı onun hakkı o çocuk istediği oyuncaklarını almaktı ananesinden yara açıyorlar farkına varsın birde insan kaç yaşına gelmiş ne çocuğu ya

Bence sen evlenmeden bır krese gıtsın kardesın yoksa dıger turlu cok fecı olur dıye dusunuyorum. Butun gunde 5-10 kez doverler artık

Yorumları okudum çoğu kişi çocuğu psikiyatriye götürün demiş. Ama bence asıl anne babanız bir doktora gitsin. Sakinleştirici vs ilaç alsın. Onlar da asıl sorun kardeşinde değil. 3 yaş ve erkek çocuk hareketli olur, inatçı olur vs bunlar normal.
Ama evde ona bakmakla ve örnek olmakla yükümlü 2 yetişkin anormal. Onlar doktora gitmeden bu çocuğu istediğiniz kadar psikoloğa götürün bir faydası olmaz. 10 yıl sonra bu çocuk ne halde olur bilemiyorum. Telafisi olmayan tek şey ' mutlu bir çocukluk ' onun için acilen anne babanızı doktora götürün.

Genelleme yapmak istemiyorum ama yetiskin cocuklardan sonra gec yasta cocuk yapanlarin son cocuklarina tahammulleri olmuyor. Onlarla ugrasmak abla abiye kaliyor. Alt katimda da aynen bu durumda biri var. Cocuklari egitmiyorlar yaramazlik yapinca da dovuyor veya bagira cagira beddua ediyor. Butun ceremesini ablalari cekiyor.

Evet ben 14 yaşındayken kardeşim oldu plansız bir şekilde.Hep peşimdeydi ben baktim .Şimdi 13 yaşında ama annemin hiç tahammülü yok ona .Bağırdığına yada vurduğuna denk gelsem annemle kavga ediyorum hala, annemim kalbini kırıyorum ondan sonra anneme ayrı üzülüyorum kardeşime ayrı :(

Evet ben 14 yaşındayken kardeşim oldu plansız bir şekilde.Hep peşimdeydi ben baktim .Şimdi 13 yaşında ama annemin hiç tahammülü yok ona .Bağırdığına yada vurduğuna denk gelsem annemle kavga ediyorum hala, annemim kalbini kırıyorum ondan sonra anneme ayrı üzülüyorum kardeşime ayrı :KK43:
Şimdi nasıl oldunuz ben de 16 yaşındayken kardeşim oldu şimdi 3 yaşında üniversiteyi başka bir şehirde kazandım ama ben gelip gittikçe Yine çok üzülüyorum kardeşime annemin babamın yaptıklarına

Kardeşim 3 yaşında.
Benim 1 ay sonra düğünüm var.
Sürekli abla abla. Annem çarşıya gider annem nerde demez.
Ağlar bana gelir. Sabah kalkar ben bakarım. Hep ben.
Icim yaniyor inanın. Ağlıyorum sürekli. Asiri derecede yaramaz . Böyle çocuk gormedik. Sürekli bana vuruyor. Eline ne geçerse.
Ne annemin ne babamın tahammülü var kardesime artık.
Dövuyorlar da bazen. Her gün bi sekilde dayak yiyor.
Anlatamadım anneme zamaninda bak cocuk psikolojisi şöyle gel şöyle yapalim diye. Olmadı.
Şimdi misafirlikte bile herkezin sakindigi bir cocuk haline geldi.
Beni odadan cikarmiyor . Sürekli kapimda. Surekli siddet eğilimi.
Engelleyemedim.
Şurada 1 ay sonra evim ayri olacak. Aklim hep bunda. Napacagim. Nasıl dayanacağım .

Bu arada kardesim ben çok sabirliyim diyen insani cileden cikarir oyle bi tip.
:KK43:
Arkadaşlar yorumlarınızi okudum bi hayli üzüldüm.
Bende bu duruma çok üZülüyorum.
Ama inanin elimden geleni yapıyorum.
Ama ben evlat olduğum için anne babaya laf geçmiyor inanin.

Telefonda cizgi film izlemeye alistirdilar yapmayın dedim. Alışmasın sonuç dinlenmedim ve alıştı.
Inanin o kadar sabirliyim ki. Akrabalar bilir hep ben üstüne düşerim.
Misafirliğe gideriz bir dakika yerinde durmaz hep ben pesinde.
Görenler elmas evlenince bir süre çocuk yapmaz derler.
Dün aksam o kadar üzüldüm ki. Aliyorum kucağıma ablacim ne istiyorsun şunu yapalım mi yok. Bunu yapalim mi yok. Şaşırdım. Odaya girdim ağladım.
Ne kadar uzulduysem gece cenemin yarisinin agrisindan uyandim. Dişlerimin yarisi agriyordu.
Inanin çok mücadele ediyorum çok uğraşıyorum salincak da salliyorum. Oyun oynuyorum yok. Olmuyor.
Bu bebege vurmak belki de en son düşüneceğim şey. Çok icim aciyor...
Doğduğundan beri ben ilgilendim. Kardesimin ilk kelimesi abba oldu düşünün.
Zaten insani üzen caresiz kalmak.
Cunku anne baba sizi bu konuda kâle almiyor.
Anneme çok dedim çok arastirdim bak şöyle egitelim soyle yapalim başta biz zorlaniriz ama sonra düzene girer. Olmadi. O zaman birak ben yapiyim dedim olmadi.
Ben bu sekilde evde calisamayarak liseyi bitirdim aciktan şimdi de düğünüm var.
Allahtan annemle aynı sehirdeyim ama yine de aklim hep bunda.
Inanin ben vicdansiz bir insan değilim. :KK43:
Sizi o kadar iyi anlıyorum ki ben de merak ediyorum düzelir mi acaba Bu kavga dövüş nereye kadar gider nereye.. siz çözüm buldunuz mu acaba

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki ben de merak ediyorum düzelir mi acaba Bu kavga dövüş nereye kadar gider nereye.. siz çözüm buldunuz mu acaba
Hayır bulamadım. Hala devam ediyor . Senin de kardesin var mu kaç yaşında ?

Back