• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Arkadaslar kan damlası kullanıyormusunuz

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
ya bizede sağlık ocağında verdiler kan damlası günde 6 damla ama tadı çok iğrenç artık yüzüme püskürtüyo bütün kıyafetleri leke oldu tahlil filanda yapmadılar verirken bende bıraktım vermeyi hem çok ağlıyor geceleride uyumuyor bende nedenini düşünüyordum çok saolun dr randevumuza kadar vermemeyi düşünüyorm sağlık ocağında nasıl verdiler anlammıyorum al kullan direk diyo

kızlar son bır kac gundur bende o damlayı kullanıyorum saglık ocagı verdı tabi sakın olan kızım bıranda cıldırmaya başladı bır huzursuzluktur gıdıyo 12de uyuyan kız 2lerde uyumaya başladı oda aglaya aglaya sebebı bu damlamıkı acaba

her bebege verilir genel bi uygulama saglık ocaklarında yapılan belli aydan sonra anne karnında yaptıgı stokk azaldıgı için kansızlık gelişmesin diye verilir ama tabiki kan sayımı yapılmalı ona göre doktorunuz karar vermeli. saglık ocaklarının verdigi damla biraz kötü benim bebegimdede kusma ve kabızlık yaptı ayrıca dişler çıktıktan sonra dişleri boyuyomuş. şimdi ferrum kullanıyoruz doktorumuzun tavsiyesi ile

ayrıca kan tahlilleri iyi çıksa bile düşük dozda veriliyor bildigim kadarıyla önlem olarak çünkü benim oglumunda iyi çıkmıştı

saglikli-bebeklere-ne-diye-veriyolar-bu-kan-ilaclarini-anlamiyorum..
derindeki-sebeb-ne-olabilirki??cogunluk-bebeklerin-bu-kan-ilacini-kullandiktan
sonra-dahada-cok-huzursuzlastigini-yazmis..cok-enteresan-durum
herseyin-fazlasi-zarar...

aslında kan sayımı yapılmasına gerek yok cunku ilk 4-5 ay bebegin depo demirleri kendi icin yeterlidir o sırada yapılacak tahlilde zaten demirin normal cıkması lazım.5. aydan itibaren bebeklerde demir depoları azalacagı icin proflaktik yani koruma amaclı tedavi amaclı diil,demir verilir.bebeginize bu aylardan itibaren demir vermezseniz anne sutundeki demir buyuyen bebegimiz icin yetersiz hale gelir.bebekler demirin tadını pek sevmiyorlar hakikatende tadı kotu metalik bir tadı var.ben ogluma acken veriyorum 15 dakika boyuncada süt vermiyorum.

Back