Surat asmayın, gayet makulce nedenleri sıralayın yeter.
Mesela 10 yıl çok uzun bir vade, o süre içinde kim öle kim kala.
Allah korusun, eşinizin kardeşine birşey olsa, kredi onun adına
olduğu için ödemeye devam etmek zorunda kalacak.
Ya da mesela bu 10 yıl içinde sizin de ev alma durumunuz
olursa, belki kredi çekmeniz gerekecek ama çekemeyebilirsiniz
var olan kredi yüzünden.
Neden peki kardeşi kendi adına kredi çekmiyor? Nasılsa ödemeyi
yapacak olan kendisiymiş. O halde kendi çekip, kendi ödesin.
Kesinlikle rızam yok de. 10 yıl bir can doğup büyüyor, nasıl cesaret edipte bunun altına giriyor eşin. Ne yasalar katında nede dinimizde eşin onayı olmadan böyle önemli kararlar, yuvayı etkileyecek kararlar almanın yeri yok.. 10 yıl içinde 2 tane çocuk yaparsın, bunun sünneti olur başka şeyi olur, hastalık olur sağlık olur, ev istersin, araba lazım olur, mecbur kalırsınız kredi çekmeye o zaman ne olacak? Abisi sıkışıp ''kardeşim be sıkışığım bu ay sen ödeyiver'' derse ki kardeş olarak bundan cesaret alıp isteyecektir, o zaman ne olacak? 10 yılda bunlar olacak hemde çok kez. Yuva senin, ev senin buna olur deme sakın.. Abisi çeksin, o çekemiyorsa babası çeksin, o da olmuyorsa eltin varsa onun akrabaları çeksin.. Ama sen çekme, herkesin aptalı senmisin?? Böyle bir durumu geçmişte ciddi düşündüğüm bir insanla yaşamıştım, şöyle söyliyim detaya inmeden, eşşek gibi abisinin yetmediği yerde ödüyorlar, üstüne üstlük eltinde keyfi sefasındayken! Çok iyi düşün..
Kardeşi çalışıyor ama 1000 lira maaşı kredi vermiyorlar sürekli iiş değiştiriyor o yüzden bizimkide cengaverlik yapıyor işte
saolasın canım tamammıyle sana katılıyorum kesinlikle müsade etmiycem zaten ama ihtiyac kredisi çekerse haberim olmadan onu düşünüyorum ne yaparım diye
saolasın canım tamammıyle sana katılıyorum kesinlikle müsade etmiycem zaten ama ihtiyac kredisi çekerse haberim olmadan onu düşünüyorum ne yaparım diye
Dayım yengemin kardeşi için kredi çekti. Adam ödeyemiyorum yok diyor
ama evini dayayıp döşüyor, en pahalı cep telefonları alıyor.
İşte nankörlük burada yengemde abisi diye kıyamadı..sonuç onlar sıkıntı çekiyor
Konut kredisini dayiniz mi cekti arkadasim.Eger dayiniz cekti ise evin tapusu dayiniz uzerinedir.Kredi taksitlerini dayiniz oduyor madem satin aldigi evi satsin bankaya olan borcu kokten kapatsin kendisini hic zorlamasin.Yengeniz kardesine kiyamiyormus ya krediyi dayiniz kendi kardesi icin cekseydi kesin kiyardi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?