• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları arkadaşlar çok çok acill

seda

Nirvana
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2008
682
213
648
37
sıcak soğuk ılık kavramı ile günlük plan hazırlamam gerekiyo ve ben hala doğru düzgün birşey bulamadım :1no2: sadece okuma yazmaya haz çalışması bulabildim yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar konuyu açtığım saate baksanıza mahvoldum :çok üzgünüm: günlerdir böyle uğraşıyorum özellikle öykü ve fen doğa bekliyorum :Saruboceq:

ayy çok mutlu oldum bu saatte cevap beklemiyordum fen doğa etkinliği yaparak kavramı vermek istiyorum yani öyle daha iyi olur sanırım fen doğa etkinliği varsa canım önerebileceğin çok iyi olur özellikle ılık kavramını nasıl verecem bir türlü bulamıyorm

canım sıcak soğuk kavramı için: çay-dondurma, güneş-kardanadam, soba-buz ılık:süt mesela gibi mi??? böyle örnekler mi?

ya da örneğin ılık bir su önce ılık hissedilirken, elinizi ılıktan önce soğuk bir şeye tutarsanız ılık olanı artık sıcak hissedersiniz gibi bir deney hatırlıyorum. hatta nette gördüm şimdi, böyle sıcak ve soğuk kavramı için söylediğim nesnelere ait resimler var; sıcak olanları kırmızıya, soğuk olanları maviye boyatıyorlar.

Son düzenleme:
banyo yaparken sıcak su ile elimizi soğuk su ile yıkarız su çok sıcak gelirse soğuk suyla karıştırırız ılık olur gibi?
oldumu acaba bir bilgim tevrubem yok ama fikir vermek istedim.

vucut sıcaklığı ateşimiz çıkınca çok sıcak olur normalde ılıktır elimiz üşüyünce çok soğuk olur gibi....

ya anlamadım ama giysilerle bişi olmaz mı mesela hava ılık swet giyyoruz soğukken kazak sıcakken kolsuz bişiler ..
limonata- limonlu dondurma-limon çayı

saçmaladım mı ne anlamadım çünkü-tatlicadiarzu-

ya da örneğin ılık bir su önce ılık hissedilirken, elinizi ılıktan önce soğuk bir şeye tutarsanız ılık olanı artık sıcak hissedersiniz gibi bir deney hatırlıyorum. hatta nette gördüm şimdi, böyle sıcak ve soğuk kavramı için söylediğim nesnelere ait resimler var; sıcak olanları kırmızıya, soğuk olanları maviye boyatıyorlar.

evet o deneyi bende gördüm ama sınıfım 5 6 yaş karışık 5 yaşlar anlayamaz diye düşünüyorum önce kavramı öğretmeliyim ki sonra o kısma geçebileyim yani kavramı nasıl öğretmem gerekir. sanat etkinliğinde plastik tabaktan güneş yaptırmayı düşünüyorum.okuma yazmaya hazırlık çalışması da buldum ama konunun temelini nasıl vermem gerktiğini bilmiyorum inşallah anlatabilmişimdir

banyo yaparken sıcak su ile elimizi soğuk su ile yıkarız su çok sıcak gelirse soğuk suyla karıştırırız ılık olur gibi?
oldumu acaba bir bilgim tevrubem yok ama fikir vermek istedim.

vucut sıcaklığı ateşimiz çıkınca çok sıcak olur normalde ılıktır elimiz üşüyünce çok soğuk olur gibi....

canım söylediğin güzel ama somut olarak vermem gerekiyo

bir forumda da sıcak soğuk kavramı için saç kurutma makinesi kullanmışlar, çok renkli geçmiş ders :):):)

scso.jpg

nasıl yani nasıl kullanmışlar ki

saç kurutma makinesinin hem sıcak hem de soğuk üfleme özelliği var ya, öğrenciler onu denemiş canım.

Bir bardak sıcak su ile bir bardak buzlu soğuk su hazırlanarak bir şeyler yapılabilir. Pişmiş sıcak yumurta yanına da dolaptan soğuk yumurta çıkardım diyor örneğin nette birileri.

Son düzenleme:
canım çok teşekkür ederim bunu da kullanırım

buzdolabı soğuk
fırın - ocak sıcak
diğer objeler mesela koltuk ılık....(bu şekilde algılayabilirler )

kurutma mikinası iyi fikir ama ,bazılarında sıcak soğuk hatta ılık ta var...

baktım canım o sitelere tam bir harta önce hepsinde konu açtım hiç cevap yazan olmadı yine ne varsa burda var valla herkez elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyo

Back