Arkadaşlar kardeşim durmuyor çok sikintidayim

Genelleme yapmak istemiyorum ama yetiskin cocuklardan sonra gec yasta cocuk yapanlarin son cocuklarina tahammulleri olmuyor. Onlarla ugrasmak abla abiye kaliyor. Alt katimda da aynen bu durumda biri var. Cocuklari egitmiyorlar yaramazlik yapinca da dovuyor veya bagira cagira beddua ediyor. Butun ceremesini ablalari cekiyor.

Konuyu okur okumaz, gözümden yaşlar boşaldı... büyük oğlumda öyleydi, o kadar yaramazdı ki... bir tek baba evine giderdim, onda bile bazen hor görülürdü, yaramazlıkları göze batardı, 3,5 yaşından sonra aslan gibi bir çocuk oldu, büyüdü, anlamaya başladı, şimdi küçük oğlum öyle 3 yaşında aşırı hareketli ve yaramaz, insanlara laf anlatılmıyor, ya parka gidiyorum, ya evdeyim, hiçbiyere gitmiyorum ki, evladım kimsenin gözüne batmasın diye....bakıyorum izliyorum oyun oynarken o kadar masum ki... yoldaşım benim diyorum, büyüyünce hiçbirini yapmayacak... akıllanacak abisi gibi..... Vurmak filan çok yanlış.... .emeksiz yemek olmaz, zahmetsiz rahmet olmaz . çok üzüldüm kardeşinize...

Bir adam yaşıda epey var,peşlerinde her yaştan çocuk,kadına sordular sebebini,ayy benim adam çocukları çok sever.Düşünmüştüm,çocukları mı,onlara giden çiçekli yolları mı diye..

Benim de üç yaşında kardeşim var, çok da hareketli. Şiddete meyilli sayılmaz ama kendini ifade edemediği zaman hırçınlaşıyor (konuşması geciktiği için). Başka yönlerden de zor bir çocuk, inatçı, yaramaz ve yetişemediğimiz kadar hızlı ama ne annem ne de babam şiddet göstermez. O kadar minik ki.. Bilmiyorum nasıl kıyıyorlar, birisi sesini yükseltse bile bwnim içim cız ediyor. Size laftan anlamıyor gibi gelse de herşeyi ona göz teması kurarak tekrar tekrar anlatın. Mesela bak sen vurduğunda canımız çok yanıyor, üzülüyoruz gibi. Zamanla değiştiğini fark edersin. Bazi çocuk psikiyatristleri çocuk saçınızı yolluyorsa siz se hafif bir şekilde onun saçını çekin, acı verdiğini hissetsin diyor. Ama bilemiyorum sizw kalmış nasıl bir yol uygulanacağınız.

Size bir öneri, madem siz ilgileniyorsunuz kardeşinizle. Günlerini rutin bir şekilde geçirmesini sağlayın. Mesela uyanma saati yemek saati oyun saati belli olsun. Onunla birebir iletişimde olacağınız zamanları veya yalnız oyun kuracağı zamanları daha kolay yönetirsiniz. Mesela artık bahar geliyor, her gün öğleden sonra 45 dakika dışarı çıkarın. Bu enerjisini eğlendirici ve öğretici aktivitelere yönlendirin. Sevilmek istediğinde sevgi gösterin istemediğinde istemediğinde mesafeyi koruyun.

3 yaşındaki çocuk dövülür mü ?
Gece gece morellerim bozuldu hay allahım
Neden engel olmuyorsunuz ? Kardeşiniz belli ki size düşkün abla abla diye dibinzden ayrılmıyor sevgi ilgi istiyor siz baş belası gibi görüyorsunuz insanı çileden çıkarır gibi bahsediyorsunuz
Birde şiddet eğilimi var diyorsunuz neden acaba ?
Sevgi görmeyen anneden babadan dayak yiyen 3 yaşındaki bir Bebek ?
Sinirlerim bozuldu çok üzüldüm
Anne ve babanızla konuşun tehdit edin gerekirse polise şikayet etmekle dokunmasınlar çocuğa.

Yeğenim var 3 yaşında, o da erkek.

Yeri geldiğinde yaramaz, hareketli, yeri geldiğinde hırçın ama o hep masum bir melek..

Değil başkası, annesi yani ablam vursa yıkarım başlarına her şeyi.

Sahi siz nasıl katlanıyorsunuz?

Sinirlerim tepeme çıktı gece gece.
Ya bebeğin yaptığı bir yaramazlığın gerginliğiyle konuyu yazarken abarttınız(inşallah öyledir)
ya da bu bebeğe resmen ayak bağı muamelesi yapılıyor yahu...

Allah kıymet bilmeyeceklere evlat nasip etmesin.

Son düzenleme:
3 yaşında hırçın olması gayet normal. Birde kıyıp dövüyorlarmış minicik yavruyu.
Bakın o yaşta ilgiye ihtiyacları var,sosyalleşmeye,ihtiyaçlari var. Anneniz yada siz enerjisini atması için neler yapıyorsunuz? Alıp 2 saat parka götürüyormusunuz en basitinden? Yada evde etkinlik yapıp,oyun oynuyormusunuz? Kendi halinde takılıyorsa kimse ilgilenmiyorsa ne yapsın minicik bebek,ilginizi çekmeye çalışıyor. Benim kızım o yaşlarda kardeş gel oynalayım diye parkta,avm'de çocuk kovalıyordu adeta.
Çok üzüldüm kardeşinize. İnanın karnının doyuyor olması yetmez,sevgiye,ilgiye,oyuna ihtiyacı var onun. Annenize söyleyin uğraşamıyorsa anaokuluna göndersin,çocuk en azından arkadaşlarıyla kaliteli vakit geçirir. Eve kapatılıp dayak yemesinden kat be kat iyidir.

Halinden anlıyorum benim kardeşim 5yaşında ve anne baba ayrı ben farklı şehirdeyim o İstanbul'da üvey annemin elleri altında sürekli dayak yiyo üzülüyorum elimden bir şey gelmiyo o da şiddet meyilli yerinde durmuyo kreş hocaları bile uğraşamıyolar çok zor

sınır koyamadiginiz icin boyledir.
size her vurmayi denedignde ellerini tutun ve net tavizsiz bi sekilde hayir diyin..
gormemezlikten gelmekte bi cozum ama o evreyi coktan gecmis.
annenlerde el kadar cocugu dovmesinler, ne gorurse onu yapar zaten cocuk

Benim yiğenimde öyle çok hırçın bi anı bi anını kesinlikle tutmuyo eğer biri geldiyse yada bi yere gittiysek kendini kaybediyo doktorada götürdük sonuç çocuk normal dendi. Gözlemleyerek tek sorunun kıskançlık olduğunu fark ettik. Annesini babaannesini başkalarından kıskanıyo. İlgi ondan dağıldığı için sıkılıp saldırıya geçiyo. Muhtemelen kardeşinizde sıkılıyodur. Anlamadığınız içinde hırçınlaşıyor

Benim 3 aylık bir kızım var düşündüm de dayak cikssss için acıdı ya kardeşine resmen benim kızımda sürekli ağlıyo o ama sürekli bazen hic susmuyor,kendim surdan aticammmn diye eşime doğru bağırsağında kızıma susssss yeter artik dediğimde bile çok değil 10 ,15 saniye sonra bile için cizzzz ediyo

Sizin evde ona vuranları ,komaya sokasın geldi ,çocuk gördüğünü yapar oynayın yorun onu enerjisini dikkatini başka yete versin ,melek o melek oba vurulur mu

Yanina al kardeşini

2 yaş kız annesiyim tüm gün pesindeyim nerdeyse .cunku durmuyor ciglik cigliga bagiiryor sevincinden koltuk tepesinde hep.erkenden uyanir birazdan parka gitcez ama durmaz ordan oraya kosar sadece vursam cozum degil fitratlari bu yani cocuklarin.ama daha gencsin liseyi yeni bitirmisin açıktan sana yazık değil mi .bende kardeşlerime baktım ettim ama annem gerekeni yapıyordu zaten bende yardimci oluyordum anneniz nekadar hatalı .bakmayacagi ilgilenmeyecegi çocuğu ne demeye doğurmus. Evlendikten sonra ilgi sabır sa görmeyecek ,dayak arsizi olacak çocuk sonra bu cocuk neden böyle diyecek is işten geçecek üzüldüm ya

burcu ne acaba belki hiperaktivite sorunu var belki sadece ilgiye şevkate ihtiyacı var belkide yaşının getirdiği sendromları yaşıyor hem çocuğa vurmak ne demek yaa o daha küçük , bende anneyim bazen gerçekten sinirlerimi alt üst ediyor ama en fazla yaptığım sesimi yükseltmek o da belli bir ölçüde ve kızım zor bir bebek, şöyleki ilk 3 ay gaz sancılarımız oldu, şu sıralar tanıdık tanımadık farketmeksızın herkese karşı çekingen kimsenin kucağına gitmez uzaktan bakar sevdirmez kendini bir yere gittik mi bana yapışık gezer, yapısı gereği inatçı ve sinirli bir çocuk KOÇ burcu sağ olsun ve istediği olmazsa hemen ağlayan çığlık atan bir cadı ama sakince yaklaşınca ilgisini, farklı şeylere çekince o da sakinleşiyor...
siz ebeveyn rolü üstlenmişiniz, anne babanız rahatı seçmiş ama keşke doğurmasalrmış yazık kardeşinize...

Her şeyden önce dayak yemesine izin vermeyin
Ayrıca çocuk da ne görüyorsa onu yapıyor
Anne ve babanızın umursamazlığı beni benden aldı yani.Ne diye yaptılar madem?
Bence en kestirme çözüm çocuğu kreşe vermek olacaktır
O anne babayla bu çocuğun durumu vahim olur.Hem kreşte her şeyi öğretirler

Anneniz babanız niye bakmıyorlar çocuğa? Niye siz bakıyorsunuz? Ablası değil annesi olmuşsunuz resmen. Kendinizi tüketmişsiniz daha bu yaşta. Anneniz ne yapıyor peki akşama kadar?Doğuran kimse o bakar. Kenara çekilin biraz.

Tüm yazdıklarınızı okudum vE hepsi bahane. Belki kardeşiniz siz gideceğiniz için tepki veriyor olamaz mı. Ne demek dövmek zannediyor musunuz ki milletin çocuğu oturduğu yerden kalkmıyor. Ben size bişey deyim mi eğer 3 yaşında çocuk 15 yaşında ki olgunluk gösteriyorsa o zaman sorun vardır o çocukta.
Benimde 3.5 yaşında kızım var. İnanılmaz hareketli anlatamam. Hiç susmaz vE hiç durmaz enerji Kazan'ına düşmüş sanki. Geçen hafta bi kutu nutellayı Almış yemiş ellerine sürmüş salonda ki beyaz koltuğum artık beyaz değil de Dalmaçya desenli o kadar söyleyim. Ne yapayım bi koltuk çocuğumdan değerli mi.
Bi kere kardeşim belli ki artır "yapma" arsızı olmuş. Yakında dayak arsızı da olur dövsen de fayda etmez.
3 yaşında bu çocuk 3
Ben demiyorum ki hiç kural olmasın evde. Benim bu evde kesinlikle kabul etmediğim kurallar var elbette
/asla yemek atılmaz dökülmez boşa harcanmaz be hiç bi yemeğe iğrenç denilmez
/evde kimse kimseye asla el kaldırmaz vuramaz
Misafirlikte insanlar rahatsız oluyorsa gitmeyin efendim. Çocuk bu ya şimdi bağırır iki dakika sonra gelir öper.
Açın biraz 3 yaş sendromlarını okuyun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…