Bebek Beslenmesi arkadaşlar çok üzgünüm bana yardım edin lütfen

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

SeherUtku

İki gülüm var
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2009
2.078
67
163
bebeğim 6,5 aylık ben ona hiçbirşey yediremiyorum.üzüntüden sütüm de azaldı bebeğim nerdeyse hiç kilo almıyor. onu ek gıdalara nasıl alıştıracağım bilmiyorum 1 aydır uğraşıyorum dolap ağzına kadar çeşitli çorbalar ve yemeklerle dolu bebeğim hiçbirini yemiyor az zorlasam kusuyor diş falan da çıkarmıyor hiç belirti yok.biberon falan da almıyor artık çıldıracağım.yorumlarınızı bekliyorum.

canım ; ek gıdaya ilk geçilen günlerde bizde de çok sorun oldu...

bebeğinin hazırladığın herşeyin tamamını, ilk günde bitirmesini bekleme..
bir iki kaşık yesin,istemezse al emzir... birkaç gün içinde daha çok yiyecek duruma geliyor ...

sevmediği birşeyi yemesi için zorlama...
birkaç gün sonra yeniden deneyince yiyebiliyorlar...

veya sevdiği şeyi sevmediklerine katıp yedirebilirsin...
mesela benim bebeğim sebzeyi sevmiyo...sebze püresini hazırladıktan sonra üzerine meyve püresi katıyorum biraz.. meyvalari çok sevdiği için sebzeyi de yemiş oluyo cokacimcoook bizim de ek gıdaya başlayalı 15 gün oldu ama hala sebzesini bitirmiyo tamamen...ben de zorlamıyorum...alıp emziriyorum...

yemesi için zorlarsan aranızdaki sevgi bağı bozulabilir kiii bu daha kötü ...

sevdiği birşeyler mutlaka olacaktır...evde kendi mayaladığım yoğurdu çok seviyor benim bebeğim...denemediysen tavsiye ederim :CüvCüv:

bebeğine bol iştahlı sağlıklı günler canım..

Bende Merve arkadaşımızın yazdıklarına katılıyorum hem ek gıdaya başlama ayı illaki 6 değil 8.ayda da başlayabilirsin hem bir uzmana danışırsan doktoruna yani daha iyi olur ama sakın üzülme bir yaşına kadar yemeyen bebekler var emzirmeyi ihmal etme derim canım ALlah yardımcın olsun

bu aylarda artık bebekler az kg alıyor zaten bence de üzmeyin kendinizi azar azar yavaş şekilde geçin doğrusuda bu zaten ben önce 1 elmayı rendeleyip suyunu çıkarıyordum 25-30 cc falan çıkıyor içtiği kadar bazen 10 cc içiyordu bazen hepsini bitiriyordu yoğurt ta başlangıçta baya işe yarıyor çay kaşığıyla ver aldığı kadar zorlarsan soğur yada tam tersi olur belki midesi genişler obezite olur ne bilim bu bile aklına geliyo insanın.Sende hiç üzülme sonuçta hayatı boyunca seni emmeyecek

merhabalar benim kızımda aynı sorunu yaşıyor her türlü biberon annesütü devam sütü hazır gıda ....vb hepsini red ediyor bir çözüm bulursam yazıcam sabırla deniyorum sadece kibrit kutusu kadar armut yiyor o kadar sadece emmek istiyor ama süt artık yeterli değil eğer bir çözüm bulursam yazıcam sevgilera.s.

canım biz de aynı sorunları yaşadık... chicco nun kauçuk emzikli biberonu ile alıştı benim oğlum...
bir de iyice acıkmasını bekle...

canım biz de aynı sorunları yaşadık... chicco nun kauçuk emzikli biberonu ile alıştı benim oğlum...
bir de iyice acıkmasını bekle...

canım bebeğim hiç acıkmıyor sanki ne zaman versem reddediyor biberonu.dün de yeğenimin su biberonunu emmiş bu beni umutlandırdı onun damağı farklı ama olsun

aynı damaklısından al dene derim..bide çayşaığıyla mınnacık ver,tadına baksın sadece..olmadı tırnağını kesıp elını guzelce sabunla,kendı parmağını kaşık yap..ben hastayken oyle yapmıştım...alışır sen sıkma canını..

Canım bilmiyorum hala devam ediyor mu sorunun ama eğer devam ediyorsa seni en iyi ben anlayabilirim. 2 ay hiç anne sütü mama süt benzeri bişey yemedi ve gelişmedi biliyor musun benim bebeğim. Sonra birgün silikon uçlu bir biberonla mama denedim ve aşırı yedi yalnız doktorunun verdiği vitamin ilaçlarından sonra iştahsızlık için isimleri ise:Minadex ve Zinko bunlar bi süre iştahını açtı bir süre de Debridat bağırsak düzenleyici aldım ondan verdim debridatı keseli 3 gün oldu yine iştahsız ve kabız ne yapacağımı inan bende bilmiyorum ve çocuk zaten akşama kadar beni görmüyor ilk eve girdiğimde çok seviniyor ama verdiğim herşeyi reddedince bende sinirlenip kızıyorum artık iyice alınganlığa başladı kızdım mı hemen çok felaket ağlıyor dayanamıyorum
İnan milupa mı bebelac mı hero baby mi ne bulduysam aldım ama nafile yemedi bu arada o paketleri bir ay içinde tüketmeyince atmak gerekiyor ben çöpe ne mamalar attım
gelelim çözüm işine ölmicek kadar yiyorlar yine sen şanslısın emziriyorsun ben ise mecburen yediğim yemeklerden denedim artık az az alıyor acılı baharatlı ne yapayım artık yesinde ne yerse diyoruz halimiz zor inşallah Allah iştahlarını açarda hep böyle sürmez dileklerimle...

iştah açıcı vitamin şurupları oluyo canım
birde balık yağı onlardan kullanabilirsin
bize doktor önerdi,
kendi çocuğunada kullanıyomuş
istersen adlarını yazarım canım

birde canını sıkma illa herşeyi yesin diye uğraşma madem yemiyo
sevdiği şeylerden ver genelde
mesela ipek muza bayılıyo
birde pınarın muzlu bebek sütü var
pınar ilk adım 6-12 ay devam sütü tadı çok güzel neye kullansan tadı güzel oluyo
onuda dene canım

vee belki yanlış ama hiç yememesinden iyidir
tv yi seviyorsa genelde reklamlara bayılıyolar
tv izlerken yedirebilirsin
tabi tercih senin muccckkkk

canım sorunumuz hala devam ediyo ilaveten bi de kusuyoruz yanardağdan püskürür gibi

reflü falan olmasın bebekte bir kontrol ettir canım belki basit reflü ilaçlarıyla çözülebilir bir durumdur bizim maymunda kaşığı reddediyor bir ara ne güzel yiyordu hasta oldu kaşıkla zorla şurup içirmekten çocuk hiç birşey ağzına sokmaz oldu memeden başka 2 hafta ara verdim bakalım yeniden başlayacağız inşallah yer Allah hepimizin bebişlerini sağlık versin iştah versin ne diyeyim bizlerede sabır tabi:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…