• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Arkadaşlar hazır gıdaların içindeki msg önemli okuyun ve ne yediğinizi bilin

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

MEYLIN

ANNEYİM BEN :))
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2008
107
0
96
İstanbul
bilmiyorum bu "msg" doğru mu, ama aşağı kısımda doğru olan ve dikkate almamız gereken bilgiler var..

LÜTFEN OKUYUNUZ ..... ( Çok önemli )

MSG NEDıR?...

MSG adında bir yiyecek katkı maddesivar;MONO SODYUM GLUTAMAT Yiyeceklere katıldığında, o yiyeceğin tadının beyin tarafından güzel olarak algılanmasını sağlıyor. Tatlı, tuzlu, acı fark etmiyor.Hangi yiyeceğe katılırsa lezzetliymiş gibi geliyor. O yüzden gıda üreticilerinin bir çoğu MSG'yi karlı olduğu için kullanıyorlar. MSG ZARARLI MI? Buna,okuduktan sonra siz karar verin:Bumadde Nörotoksin.Sinir hücrelerine zarar veriyor. Merkezi sinir sistemi tahribatı vebuna bağlıolarak ALZHEıMER, PARKıNSON, HUNTıNGTON hastalıkları,SARA(Epilepsi), Retinal dejenerasyon (Göz retina tabakası hasarı),Yağbirikimi, doyma mekanizmasında bozukluk, obezite. Büyüme hormonu baskılanması. Pankreas hasarı, insülinde artış, ve buna bağlı diyabet.Böbrek ve karaciğerde ciddi hasarlar.. Bu madde hamilelerde plasenta bariyerini geçebiliyor, anne karnındaki bebek de aynı tahribatlara maruzkalıyor. Özellikleçocuklarımızın hatta büyüklerin de çok severek yediği CıPS'lerde çok kullanılmakta.Hazır köfte harçları, Et suyu tabletleri, Hazır çorbalar, Dondurmalar, renkli yoğurtlar ve benzeri bir çok üründevar.Şimdi diyeceksiniz ki, madem bunca zararı var, nedenkullanıyorlar?:Küreselleşen dünyada, ticaret de küreselleşti. Küresel ticaret devleri insaf, merhamet gibi duygularla asla çalışmaz. Onların amacı çokkar etmek, çok daha büyümektir. Bu mamuller, al benisi olan renklerde ve janjanlı ambalajlarda sunulur.Televizyon, gazete ve duvar reklamlarında onlarasıkça rastlarsınız. Sadece maddeseltadıyla değil, görsel yollar ile de beyinlerimize kazınır adeta. Basit bir hesap yaparsak, ucuz zannedilen bu ürünleriçok pahalıya tükettiğimizi görürüz: Mesela Cipssemt pazarlarında 3 kgpatatesi 1 ytl.ye alabilirsiniz. Oysa ki 50gram CıPS 1 liradır. Yani 1 kg . Cipsi, 20 ytl.den tükettiğimizin farkındabile değiliz. Olumsuz etkileri de cabası. Bu mamulleriüretenler!....Kendi ürettiklerini aslayemezler, içmezler. Onların gıdaları organik vedoğaldır.son zamanlarda organik tarım yapançok güçlü özel şirketler türedi,burada itina ile yetiştirilen ürünleri semt pazarlarında göreniniz varmı?Ben henüzrastlamadım.Gelelim genel sağlıkboyutuna;Son 25 yıla dikkatle göz atacak olursak, çocuk yaşta diyalizcihazına bağlı yaşamaya mahkum edilenler, çok küçük yaşta şeker hastalığı iletanışan çocuklar,obez çocuklar, asabi çocuklar, 9-10 yaşındabuluğçağına girenler, çeşitli nedenlerle engelli doğanlar ve bu sayınınülkenüfusunun % 12'sine çıkması ve benzerleri.Ve sizlerin de aklınıza gelebilenyeni hastalıklar. Hastalıkları üretenler, ilaçlarını da ihmal etmediler. Bu da madalyonun diğerkarlı yüzüdür. Karbondioksitli meşrubatlardan, sakıncalı hazır gıdalara varanakadar birçok yerde çeşitli uyarılar yazıldı, çizildi. Durumun ciddiyetinianlayabilenimiz var mı? Bu sorunun cevabı, tüketim miktarıdır.Şimdiki eğitim sistemimiz endüstri,tarım, genel kültür alanında yetersiz kaldığından, yeni nesiller tehlikenin farkındadeğildirler. Emperyalist devletler, egemen olmak istedikleri toplumuneğitimli olmasını istemezler. Onlar için önemli olan kendi halkları veelde edeceği yeni sömürü kaynaklarıdır.Heryıl eskiyen, yaşam kaynakları azalan, küresel ısınma ile kuraklık tehlikesi yaklaşan bir dünyada,Küresel güç olanemperyalist devletlerin acımasızlığının arttığı bir dünyada, Dengelerin ve haritaların değiştirilmek istendiği bir dünyada yaşadığımızı aslaunutmamalıyız. Dünyanın en güzel coğrafyasında yaşadığımızı da aslaunutmamalıyız.Gelinbu güzelim yurdumuza hep beraber sahip çıkalım.YARINÇOK GEÇ OLMADAN !.....

Back