Arkadaşlar çok acil ya bi bakın buraya

esracatal

Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2013
27
1
18
Konya
arkadaşlar ben röntgen teknisyeniyim ve evliyim eşimle bbek düşünüyoruz benim röntgende bu süre içinde çalışmam zararlı mı yani hamile kaldığımı anlaymazsam daha herhangi bir zararı var mı yoksa gebelik düşündüğümden itibaren hastane yönetimi beni başka bölüme almak zorunda mı bunun cevabı çok acil bir de hamilelik ilişkiden kaç gün sonra belli olur ona göre kendim test yapmak istiyorum ki erkenden haberdar olayım

arkadaşlar kimse niye cevap vermiyor

yumurtlama günleri adetin başlangıcından itibaren 14.günden sonra başlıyo. gebelikte son adetten itibaren hesaplanıyo.yani aslında gebeliğin 1.ve 2.haftaları hamile değildir aslında kimse ama genel hesaplama sistemi böyle olduğu için bu şekilde kabul edilir.uzatmadan şöyle söyleyeyim.evde yapacağın test 5.haftada sonuç verir.yani adet olmayı beklediğin zamandan itibaren ilk bir haftada.ama kan testi daha erken çıkar yani adet olmayı beklediğin zamandan 1 hafta öncesinden itibaren.sende hastanede çalışıyomuşsun zaten kolayca test yaptırabilirsin.her adet başlama tarihinden bir hafta önce kanda b hcg baktırırsan erken tespitte bulunabilirsin.

ama bu kadar kasma kendini hamilelikte şöyle bir kural vardır.gebeliğini öğrenmeden önce yaptığın hiç bir şey bebeği etkilemiyor genelde ne hikmetse. buna tıbbi otoritelerde destek veriyor.öğrendikten itibaren herşeyine dikkat etmek zorundasın tabi.

özelde mi devlette mi çalışıyorsun bilmiyorum ama bi röntgen teknisyeni olarak hastane seni radyasyonsuz başka nereye alabilir ki bilemiyorum.belki MR çekilen yere yönlendirirler malum MR da radyosyon yok.

sağlıklı gebelikler ve sağlıklı bir bebek temennisiyle...

çok teekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…