- 21 Ekim 2023
- 22
- 6
- 24
-
- Konu Sahibi tosbik4958
Ben de tam olarak bilmiyorum t9;22 BCR-ABL diye bir test. Araştırdığım kadarıyla kromozomlarda oluşan bir mutasyonmuş kronik myeloid lösemi oluşuyormuş. Yanılıyor olabilirim tabi. Bu genetik test onu teşhis etmek içinmişGenetik test dediğiniz ne? Yazıyor mu bir yerde?
Net birşey söylemiyor ki plt den söz bile etmiyor sadece wbc den şüpheleniyor sanırımDoktorunuz pltden dolayı risk faktörü görmüştür büyük ihtimal. Neden kendisine sormuyorsunuz?
Demir eksikliğinden dolayı verdim anemi var bende. 2 senedir falan hiç kan tahlili yaptırmadım. Demirimin yine düştüğünü tahmin ediyordum ilaç kullanmak icin verdimWbc vücutta enfeksiyona bağlı yükselir, herhangi bir enfeksiyon vardı belki anlamadınız. Ne şikayetle kan vermiştiniz?
Keşke dediğiniz gibi enfeksiyon olsa. Sadece şunu biliyorum lösemi vs hastalarında daha wbc kat kat fazla çıkıyormuş. Doktor da seninki sınırda dedi ama o genetik test kafamı çok karıştırdı e nabızda görmesem lösemi teşhis etmek için genetik test istediğini anlamayacaktımWbc vücutta enfeksiyona bağlı yükselir, herhangi bir enfeksiyon vardı belki anlamadınız. Ne şikayetle kan vermiştiniz?
O durumu egale etmek için yapmıştır bence. Çok da umursamayın. CRP de yüksek mi, başka değerleriniz nasıl? Trombosit yüksek ya, ben pıhtı oluşmasından korkardım mesela.Keşke dediğiniz gibi enfeksiyon olsa. Sadece şunu biliyorum lösemi vs hastalarında daha wbc kat kat fazla çıkıyormuş. Doktor da seninki sınırda dedi ama o genetik test kafamı çok karıştırdı e nabızda görmesem lösemi teşhis etmek için genetik test istediğini anlamayacaktım
Wbc ve plt den dolayı gönderdi yüksek olduğu için. Ciddi birşey olduğunu düşünmüyorum ama ileride herhangi bir sorun olmaması için detaylı baksınlar dedi. Hematolojiye gittim aynen böyle söyledim. Tekrar kan verdim ve ayrıyeten periferik yayma da yapıldı bir hafta sonra da ultrason cektirdim. Sonuçlar için gittim bu sefer de genetik test verip çıktım. Evet RDW de bir iki tık yüksek. Kusura bakmayın iki tane vardı bunun olacağını düşündüm# olanları yazarsınız diye düşünmüştüm. Bir hekim cevap verse iyi olurdu.
RDW yüksek sanırım. Demir ilacı da kullanıyormuşsunuz. Anemiden dolayı yükselmiş olabilir. Benim de yükselir bu değerim. Benim de sizinkinin aksine wbc ve plt değerlerim düşük
Dahiliye sizi hemogramdan dolayı hematolojiye yönlendirip o da sizden genetik test mi istedi sadece? Belki de onların tabiriyle sadece kanserle ilgilendikleri için (!) bu testi istemişlerdir. Başka kan hastalıkları yok sankiİki farklı yerde gittiğim hematoloji bölümü beni böyle kışkışladı da.
Ne# 9.43 (1.8-7.5)# olanları yazarsınız diye düşünmüştüm. Bir hekim cevap verse iyi olurdu.
RDW yüksek sanırım. Demir ilacı da kullanıyormuşsunuz. Anemiden dolayı yükselmiş olabilir. Benim de yükselir bu değerim. Benim de sizinkinin aksine wbc ve plt değerlerim düşük
Dahiliye sizi hemogramdan dolayı hematolojiye yönlendirip o da sizden genetik test mi istedi sadece? Belki de onların tabiriyle sadece kanserle ilgilendikleri için (!) bu testi istemişlerdir. Başka kan hastalıkları yok sankiİki farklı yerde gittiğim hematoloji bölümü beni böyle kışkışladı da.
Karaciğer, dalağa vs mi bakıyorlar? Merak ettim de. Meraklıyım da birazWbc ve plt den dolayı gönderdi yüksek olduğu için. Ciddi birşey olduğunu düşünmüyorum ama ileride herhangi bir sorun olmaması için detaylı baksınlar dedi. Hematolojiye gittim aynen böyle söyledim. Tekrar kan verdim ve ayrıyeten periferik yayma da yapıldı bir hafta sonra da ultrason cektirdim. Sonuçlar için gittim bu sefer de genetik test verip çıktım. Evet RDW de bir iki tık yüksek.
Sorun değil. Benim de aklıma gelmemişti belirtmek. İlla ki önceden de baktırmışsınızdır. Onlarda normal miydi sonuçlar, plt ve wbc yüksek miydi?Kusura bakmayın iki tane vardı bunun olacağını düşündüm
Philadelphia buBen de tam olarak bilmiyorum t9;22 BCR-ABL diye bir test. Araştırdığım kadarıyla kromozomlarda oluşan bir mutasyonmuş kronik myeloid lösemi oluşuyormuş. Yanılıyor olabilirim tabi. Bu genetik test onu teşhis etmek içinmiş
PLT sorunu pıhtılaşmayla alakalı bir şey olsa (gebelik, kanama vs) mesele olurdu CML ya da ph+ ALL için PLT pek bakılan bir değer değilDoktorunuz pltden dolayı risk faktörü görmüştür büyük ihtimal. Neden kendisine sormuyorsunuz?
Evet demir ilacı kullandıktan sonra 670 lerden 500 e indi bir ay içerisinde ve demirim tamamen düzelmediği halde ama bu wbc beni çok korkutuyorDemir eksikliği anemisinde de plt yükselmesi olabiliyor.Özellikle ferritin değerinize baktırıp düşükse ona uygun tedavi aldığınızda plt yüksek olasılık kendiliğinden düşer