• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlar kalbim sürelki hızlı atıyor sanki biri beni boğuyor ...

zgzzkty

Guru
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2009
46
6
286
İstanbul
biri bişey dediği zaman bile kalbim yerinden çıkacakmış gibi atıyor ölümden çok korkuyorum böyle bişey yaşayan varsa tavsiyelerinizi bekliyorum bayanlar.........

CANIM ONCELIKLE SAKIN OL DERIM PANIK BOZUKLUGA BENZIOR
bendede panik atak var anlattıklarından oyle anladım gecicek ama bir dra gitmen lazım

bende de oluyor hatta ölücem diye geceleri uyuyamayadığım dönemler oluyordu. sebepse kalp krizi geçiriyorm laelaelaelaelae hatta kardeloji dhiliye fizik hepsine gittim. ama asıl sorun benim kafadydı. seninde öyle. tamamen psikolejik. sonra kendi kendimi telkin etmeye başladım. hala kalbimde o ağrı var ama en azından ben psikolejik olduğunu biliyorum o yüzden önemsemiyorum. bu arada doktorların verdiği ilaçlrıda kullanmadım. kendim halledebilrim dedim. dediğim gibi hala tam olarak atlatmış değilim ama en azından psikolejik oldugunu biliyorum. tek sorunum bu rahatsızlık nisan ayında 2 yıl bitecek yani 2 yıl kadar sürmesi. ama herşey insanın beyniinde biter. kendini sıkıntıya sokma ve devamlı hayır bişey yok ben sadece paranoya yapıyorum herşey gayet normal fealm dde.. olmazsa doktora gideceksin

kalp ritim bozukluğu.acilde yattım.sakinleştirici yedim yine geçmedi.çok acı veriyor insana.

sorun psikolojik.iki yıldır ilaç tedavisi görüyorum.en çok etkili olduğu yerde kaynanam,onu

gördüğüm zaman başlıyor güm güm atmaya.bi psikiyatriye git arkadaşım,buna ankisiyeti

bozukluğu deniyor.netten bi arştır belirtilerini.geçmiş olsun.

ya bende birtek bende var sanıyordm delikafadulden arkadaşm kesinlikle psikolojik ben 2008 yılında uzun bir dönem yaşadm bunu geceleri uyuyamadm,ağlama krizleri oldu,nefesm daraldı,kalp krizi geçiriyorm sandm.daha neler neler..Doktora gittm doktorm çk iyiydi bitkisel bi sakinleştirici verdi ve bana "Senin yaşadığn şuan 18-25 yaş arası bütün gençlerde var" demişti inanmamştm doğruymş.Biyolojik bi sorun olmadığı için antidepresif ilaç vermedi ilk önce kendi kendine yenmezsen çk ağır ilaçlar vericem habern olsn diyerekte korkuttu beni oda işe yaradı sanırm :)) Bana kalp atışın hızlansa bile "korkma" dedi "senmi beni öldüreceksn istediğin kadr çarp umursamıyorm diyip resmen kendi kendine kafa tut,ağrılarn var yok demiyorm ama biyolojik bi sıkıntn yok hepsini sen yapıyosn" dedi ve ben hemen olmasada aylar süren çabalarm sonucu ölüceğimi sandığm bu psikolojik rahatszlktan hamdolsunki kurtuldm ölümdende korkmuyorm..Geldiğimz gibi gideceğiz.Herkese Acil şifalar diliyorum... opuyorumnanaktan

Son düzenleme:
anksiyete bozukluğuna benzettim
mutlaka psikiyatrise görün..
ilerlerse panik atağa cevırebiliyor.

aşırı stresli bir dönemde depresyonla birlikte zirve yapıyor bu meret..

bana 2 ay önce major depresyon ve anksiyete bozuklugu teşhisi kondu.. ordan bilyorum

cnm aynen bnmde ole oluo kalp atıslarımı hssedıyorum nefesım daaralıyo mıdem de bulanıyo benım ne oldugunu bılmıyorum

biri bişey dediği zaman bile kalbim yerinden çıkacakmış gibi atıyor ölümden çok korkuyorum böyle bişey yaşayan varsa tavsiyelerinizi bekliyorum bayanlar.........
arkadaslar bendede arada oluyodu onemsemiyodum bide baya kiloluydum ondan kaynaklandigini dusunuyodum ama artik korkuyorumda bazen bir carpinti geliyo durduk yerde otururken sanki yerinden cikacak gibi geliyo onceden bukadar sik degildi ama simdi gunde en az 4 kere oluyo nabzimda cok hizli atiyo onceden bukadar yorulmuyodum simdi cok cabuk yoruluyorum banada destek lutfen bunlari yasayan varsa cevap bekliyorum

Merhaba, geçmiş olsun öncelikle. Yazdıklarınız psikolojik olabileceği gibi başka bir rahatsızlıktan da kaynaklanıyor olabilir. Kansızlık, tiroid gibi rahatsızlıklarda da benzer durumlar yaşanabiliyor. O yüzden öncelikle bir doktora başvurmanız daha doğru olacaktır. Eğer psikolojikse bir psikologtan yardım alabilirsiniz. Bunun yanı sıra kendinizi çok dinlememeye çalışın. Başka şeylere odaklanmayı deneyin.

Zaten kendimi kac senedir dinlemiyodum .yok kilodandir yok iste yoruldum belki falan diye gecistiriyodum .su an gercekten korkutmuyo degil .yapi icabi rahat bi insanim panik durumum pek yoktur soguk kanliyimdir cogu zaman .bu panik atak herkesde yani sakin kisilerdede olabiliyomu bunu nasil anlarim .gerci carsamba gunu gidicem doktora .cok tesekkur ederim cevabiniz icin.sonucu bildiririm yine.

Rica ederim öncelikle, randevu almakla çok iyi etmişsiniz. Çeşitli durumlar karşısında paniğe kapılmak herkesin yaşadığı sağlıklı bir durumdur aslında. Panik atakta ise gerçekte kişiyi paniğe sürükleyecek bir sebep yokken kişi paniğe kapılır. Kolay kaygılanan insanların panik bozukluğa sahip olma ihtimalleri daha yüksek olsa da soğukkanlı olmak ne yazık ki tamamen kurtarıcı olmuyor. Panik bozuklukluğa yatkınlıkta genetik geçiş,biyolojik faktörler, tetikleyici yaşam olayları gibi pek çok etken var aslında.

Doktora gittim bazi tetkiklerden sonra kalbimde bir sorun olmadigini belirtti.ama bir kardiyoloji doktorunun gormesi gerektigini bu kolumdaki sinirlere baktirmam gerektigini soyledi simdi kardiyolojiden randevu almaya calisiyorum .bakalim hastaneyede gitmeyi hic sevmiyorum.yine son durumumu yazarim.

Back