Kekler - Pastalar Arkadaşlar çok pratik ve çok amaçlı bir hamur tarifi

reyyan6380

4.sınıf olduuukkk :)
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2009
1.894
1
Bu hamuru ister pizzanıza taban olarak kullanın,ister içine iç malzeme koyarak yarım ay börek şeklinde kızartın,ister de boş olarak kızartın.Her haliyle güzel ve lezzetli oluyor.Bu aradaa,yağı da fazla emmiyor,haberiniz olsun.
Haa birde çok pratik,hemen hazırlanıveriyor.

1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
tuz
alabildiğince un

Yumurta,yoğurt,kabartma tozu,tuz ve unu karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin.Hamuru merdaneyle açın,su bardağının ağzıyla daireler kesip içli içsiz kızartın.Yalnız hamuru çok ince açmayın.
Daha fazla hamur için ölçüler iki katına çıkarılabiliyor.

Unutmuşum üzgünüm,bu hamuru tepsinize göre açın,rendelenmiş domatesi üzerine sürün,evde ne malzemeniz varsa(salam,sosis,sucuk,zeytin,mantar,biber vs vs.) doğrayıp üzerine serpiştirin,en son kaşar rendeleyip fırına verin.20-25 dakikada tamamdır,harika oluyor.

Bende yapıyorum bundan kızlar, çok güzel oluyor...
Sıcacıkken bitiveriyor valla...

zemuszemuszemuszemuszemuszemus
BEN YAPTIM BUGÜN AKSAM ICIN
cokacimcoookesim kizim ve ben cok begendikcokacimcoook
kaydirigubbakcemile5gercektende fazla yag cekmiyo harikakaydirigubbakcemile5
zemuszemusfotosunuda cektim eklicem emin olmak icin dogrumu anlamisim dogrumu yapmisim diyezemuszemus
ben sade olarak kizarttim ama bidahakine peynirli yapmayi düsünüyorum
opuyorumnanaktantskler canim benimopuyorumnanaktan

suan foto yüklemede sorun var daha sonra yüklerim:kedi:

sürekli yaparım özellikle kahvaltıda..
merdaneye gerek yok ..küçük parça alıyorum elime düzelte düzelte şekil veriyorum içine peynir ,lor
kıymalı harç herşekilde mükemmel oluyor..
ayrıca yağsı teflon tavada ..yuvarlak tabak şekline getirip bazlama ekmeğide yapabilirsiniz.
sıcak sıcak kahvaltıda süper oluyor..

yazın sıcak olduğu için hemen cıvıklaşır hamur dikkat edin ..birde bayatlamaya yüz tutmuş peynirleriniz varsa hamuru yoğururken atın içine bakın nasıl nefis oluyor..

sürekli yaparım özellikle kahvaltıda..
merdaneye gerek yok ..küçük parça alıyorum elime düzelte düzelte şekil veriyorum içine peynir ,lor
kıymalı harç herşekilde mükemmel oluyor..
ayrıca yağsı teflon tavada ..yuvarlak tabak şekline getirip bazlama ekmeğide yapabilirsiniz.
sıcak sıcak kahvaltıda süper oluyor..

yazın sıcak olduğu için hemen cıvıklaşır hamur dikkat edin ..birde bayatlamaya yüz tutmuş peynirleriniz varsa hamuru yoğururken atın içine bakın nasıl nefis oluyor..

opuyorumnanaktantskler tatlisim önerilerin icinopuyorumnanaktan

süper olmuş,ellerinize sağlık.bugün oktay usta da yaptı.3 s.b un,1 su bardağı yoğurt,1 yumurta,lor peyniri,çörek otu pul biber,kekik,1tk karbonat hepsini karıştırdı,uzun silindir yaptı,1 er parmak kalınlığında kesti yağda kızarttı.çok güzel kabardı,o da yağ çekmediğini söyledi.

süper olmuş,ellerinize sağlık.bugün oktay usta da yaptı.3 s.b un,1 su bardağı yoğurt,1 yumurta,lor peyniri,çörek otu pul biber,kekik,1tk karbonat hepsini karıştırdı,uzun silindir yaptı,1 er parmak kalınlığında kesti yağda kızarttı.çok güzel kabardı,o da yağ çekmediğini söyledi.

opuyorumnanaktantskler canim benimopuyorumnanaktan

bende çok yaparım ama boş yaparım açarım yuwarlk sonra kare kare keserimm ımm nefiss oluyo yaa

X