Köfteler Arkadaşlar çok kolay ve harika içli köftem

siyah papatya

Guru
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2007
428
18
ilk önce tarifimize iç malzemesini kavurmakla başlayalım soğanı doğrayım sıvı yağda kavuralım soğanımız kavrulduktan sonra kıymamızı katıp kavuralım ocağın altınıda kapatmaya yakın k.biberini ve tuzunu katıp ocağımızn altını kapatalım iç malzememizi soğumaya bırakalım.iç malzeme soğurken geniş bir kabın içine bulgur ,irmiği ve tuzu katıp üzerine kaynamış sıcak su dökün ve demlemeye bırakın.soğuduktan sonra içine 2 yumurta kırıp 5 dk yoğurun. elinize ceviz biraz büyük hamur alın ve içinibaş parmaklarınızla oya oya açın iç malzesinden doldurup elinizle ağzını kapatın.hepsi bittikten sonra arkadaşlar geniş bir tencerede kaynar suda 10 dakika falan haşlayın.tavada tere yağ kızdırın üzerine dökün afiyet olsun

malzemeler 2 bardak ince bulgur, 2 bardak irmik , biraz tuz ,2 yumurta iç malzemesi:400 gr kıyma 1 tane kuru soğan,kara biber,tuz yapılışı:soğan ve kıymayı kavurun kara biberini tuzunu katıp soğumaya bırakın. bu arada bulgur ,irmik ve tuzu bir kaba koyun içine kaynamış sıcak su dökün ve üzerini ni bir bezle örtüp kabarmasını bekleyin.oda biraz soğuduktan sonra içine 2 yumurta kırıp 5 dk yoğurun eğer hamuru cıvık gelirse biraz irmik ekleyebilirsiniz.yuvarlayıp içini doldurduktan sonra kynar suda 10 falan haşlayın teryağı döküp servis yapın.afiyet olsun

arkadaşlar tarifi yazarken geçen gün bir aksilik oldu tarif çıkmadı kusura bakmayın şimdi yazmak nasip oldu. denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.

ellerine sağlık çok severim içli köfteyi...tabi yapmayı bilmiyorum marifet isteyen zaten onu incecik açıp
içini doldurmak...kalın hamurluyu da sevmiyorum....
yapması zor yemesi güzel tadlardan ...
ama alışana çok kolaydır .

canım ellerine sağlık.vereliniortak
benim annemde bu şekil yapar biz üzerine sarımsaklı pul biberli sos yapıp üzerine birazda maydanoz ekleyip servis yaparız yanında birde limon üzerine sıkıp afiyetle yeriz.cokacimcoook
bak şimdi canım çekti.:asigim:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…