Arkadaşlar ikiz hamilelik dönemi nasıl geçiyor?

canım benım ya bu durumda nedenır bılmıyoum ama eger bebek ıyıyse ve erken donemde dusuk rıskı yoksa aldırma derım ben 3 uzler zaten 32.haftada doguyorlar 32.haftaya geldıysen zaten saglıklı doguyorlar eger bı sıkıntı yaratmıyolarsa o alınacak 3.bebek dıger ıkısıne bı zararı yok ıse neden aldırasın 3 uz doguran bır cok anne var tamam tasıması sneın ıcın zor olucak ama bol bol dınlenerek dr unun tavsıyelerıne kulak vererek vıtamın veya ılaclarını duzenlı alarak erken dogum rıskınıde buyuk olcude azaltabılırsın baska bı dr a daha gıt kayranında dedıgı gıbı bazı dr lar bu rıskı goze almıyorlar 3 uz 4 uz 5 ız gebelık rıskını reduksıyon dıyorlar tek ucuz sen deılsınkı neden sonlandıralım dedı .dusme rıskımı yksek dıger bebeklerıns aglıgınımı etkılıor canım?eger oleyseen mantıklısı aldırmak ama deısle dogur ucuzlerını :bbo::sm_confused:

dalincim benim için de çok zor bir karar, bir yandan okkadar istemişiz olmuş ama diğer yandan her anlamda risk. benim taşımam çok zor, çalışmam ,imkansız, sadece eşimin maaşıyla 3 çocukla idare etmemiz olanaksız. 3 çocuğun da özürsüz doğma ihtimali %10. yani birsürü çıkmaz, üçüz kolay bir iş değil. ama işte vicdanım da el vermiyor. Rabbim bir çözüm yaratır diye umuyorum bakalım. dua et benim için.

guzel arkadasım tek bebek bıle olsa ozursuz dogma sansı ne bılıormusun hersey allahtan almanyada kadın 6 ız dogurdu hepsıde sapasaglam ama bı baskası tek bebegını ozurlu dunyaya getırıor bence bu sekılde dusunme canım benım...sende cok cok haklısın 3 bbege bakmak hıc kolay deıl ama en azından dogumdan sonra calısabılırsın hamıleyken calısman sart deıl hersey rısklı yarına cıkıcazmı bılmıo kımse te bebekte cok rısklı 2 de 3 de 4 de orasını allah bılır canım.sen eger tasıyamam altından kalkamam dıyorsan bır dusun off vallahı ne desem bılemedım ama allah kımseyı bole bı karar vermek zorunda bırakmasın ama bu durum bn basıma gelse ıdı eger benım hayatımı tehlıkeye sokmıcaksa bu gebelık 3 unude tasırdım secım sneın guzelım ıyı dusun sen bızden daha ıyı bılırsın durumunu rısklerı guzellıklerı bıde duygularını yatır bı masaya duygusal davranma genede en saglıklı olan kararı ver canım allah kolaylık verın dualarım senınlesenağlamasenağlama

dalinciim dediğin gibi üçüzün riskini de almak istemiyor doktorlar, ama şöyle gerçekler de var, üçüzlerin prematüre doğma ihtimali %100, yani 37 haftayı geçem ihtimali yok. prematüre bebeklerin yoğunbakım masrafı inanılmaz boyutlarda olabiliyor, ve genellikle de uzun süre küvözde kalan bebekler pek de sağlıklı çıkamıyor o küvözden. anne rahmi bir bebeğin yerleşimine uygun iken bana göre yanlış olan doktorların şansı artırmak için 3-4 embriyo koyması. çoğul gebelik bu tedavilerde başarısızlıktır bunu hepsinin anlaması lazım.

Canım ya cok zor bir durum ALLAH yardımcın olsun hakkında ne hayırlısı ise o olsun
^ünü birden taşıyamıyomusun...

Kevser burdasın canım nasılsın
Hala gaz sorunları var mı bebişlerinin cok yogun geçiyo dimi ya artık hi. giremiyosunuz...

iyi pazarlar kızlar herkez iyidir inşallah,,,,,,

selam kızlar... geceyi kötü geçirdim..kasılmalarım arttı..sabah sabah soluğu doktorda aldım... şimdilik bişey yok ama nolacağıda belli değil.daha dikkatli olmalıymışım....

amanın cnm son 2 hafta yat kuzum sen bolbol

cnm benim çok zor bir karar bende yaptırmak zorunda kaldım çok zordu ama benim doktorum sağolsun beni çok rahatlattı bu konuda,ama senin erken değilmi daha redüksüyon,belki kendiliğinden duracak,,,,

ewet cnm anne karnında yer oladıgı ıcın bıraz kucuk doguolar bıldıgım kadarıyla 4 uzler 29-30
ucuzler 30-32
ıkızler 35-38
tek bebeklerde 40 haftada doguorlar canım kılolarıda az oluor mesele 4 uz ve 3 uz bebekelr 1 bırbucuk kılo arası doguorlar ıkızler 2-3 kılo arası tek bebekelrde 3-4 kılo arası sırf sneın ıcın arastırdım kız kararında etkısı olsun dıe herseyı olc bıc canım 2 bebgın ıcın 1 ını sonlandırman gerekıorsa rabbımın takdırı napalıma.s.a.s.a.s.

canım saolasın düşündüğün zaman ayırdığın için, bu hafta birkez daha görüşeyim diyorum doktorumla bi daha gözden geçirelim durumu.

cnm benim çok zor bir karar bende yaptırmak zorunda kaldım çok zordu ama benim doktorum sağolsun beni çok rahatlattı bu konuda,ama senin erken değilmi daha redüksüyon,belki kendiliğinden duracak,,,,[/QUOTE]

nerocumm ben de biraz ona takıldım. benim keselerin biri diğer ikisinin yarısından küçük ama içindeki bebek diğerleriyle aynı günde. doktorum da 7. hafta içerisinde vajinal yolla girerek kesenin suyunu boşaltarak sonlandırmayı teklif etti. diğer türlü kalbine ilaç enjekte etmeyi ben pek tasvip etmiyorum, hem bbek de çok büyümüş oluyor dedi. ama bende nette yayınlardan araştırdım biras, üçüz gebeliklerin %46'sinda ilk 12 hafta içerisinde spontan redüksiyon gözleniyormuş, beklesek mi diyeceğim. bebeğin daha büyük olması, benim 5 hafta daha bu modda yaşayacak olmam ve daha da alışacak olmam gözümü korkutsa da, böyle daha iyi gibi gelmeye başladı. yarın tekrar bir konuşayım diyorum.

Sevgili yavrukirpi öncelikle hakkınızda hayırlısı olur inşallah.. Seni görmeden durumunuzu saglıgını bilmeden ne desek boş.. Benim bir arkadaşım 4 üz dıgum yaptı şimdi 4 üde saglıklı sıhhatliler.. Ama anneye çok iyi bakıldı hep kontrollü oldu herşey.. Sende üç tane.. Ama egerki saglııgını tehlikeye sokacaksa bencede yapılmalı vakitlice hemde.. Sonraki hafralarda dahada tedirgin olabilirsin.. Bu doktorun dışında başka doktorada görün derim için rahat edecekse.. Ama herşeyden önce senin sağlıgın daha önemli unutma..

Kayracım sanada az kaldı. . Sabır biraz daha çok şükür az zaman sonra alıcaksın bebişleri kucagına saglıkla sıhhatle inşallahh.. Yanında kalabilecek birileri varsa onları çagır istersen uykun olmadıgındada oturur sohbet edersiniz :) Bol bol uzanmaya çalış.. Minişler ne kadar göbüşde durursa nkar kardır

canım saolasın düşündüğün zaman ayırdığın için, bu hafta birkez daha görüşeyim diyorum doktorumla bi daha gözden geçirelim durumu.

onelı deıl canım ama kese kucukse bebek buyukse ılerde bebek buyudugunde sıkıntı olur canım kese kucuk bebek buyuk bılemedım sımdı:sm_confused::sm_confused:

selam kızlar... geceyi kötü geçirdim..kasılmalarım arttı..sabah sabah soluğu doktorda aldım... şimdilik bişey yok ama nolacağıda belli değil.daha dikkatli olmalıymışım....

ahh ablam yaa..aman dikkat et ama herhangi bişey olursa da korkma artık, riskli dönemler çoktaaannn geride kaldı..Allah'ın izniyle onlar üzmeyecekler anneciklerini..ama annecikleri de bol bol dinlenecek..şurda ne kaldı ki zaten..?

cnm benim çok zor bir karar bende yaptırmak zorunda kaldım çok zordu ama benim doktorum sağolsun beni çok rahatlattı bu konuda,ama senin erken değilmi daha redüksüyon,belki kendiliğinden duracak,,,,

nerocumm ben de biraz ona takıldım. benim keselerin biri diğer ikisinin yarısından küçük ama içindeki bebek diğerleriyle aynı günde. doktorum da 7. hafta içerisinde vajinal yolla girerek kesenin suyunu boşaltarak sonlandırmayı teklif etti. diğer türlü kalbine ilaç enjekte etmeyi ben pek tasvip etmiyorum, hem bbek de çok büyümüş oluyor dedi. ama bende nette yayınlrdan araştırdım biras, üçüz gebeliklerin %46'sinda ilk 12 hafta içerisinde spontan redüksiyon gözleniyormuş, beklesek mi diyeceğim. bebeğin daha büyük olması, benim 5 hafta daha bu modda yaşayacak olmam ve daha da alışacak olmam gözümü korkutsa da, böyle daha iyi gibi gelmeye başladı. yarın tekrar bir konuşayım diyorum.[/QUOTE]

cnm bencede konuş bakalım allah hakkında hayırlısını versin,bana 12 haftada redksyn yapılmıştı,,

canım bende senin yaşadıklarını yaşadım.önce iki kese gründü,sonraki kontrolümde iki bebek ve kalp atışını dinlemeye gittiğimde 3.bir kese ve içinde bir bebek daha..ama kalp atışı yok henüz ve diğerlerinden neredeyse iki hafta kadar geriden takip ediyor.doktorum biraz şaşkın,biz şoktayız.annem ve ben donduk kaldık.eşim öylece olduğu yerde..sonraki kontrolde onunda kalp atışı başlamış ama hala küçük.doktor hep redüksüyon dedi ve üçüz gebeliğin risklerini anlattı.neyse sonunda o gün geldi ve işlem yapıldı.yapılmak zorundaydı belkide.geç gelişen üçüncü bebeğim kardeşlerini yakalamıştı ve zaten rahimden baya uzakta olduğu için ona dokunulmadı.o anda neler yaşadğımı anlatmak istemiyorum çünkü ne ben bunu yeniden kaldırabilirim ne de seni üzmek istemem.kararını sen ver,önceki yazılanları okumadım,zamanım yok ama eminim arkadaşlar çok yardımcı olmuşlardır.Allah hakkında Hayırlısını versin İnşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…