- 21 Ekim 2023
- 22
- 6
- 24
-
- Konu Sahibi tosbik4958
Çok fazla kan vermisim hatta bir senede 3 kere falan vermişliğim var saydığım 14 defa kan vermişim wbc 7 sinde normal çıkmış 7 sinde yüksek çıkmış ama bazen 12 bazen 13 en yüksek 14.7 görmüşüm daha yükselmemiş. Plt çoğu zaman hep yüksekmiş demir ilacı kullana kullanınca düşmüş kansızlık başlayıncs geri yükselmiş pek referans aralığında yok yani genelde 500 civarıKaraciğer, dalağa vs mi bakıyorlar? Merak ettim de. Meraklıyım da biraz
Sorun değil. Benim de aklıma gelmemişti belirtmek. İlla ki önceden de baktırmışsınızdır. Onlarda normal miydi sonuçlar, plt ve wbc yüksek miydi?
Ve evet karaciğere dalağa falan baktılarKaraciğer, dalağa vs mi bakıyorlar? Merak ettim de. Meraklıyım da biraz
Sorun değil. Benim de aklıma gelmemişti belirtmek. İlla ki önceden de baktırmışsınızdır. Onlarda normal miydi sonuçlar, plt ve wbc yüksek miydi?
Beyaz kan yani nötrofilleriniz ne durumda? Bir de hastalandığınızda ateşiniz çıkar mı?Hayır antibiyotik falan vermedi ama defalarca sordu enfeksiyon geçirdin mi diye geçirmedigimi söyledim. Yani aylardır hasta falan olmadım. Ama en ufak bi dikkatsizlikle hafif soğuk su içtiğimde bademciklerim şişer. Yazın pek olmadı genellikle kışın oluyor 1 senedir falan böyle ama bu enfeksiyon mu oluyor bilmiyorum.
Ayy dediklerinizden pek birşey anlayamadım çok özür dilerim kendimden kaynaklı tabi çok güzel anlatmışsınız da. Benden hem normal kan testi hem periferik yayma, ultrason istendi. Sonucuna gittim. Bu sefer de o genetik testi istedi ben de e nabızda gördüm hiçbir bilgim yok başka. Ultrason raporunu da bir araştıracağım.Philadelphia bu
CML tanısı olmadan bunu istemezler pek, direkt bunu mu istedi? -bu teşhis için değil tedavi yönlendirmesi için istenen bir test çünkü. CML
yani şöyle sizin WBC değerleriniz CML diyebilmek için yüksek değil 13-14 WBC ile Philadelphia istenmez normalde. CML hastaları %90 Ph+ 'tir o yüzden (inşallah çıkmaz da) olur da pozitif çıkarsa, atlamayalım diye istemiş herhalde. hematoloji hocaları titiz davranır genelde.
PLT sorunu pıhtılaşmayla alakalı bir şey olsa (gebelik, kanama vs) mesele olurdu CML ya da ph+ ALL için PLT pek bakılan bir değer değil
anizositoz (+) olması da normal çünkü aneminiz varmış.
esas Granülositoz olması burada testin istenmesine sebep olmuş olabilecek tek düşünebildiğim şey. normalde dediğim gibi 13-14 WBC hiçbir şey yani. kışa giriyoruz virüsler enfeksiyonlar kol geziyor..
ultarason raporunuzu e-devletten göremiyor musunuz?
Sırf bunun icin gece kalkıp kendimi kontrol ettim ama yok genelde sık sık uyanırım fark ederdimYüksek ateş, gece terlemeleriniz var mı?
Nötrofil hangisi oluyor pek bilmiyorum ama çoğu zaman ateşim çıkmaz çıksa bile çok çok azBeyaz kan yani nötrofilleriniz ne durumda? Bir de hastalandığınızda ateşiniz çıkar mı?
Enfeksiyon varlığında wbc yükselmesi olurEvet demir ilacı kullandıktan sonra 670 lerden 500 e indi bir ay içerisinde ve demirim tamamen düzelmediği halde ama bu wbc beni çok korkutuyor
Benimde hemoglobin 7, wbc yüksek olduğu için lösemi den şüphelenilmişti. Gece inanılmaz terlerim ateşim de hep yüksektir. Buna rağmen bende çıkmadı. İçiniz rahat olsun, korkmayın. Genetik test istenmesi iyi olmuş garanti bir teşhis koymak için gerekli. O sonucu göre bir tedavi planlar doktorunuz.Sırf bunun icin gece kalkıp kendimi kontrol ettim ama yok genelde sık sık uyanırım fark ederdim
Sakıncası yoksa bana özelden sonuçlarınızı atabilir misiniz?Nötrofil hangisi oluyor pek bilmiyorum ama çoğu zaman ateşim çıkmaz çıksa bile çok çok az
Becerebilir miyim bilmiyorum yeni kayıt oldum ama deneyeceğimSakıncası yoksa bana özelden sonuçlarınızı atabilir misiniz?
telaş etmemeye çalışın derimAyy dediklerinizden pek birşey anlayamadım çok özür dilerim kendimden kaynaklı tabi çok güzel anlatmışsınız da. Benden hem normal kan testi hem periferik yayma, ultrason istendi. Sonucuna gittim. Bu sefer de o genetik testi istedi ben de e nabızda gördüm hiçbir bilgim yok başka. Ultrason raporunu da bir araştıracağım.
CML dediği KML (kronik myeloid lösemi), Ph dediği de 9 ve 22 nolu kromozomlardaki değişim, bcr abl oluşumu.Ayy dediklerinizden pek birşey anlayamadım çok özür dilerim kendimden kaynaklı tabi çok güzel anlatmışsınız da.
Özel bilgileri kapatıp burayada atabilirsiniz. Oğlumun beyaz kanı ara ara düşer o yüzden görmek istedim.Becerebilir miyim bilmiyorum yeni kayıt oldum ama deneyeceğim
O kadarını yapamam sanırım bir şekilde gönderdim ama umarım doğru gönderebilmişimdirÖzel bilgileri kapatıp burayada atabilirsiniz. Oğlumun beyaz kanı ara ara düşer o yüzden görmek istedim.
Neu olan.Nötrofil hangisi oluyor pek bilmiyorum ama çoğu zaman ateşim çıkmaz çıksa bile çok çok az
Nasıl yükseldi?Benimde hemoglobin 7, wbc yüksek olduğu için lösemi den şüphelenilmişti.
Peki bu ayırt edilebilir mi yani lösemi ile farkı lösemi de wbc nin daha fazla çıkıyor olması gibiEnfeksiyon varlığında wbc yükselmesi olur
Ay gerçekten mi hem çok sevindim hem de bir parça rahatladım kendi adıma. Peki wbc kaç çıkıyordu o dönem? Ve bana yapıldığı gibi genetik testler vs. Yapıldı mı?Benimde hemoglobin 7, wbc yüksek olduğu için lösemi den şüphelenilmişti. Gece inanılmaz terlerim ateşim de hep yüksektir. Buna rağmen bende çıkmadı. İçiniz rahat olsun, korkmayın. Genetik test istenmesi iyi olmuş garanti bir teşhis koymak için gerekli. O sonucu göre bir tedavi planlar doktorunuz.