Arkadaşlar kardeşim durmuyor çok sikintidayim

elmas gzl

penguen yürüyüşlu hatun :)
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2015
3.636
2.930
133
Kardeşim 3 yaşında.
Benim 1 ay sonra düğünüm var.
Sürekli abla abla. Annem çarşıya gider annem nerde demez.
Ağlar bana gelir. Sabah kalkar ben bakarım. Hep ben.
Icim yaniyor inanın. Ağlıyorum sürekli. Asiri derecede yaramaz . Böyle çocuk gormedik. Sürekli bana vuruyor. Eline ne geçerse.
Ne annemin ne babamın tahammülü var kardesime artık.
Dövuyorlar da bazen. Her gün bi sekilde dayak yiyor.
Anlatamadım anneme zamaninda bak cocuk psikolojisi şöyle gel şöyle yapalim diye. Olmadı.
Şimdi misafirlikte bile herkezin sakindigi bir cocuk haline geldi.
Beni odadan cikarmiyor . Sürekli kapimda. Surekli siddet eğilimi.
Engelleyemedim.
Şurada 1 ay sonra evim ayri olacak. Aklim hep bunda. Napacagim. Nasıl dayanacağım .

Bu arada kardesim ben çok sabirliyim diyen insani cileden cikarir oyle bi tip.

Arkadaşlar yorumlarınızi okudum bi hayli üzüldüm.
Bende bu duruma çok üZülüyorum.
Ama inanin elimden geleni yapıyorum.
Ama ben evlat olduğum için anne babaya laf geçmiyor inanin.

Telefonda cizgi film izlemeye alistirdilar yapmayın dedim. Alışmasın sonuç dinlenmedim ve alıştı.
Inanin o kadar sabirliyim ki. Akrabalar bilir hep ben üstüne düşerim.
Misafirliğe gideriz bir dakika yerinde durmaz hep ben pesinde.
Görenler elmas evlenince bir süre çocuk yapmaz derler.
Dün aksam o kadar üzüldüm ki. Aliyorum kucağıma ablacim ne istiyorsun şunu yapalım mi yok. Bunu yapalim mi yok. Şaşırdım. Odaya girdim ağladım.
Ne kadar uzulduysem gece cenemin yarisinin agrisindan uyandim. Dişlerimin yarisi agriyordu.
Inanin çok mücadele ediyorum çok uğraşıyorum salincak da salliyorum. Oyun oynuyorum yok. Olmuyor.
Bu bebege vurmak belki de en son düşüneceğim şey. Çok icim aciyor...
Doğduğundan beri ben ilgilendim. Kardesimin ilk kelimesi abba oldu düşünün.
Zaten insani üzen caresiz kalmak.
Cunku anne baba sizi bu konuda kâle almiyor.
Anneme çok dedim çok arastirdim bak şöyle egitelim soyle yapalim başta biz zorlaniriz ama sonra düzene girer. Olmadi. O zaman birak ben yapiyim dedim olmadi.
Ben bu sekilde evde calisamayarak liseyi bitirdim aciktan şimdi de düğünüm var.
Allahtan annemle aynı sehirdeyim ama yine de aklim hep bunda.
Inanin ben vicdansiz bir insan değilim.

Son düzenleme:
Belli ki çocuğun fazla enerjisi var ve bunu boşaltmak istiyor,bu da ona şiddet uygulayarak olmaz malesef,oyunlar kurarak,dışarı çıkarıp gezdirerek,ona eğlenceli aktiviteler bularak olur...

Bebeyle doğru düzgün ilgilenmeyip sürekli ona baş belası muamelesi yapıyor olabilir misiniz?

Beni gören herkes devamlı off gene geldi, git başımdan, işim var diye triplere girseydi ben de elime geçen her şeye vururdum. Yaşantınızı bilemem tabi, belki öyledir diye söylüyorum.

İnşallah ananıza babanıza da vuruyordur. Hak ediyorlar çünkü.

canim anlattiklarin hiperaktife gibi duruyor psikiyatriste goturmenizi tavsiye ederim

3 yaşında bi çocuk dovulurse şiddete eğilimli olmasına şaşmamak lazım. Annenizin bu konuda bilinçlenmesi gerekiyor. Tahammül edemeycgı bakamicagi çocuğu niye yapmışki?

İlk ilkokula başladığım zaman ben de sınıf arkadaşlarımı hep dövüyordum. Evde gördüğüm buydu. Dövüp bundan zevk aldığımı çok iyi de hatırlıyorum. Dayak yiyen çocuk seri katil bile olur... Çocuk bakmaya isteği yokken çocuk yapmış anneniz anlaşılan çocuk hep yalnız, hep dışlanıyor, ne yapsa suç, o da dışa vuruyor tabi bunu ve dayak... Ne olsun ki...

Bu BDV yüzünden mide hastası olacağım galiba...
3 yaş çocuk, hergün dayak!!!
sen gidince iyice hırçınlaşır o çocuk
kim bilir annen baban da ona neler yapar
düşüncesi bile fena...
çok üzgünüm şu an
Allah annenin babanın gönlüne bol bol sevgi, vicdan ve insaf versin inşallah.

Daha 3 yaşında bu çocuk eğitilebilir , ama önce anne babanızın istemesi lazım, bu çocuk böyle büyürse hem kendisinin hem nin utanacgi şeyler yapabilir önlem almakta fayda var canım.

Bol bol sarilin lutfen sizi tutunacak dal olarak goruyo belliki siz onun gozunde annesisiniz benm oglumda cok yaramaz uyumadan once yarim saat hamur yapcam diye agladi ilgisini baska seylere cekmeye calisin o vurdugunda bagriniza basin ve onu ne kadar cok sevdiginizi soyleyin cunku o bebek daha

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…