arkadaşlar edebiyat ve türkçe öğretmenliği arasında kararsız kaldım ....

hazan24

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2009
162
0
96
İstanbul
kızlar ben yıllardır hep edebiyat okumak istedim daha önce başka bölümlere puanım yettiği halde sırf edebiyat olsun diye diğer bölümleri yazmadım hep bekledim sonunda istediğim oldu puanım edebiyata yetiyo ama bunun yanında türkçe öğretmenliğinede yetiyo hiç aklıma yokken şimdide acaba türkçe öğretmenliğimi okusam diye düşünmeye başladım kafam karmakarışık oldu .. çevremdeki insanlardan bir kısmı edebiyattan şaşma onu okumak daha zevkli ama bir okadarda zor türkçe içinde edebiyata göre okuması daha kolay hem direk öğretmensin formasyon gibi bir derdin olmayacak ( artık bazı okullar formasyonu okurken veriyor gerçi ) dediler ben iyice arada kalmaya başladım bu konuda fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinicem tercihler başladı ben hala ikilemdeyim bu kararsızlık canımı çok sıkıyo ...

canım ben edebiyat 2.sınıfım . ilk yıl kazandım ailemin isteğiyle yazdk o bölümü . bana kalırsa türkçe öğrtmliği yaz çünkü formasyon derdin olmaz daha rahat okursun .yeni kanuna göre formasyonu sadece 18 üniversite okurken veriyo artık o da ortalama 2.5 olucak ve alttan 2 dersin olacak en fazla ve edebiyat gerçekten çok zor bi bölüm ben sınava hazırlanırken çok sevdiğim bi dersti ama okumayı düşünmüyodum oldu işte çok istiyosan formasyonu veren üniversteleri yaz ve çok çalışman lazım

canım ben edebiyat 2.sınıfım
çok istiyorum diyosan yaz ama bölüm okumak hele edebiyat okumak çok zor
yeni kanuna göre sadece 18 üniversite okurken formasyon verebiliyo onları öncelikkli yaz
onun içinde okurken çok çalışkan olmalısn ortalama yuksek olmalı bizim okulda mesela sadece 4 kişi alabiliyo çünkü edebiyat zor ortalamadan çok dersten geçebilecek miyim diye düşünüyo insan
(((ben ilk yılımda yani geçen yıl kazandım 320 aldım ailem istediği için yazdm ama çok pişmanım bn iletişim fakültesi istiyodum çünkü)))
türkçe öğretmenliği yaz kesinlikle hem rahat okursun hem formasyn derdin olmaz

okuyan biri olarak söylüyorum lisede yada öss hazırlanırken sevdiğimiz edebiyla hiç alakası olmuyo . osmanlıca göktürkçe metinlerle boğuşuyorsun sürekli ve tarihle içiiçe olan dersler de çok ağır hele derse prof.giriyosa yandık demek bi de çan eğrisi varsa at kendini akannehir

canım biraz fazla yazıyorum ama o dönem bana yol göstern yoktu aynı şeyleri başka kişiler yaşamasın diye söylüyorum ama illa edebiyat istiyorum diyosan senn kararın Allah hakkında hayırlsıını nasip etsin ((ama edebiyat zor benneyaptımki

pnrarsln .... canım bilgilendirdiğin için teşekkür ederim... haklısın çok zor bir bölüm bugün bir sürü yerle birçok kişiyle ve o bölümde okuyan insanlarla konuştum sonunda kararımı türkçe öğretmenliğinde yana verdim... ilk tercihlerim türkçe olacak tercihlerimin içinde edebiyatta olacak bakalım artık hangisi gelirse ...tekrar teşekürler ilgin için ..

önemli değil canım inşallah hayırlısı olur sen yazz türkçe pişman olmazsın şimdiden tebrik ederm

Merhaba pnrarsln,
ben de büyük ihtimalle edebiyat okuyacağım,
birşey sormak isityorum,
Ben tercihlerimde formasyon veren ünileri seçeceğim yani eğitim görürken alacağım,
ama sonra ales sınavına girmem gerekecek mi?

alcapone .. kararına saygı duyuyorum ama zor başka alanları tutuyosa puanın tercihini bi daha düşün derim . ales yüksek lissns için (okulda kalma durumu varya araştrma görevli olark)girilen sınav. sonra istiyosan ortalaman çok yüksekse girersn ama formasyn la bi ilgisi yok . okurken formasyn içinde ortalama 2.5 üstü oluca k canm

Puanım edebiyata yetiyor, yani ben formasyon alınca direk Kpss'ye girebiliyorum yani..
Ortalamayı geçeceğimi düşünüyorum,edebiyat sevdiğim bölüm hem de..
zaten çalışmaya alıştım,çalışırım ne yapayım..çok teşekkür ederim ayrıca..

atama konusu nu zaten boşver ya hangi öğretmnlk atanıyo ki o devletin sorumsuzluğu ve 50 60 yaşına gelipte hala emekli olmayan bencil yapıdaki öğretmenlerin suçu 2 yıllık bölümler var güzl onlardan düşünmüyo musun araştr istersen

tabi tabi formsyn alınca direk kpss ortalama biraz zor ama çalışırsan niye olmasın kolay glsn isteğin gibi olur inşallah

Evet çok haklısın atama konusunda,
iki yıllık hiç düşünmedim...okumak istemem..
bu arada sen edebiyat okuduğun için pişmansın sanırım..
dersler zor evet o yüzden mi bu pişmanlık..

şunu da belirtiyim bn pamukkale edebiyatta okuyorum bzm ünivrste çok zor çan eğrisi falan var bi de hocalarımız alanında çok uzmanlaşmış profsr bazı derslerimz sadece türkiyede bikaç üniversitede verilen derlerden o yüzden çok zorlanıyorz biz yazarken pamukkaleyi altlara yazın akannehir

bn anadolu üni. iletşim fakültesi istyodum
puanımda tutuyodu aile akrabalr faln olur mu ya işsiz kalırsın gt bi öğretmenlık oku dedi yazdık ediyatı
anlıcan hiç aklımda olmayan istemediğim bi bölümdü

Hım anlıyorum çevre etkisi yüzünden istemediğin bölüme girdin,
Aslında hiç kaale almamak gerekiyor senin dışındakileri..
Mutlu olmadığın bölümde okumak zor olsa gerek
yoksa o yüzden mi bu bölümü tavsiye etmiyorsun:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…