• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

arkadaşlar bu konu hakında yorumlarınıza bekliyorum

evt haklısın üşendiniz belkide sıkıldınız ama inanki kendimde bu cesareti bulamıyorum sizden cesaret allmaya çalışıyorum. . e neyapayım gitmeceğim tamam kocam surat asıcak belkide ayrılmayı düşünecek kayınvalidem kayımpedrim konuşmayacak bunlara göze alayım ozaman...

Sorununuzun çözümü yok gibi görünüyor. Çünkü insanlar burda size tavsiyelerde bulundu, buna rağmen siz yine kayınvalideniz lafları, sitemleri sıralarken susup kalıyorsunuz.

Kimse size daha fazlasını yapamaz, sihirli değneğimiz yok. Burda verilen tavsiyeleri uygulayın. Eşiniz de haftada üç kere değil de bir kere gitiniz, yardım etmediniz diye boşanmak isteyecekse boşansın. Kayınvalide kayınpeder de konuşmasın, sanki çok makul insanlar...

rkadaşlar ayrılık noktasındaydım geçenlerde konu açtım bilen bilir.gelin gezmesi dendi yaptım misafir geliyor beni çağrıyorlar giderdim ilk zamanlar falan sonra dedim her misafirinize gelemem işim oluyor anne kvm ve kayınpederim bana surat astılar tepki gösterdiler fedakarlık ediceksin diye deyip durdular bu yüzden ayrılık noktasına geldim .. eşim kardeşiyle ortak iş yapıyorlar . kvme yakın oturuyorum ben özel bir şirkette çaılışıyorum. elimden geldiğimce gitmeye çalışıyorum ama anlamıyorlar ben soğukmuşum falan filan elimden geldiğince gittim kvlere bu konuyu kvlede konuştum .kvm böyle yaparsan ayrılık olur dedi bana her konuda tartışıyorsunuz sen oğlumla 8 ay çıktın birbirinzi tanıyamamışnız ozaman dedi . ben çok kendime buyrukmuşum benim ailem birbirleriyle kopuk olduğu için ben böyle davranıyormuşum? senin yengen annene böyle soğuk olduğu içinmi bzlen soğuksun?. bende kvme benim ailem soğuk değiller biz küçükken sık giderdik sonra anlaşmazlıklar oldu akranbalrımızla bu yüzden dedim kvm örnek verdiği için bende örnek olarak kayıinpederimde bak fazla akrabasınla görüşmüyor ama sen kendi ailenle çok sıkı fıkısn dedim hemen suratını astı. eşimle ben çok iyi anllaşıyoruz sadece size her misarir gelgiğinde gitme gelme problemi yapmasanız benim işim var sen hemen suratını asarsın bana tavır yaparsın dedim böyle yapmasan dahada iyi anlaşıcağız dedim yne surat astı ben çalışıyorum elimden geldiğince gelin gezmesi seninle yaptım tüm akrabalrınızı gezdim misafir gediğinde gittim . bizde gelin gezmesi olmaz ama ben senle yaptım dedim elimden geldğince yapıyorum. geçenlerde eşimin doğum günüydü başbaşa kutlamamız gerekirken size gelen 2 haftalığına misafir yüzünden özel günümüüz siznle geçirdik dedim. bana tekrar sen fedakarlık yapmıyorsun deyip durdu . bana kardeşinin gelini örnek vererek ben onun mutfağına geçip hiç bir şey yapmıyorumuşum. bende kahve yaptım bulaşık yıkadım elimden geldiğince yapıyorum dedim. sonra eşimle annenle konuştum dedim böyle böyle nalattım bana ozaman sana 1 kez sorarım dedi işin varsa ister gelirsin ister gelmezsin dedi sorun yapmayalım dedi ama kvm böyle konuşuyor eşim böyle konuşuyor kvm böyle... arkadaşlar tekrar konu açtım ama gerçekten annemle bile dertleşemiyorum..kimseye deridmi kolay kolay açamam ben sizlerle paylaşıyorum..yorumlarınız iyi geliyor hızlı yazdım yazım hatalarım varsa kusura bakmayın..

Slm kk üyeleri geçenlerdeki konumdan üste kopyala yapıştır yaptım ama kusura bakmayım herşey yolunda gitmesi umudu için kv ve kayımpederimi ve kendi annemleri yemeğe çağırdım. Geçenki konumda anlattım kvmle konuştum neyse bu yüzden kayınpederim bana çok kızmış gelmediler ben onlara gelen misafirlere gitmiyormuşun oysa ben hep gittim yavaş yavaş gitmeyi azalttım her misafire gelemmem dedim bana Emrıvaki yapma işim çıkablir planımız olablir çalışıyorm anne dedim kvm e..neyse 1 gün öncesinden yemeğe kvmi çağırdım bana geliceğim dedi . Sonra gelebilirsek gelirz dedi . Kvmler bir yere gideceklermiş gelebilirsek gelirz ama beklemeyin dedi. Ertesi günü kayın validem patladı sen gelmiyorsun onu yapmıyorsun bunu yapmıyorsun başkalarının gelini övüyor bana sen misafir geldiğinde mutfağa girmiyorsun diyor oysa ben hep girdim yaptım ama yavaş yavaş gitmeyi azattım diye bana bunları söyledi oğlumla tartışıyorsun böyle giderse böyle yaparsan ayrılık olur . Sen çok başı buyruksun . Nişanlıyken benim için bu kız çok havalı siz takmaz demişler kvm söylüyor. Aynen bunları söyledi bana bende cvbını verdim tatlı dille durmadan kvm bunları söylüyor fedakarlık yapıcaksın işallah bidaha bunları bize yapmazsın diyor. Bu günde kvm beni aradı geçen pazar yengemin kızı geldi kvmde onları çaya cağırmış ben yne gttim . Şimdide onları yemeğe çağırıyor bu akşam mahsus yapıyor şimdi aradı ymeğe gelin bak yemeğ bekliyoruz dedi bende gelirz dedim . Ağızımdan öyle çıktı kızlar yne bana emrivaki yaptı daha 3 gün öncesinde görüştüm ben onlarla .. benim çağırdığımda anneler vardı en azından onlar için gelebilerdi. Bakın ben elimden geldiğince gdiyorum ama kvm emrivaki yapıyor . Kaç defa anlattım beni anlamıyor ne yapacağımı şaşırdım..hızlı yazdım kusura bakmayın iş yerindeyim .
Valla diğer konunda da söyledik.Gitmeyeceksin istemiyorsan bu kadar basit.Sen eşinle evinde iyi olmaya bak.Bırak kayınvalide kayınpeder naparsa yapsın.

Evt canm galiba dolduruşuna geliyor eşim . dün yemekten önce eşimle konuştum ciddi ciddi bana deddiki nye surat yapıyorsun bana artık surat yapma dedi ben anneme kızıyorum dedi söylüyorum her yere çağırma eşimi diye annnesinle tartışıyormuş yani ilk eşim benimle konuştu. artık ben çok ciddi eşimle bu olayı konuştum tavrımı koydum ama eşimi sinirlendirmeden huyuna giderek anlattım . eşim ilk kez benim arkamda durdu yani önceden böyle dedğildi bana dediki git annemle konuş dedi ve bundan sonra ne konuştuysan ona göre davran dedi emrivakiyi sevmiyorsan gitmiyeceksin dedi ama bana surat asma dedi. eşiniz sizin arkasındaysa kendinize güven gelir daha bir mutlu olursunuz bu çok önemli ben dün bunu hissettim.

Eee sorun ne o zaman? Eşiniz sorun yapmamış ve sizin tutarlı davranmanızı istemiş. Daha ne diye kv/kp takıyorsunuz ki. İyi gelin olmak zorunda değilsiniz. Unutmayın onlar iyi aile olursa siz de iyi gelin olursunuz, bu böyledir..

ne güzel cnm eşinde anlayışlıdır . işte bu akşam ''gelin'' görsünler çünkü gelen kişiler eşimin yengesi ve kızı .. yengesi benim hakkında kvme aranız çok mesafeli benim gelin hiç böyle değil demiş işte bu akşam onu göstermek istiyor..

Ayrıca sizi başkalarıyla kıyaslamalarına izin vermeyin. O gelinin kayınvalidesi çok anlayışlı demek ki deyin yüzüne. Ya da ben fazla samimiyetten hoşlanmıyorum deyin.

Evt canm galiba dolduruşuna geliyor eşim . dün yemekten önce eşimle konuştum ciddi ciddi bana deddiki nye surat yapıyorsun bana artık surat yapma dedi ben anneme kızıyorum dedi söylüyorum her yere çağırma eşimi diye annnesinle tartışıyormuş yani ilk eşim benimle konuştu. artık ben çok ciddi eşimle bu olayı konuştum tavrımı koydum ama eşimi sinirlendirmeden huyuna giderek anlattım . eşim ilk kez benim arkamda durdu yani önceden böyle dedğildi bana dediki git annemle konuş dedi ve bundan sonra ne konuştuysan ona göre davran dedi emrivakiyi sevmiyorsan gitmiyeceksin dedi ama bana surat asma dedi. eşiniz sizin arkasındaysa kendinize güven gelir daha bir mutlu olursunuz bu çok önemli ben dün bunu hissettim.
Tamam o zaman eşinin dediğini yap bundan sonra ve taviz verme, ha eşin yine surat yaparsa tüm bunlara rağmen, o zaman dersin ki seninle bu konuyu konuşmuştuk senin dediğin gibi ailenle konuştum gitmek istemiyorum müsait değilim sen de bana bu konuda anlayış göstermiştin diye son konuşmanızı hatırlatırsın. Ama eşin sana annemle git konuş dememeliydi neyse artık uygun bir dille konuşursun kv ile ve konuyu kapatırsınız. Bundan snra benzer şeyler olduğunda da tavrını koyarsın, boşver kötü gelin desinler sen eşinle anlaştıktan sonra kimseye laf düşmez

peki eşin bu konuda ne diyor.. hiç karışmıyor mu.. yani sen söylemesen de mutlaka oğullarının kafasının etini yemişlerdir. gelin şöyle böyle diye.. bence eşinle sakince konuşun sen ve eşin olarak bakın.

duruma gelince kv ve kp derin niye bu kadar sana takmış vaziyetteler. yani akıllarınca bizimle duracak mı, yiyecek mi içecek mi, bizim içimize girecek mi daha önemlisi bizim dediklerimizi yapacak mı düşüncesi içerisindeler sanırım. ya da istenmeyen bir gelinsin seni bıktırmaya çalışıyorlar. ikincisi olduğunu sanmıyorum tabi öyle birşey yoksa.

kv denlerin yaptığını kusura bakmayın da annemiz yapmıyor ki. yani hangimizin annesi şuraya git buraya git diyebiliyor ki..herkesin bir alışkanlıkları düzeni sorumlulukları sevdikleri var.

sen eşinle konuş biz evliyiz de. senin ailen benim ailem büyüklerimiz her zaman saygılı olacağız ama bizim de kendimize göre düzenimizi hayatımız olacak ona göre kuracağız de.. başkalarının isteklerine göre yaşarsanız siz hayatınızı yaşamış olmazsınız ki.. ayrıca başkaları bitmez ki.

Son düzenleme:
keşke kabul etmeseydin gitmeyi..
konuşup konuşup susacaklar ve seni olduğun gibi kabul etmeyi öğrenecekler zamanla...
eşinle bu konuyu konuş ve gerekli mesafeyi koy artık bence...
ben 3.5 yıldır görüşmüyorum doğum yaptım geldiler melek olmuşlardı meleeeekkkk...
bende götürdüm bebeği onlara sevgi kelebekleri maşallah...

Eee sorun ne o zaman? Eşiniz sorun yapmamış ve sizin tutarlı davranmanızı istemiş. Daha ne diye kv/kp takıyorsunuz ki. İyi gelin olmak zorunda değilsiniz. Unutmayın onlar iyi aile olursa siz de iyi gelin olursunuz, bu böyledir..

eşim ilk dedi diyorum cnm ilk kez böyle konuştu ve benim arkada tam olarak durdu. yani demekki konuşmak lazım anlatıncaya kadar anlaşılıncaya kadar konuşmak..

eşim ilk dedi diyorum cnm ilk kez böyle konuştu ve benim arkada tam olarak durdu. yani demekki konuşmak lazım anlatıncaya kadar anlaşılıncaya kadar konuşmak..

Tamam şimdi anladım:) Siz herkesin ne düşüneceğinizi kafanıza takan iyi niyetli, naif birisiniz anlaşılan. Umursamayın, sizden daha mı önemliler...

Hoşçakalın.

Baştan nasıl başlarsa öyle gider. Siz köle değilsiniz, kendi işlerini kendileri yapsınlar, kendi misafirlerini ağırlasınlar. Kiminle isterseniz onunla görüşürsünüz. Evliliğin 3. günü el öpmeye eşimin ailesinin yanına gittiğimizde annesinin ilk cümlelerinden birisi 'evlendin artık çekesin' oldu. Ben babamın evinde çekmedim, oğlunlada çekmek için evlenmedim, bize karışmayın yeter diye ağzının payını verdim. Ne zannediyolar kendilerini bilmiyorum. En çıkar yolun, araya resmiyet koyup kocana bunu yansıtmamak ve onu huzursuz etmemek. Hem eşinde seni haklı görmüş, ki sonuna kadar haklısın. Ailesine kızıp ona surat etmeye hakkın yok, ailesini kafandan çıkar aranıza girmesine izin verme :34:

Son düzenleme:
Daha önce yazdım son kez yazacağım..
Kv,kp bunlarla anlaşamazsın, iletişim kurulacak tipler değil belli.
Papağan gibi sen yapmadın, etmedin.
Fedakar olmazsan ayrılık olur bilmem ne!
Yahuuu bu kadın bu cesareti kimden alıyor?

Muhtemelen kocandan..

Gelin olup yaranmak zor..
İşveli bir kadın ol, kocana dudak büz.

Ben elimden geleni yapıyorum üzülüyorum annen bizim ayrılmamızı istiyor.
Bunu nasıl söyler.. de..
En mutlu, özel anında söyle işini bil ama...

Eşinin tek cümlesi yeter ama sen boşa kendini bu kadar yıpratıyorsun..

Daha önce yazdım son kez yazacağım..
Kv,kp bunlarla anlaşamazsın, iletişim kurulacak tipler değil belli.
Papağan gibi sen yapmadın, etmedin.
Fedakar olmazsan ayrılık olur bilmem ne!
Yahuuu bu kadın bu cesareti kimden alıyor?

Muhtemelen kocandan..

Gelin olup yaranmak zor..
İşveli bir kadın ol, kocana dudak büz.

Ben elimden geleni yapıyorum üzülüyorum annen bizim ayrılmamızı istiyor.
Bunu nasıl söyler.. de..
En mutlu, özel anında söyle işini bil ama...

Eşinin tek cümlesi yeter ama sen boşa kendini bu kadar yıpratıyorsun..

evt canm kvmlere yemeğe gitmeden kocamla konuştum zaten. herşeyi anlattım güzelcene eşim bana surat asmanı istemiyorum dedi. bende annen beni anlamıyor halen emrivaki yapıyor dedim. eşimde annesine kızıyormuş bana sen artık tavrın neyse ına göre hareket et dedi . işin varsa işin var gelebilirsek geliriz de dedi. tavrını koyduysan bunu uygula dedi ama bunu ilk kez söyledi. ilk kez arkamda durdu.:40:

evt canm kvmlere yemeğe gitmeden kocamla konuştum zaten. herşeyi anlattım güzelcene eşim bana surat asmanı istemiyorum dedi. bende annen beni anlamıyor halen emrivaki yapıyor dedim. eşimde annesine kızıyormuş bana sen artık tavrın neyse ına göre hareket et dedi . işin varsa işin var gelebilirsek geliriz de dedi. tavrını koyduysan bunu uygula dedi ama bunu ilk kez söyledi. ilk kez arkamda durdu.:40:

Tamam işte ne güzel.
Sen de bildiğini oku.
İşim var gelemem de.
Eşine de haber ver haberin olsun böyle dedim bu yüzden diye.
Kızarsa sen öyle demiştin dersin.

Adama surat asmana gerek yok, senin yanında olmuş tamamdır.
İnadına mutlu et, güler yüzlü ol ki Hep böyle devam etsin.
Sen eşinle iyi ol gerisi dışarda kalır.
Alışırlar zamanla susmaya, bu durumla yaşamaya..

Tamam işte ne güzel.
Sen de bildiğini oku.
İşim var gelemem de.
Eşine de haber ver haberin olsun böyle dedim bu yüzden diye.
Kızarsa sen öyle demiştin dersin.

Adama surat asmana gerek yok, senin yanında olmuş tamamdır.
İnadına mutlu et, güler yüzlü ol ki Hep böyle devam etsin.
Sen eşinle iyi ol gerisi dışarda kalır.
Alışırlar zamanla susmaya, bu durumla yaşamaya..

evt cnm sğl yorumların için..

Ben olsam direk esimin dedigini yaparim ne guzel konuyu boylelikle kapamis olursun bisi yaparsa kayinvaliden esin annesine kizar sen hep ayni tavirda davranip sikayet yapmazsan faat arkadasimizin dedigi gibi isveli ol esin oraya gitmeyi aramayacak sekilde evinden zevk alacak hale gelir umarm

Ben olsam direk esimin dedigini yaparim ne guzel konuyu boylelikle kapamis olursun bisi yaparsa kayinvaliden esin annesine kizar sen hep ayni tavirda davranip sikayet yapmazsan faat arkadasimizin dedigi gibi isveli ol esin oraya gitmeyi aramayacak sekilde evinden zevk alacak hale gelir umarm

cnm evt artık eşim benden yana oldu. çok şükür beni anladı. eşime zaten surat asmam kvmide artık oğluna havele ettim . :40:

ohooo konu tam benlikmiş ya nerden gördüm ben bunu :1::1: kaynanamla aramda 2 sokak var bizim.kendisi dul.ne zaman misafiri gelse bizi çağırıyordu ama hep gelenlerde aynı kişiler.kızı oğlu gelini komşusu.bide onlara özel yemekler yapılırdı ama biz gidince normal yemekler normal ağırlama onlara en özel tatlılar falan.en sonunda gittim dedimki anne sen herkesi biraraya toplamaya çalışıyorsun ama biz çalışıyoruz işimiz var gücümüz var eğerki oğlun çok görüşmek istiyorsa kendisi gelsin ama ben her seferinde gelemem artık dedim ve hamdolsun arık hiç çağırmıyo.hatta eşimi arıyo ablan gelecek diyo eşimde müsait değiliz ben müsait olunca onlara giderim diyor.artık çözüldü yani hamdolsun.çözüm yolu konuşmaaaakkkkkkkkkkkk

evt dediğin gbi konuşmak cnm..bende öyle yaptım eşim beni anlayıncaya kadar konuştum çok şükür anladı şimdi .. bide kvmle konuşucağım son olarak tabiii.

Çok komik ya ayrılığınıza bile karar veren kaynana misafirlere gelmene bulaşık yıkamamana tabiki karışır.. Böyle olursa ayrılık olur ne demek ? Sen restini Çek ve alttan alma hangi devirde yaşıyoruz arkadaşım ??? Bırak ne biliyorsa onu yapsın ne diyorsa desin sen he evet de ama duyma bildiğini yap önemli olan senin eşin. Sevginiz saygınız tamsa ikiniz bir olup atlatacaksınız bunları sen eşinle mutlu olduğun sürece kimsenin seni üzmesine önce eşin izin vermeyecektir. Kavga ile değil ağlayarak ve güçsüz görünerekte değil sıkıntını tatlı dille güzelce anlat eşine ve kararın ne ise onu söyle .. Allahım ya olaylarabak .. Şaka gibi

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

üzüldüm sizin için ama bence siz yapmanız gerekenleri yapmışsınız.kvalideniz ise görmemek için elinden geleni yapıyor.üstelik evlenmeden önce hakkınızda kafasına da girmişler bir şekilde belli ki bu yüzden önyargısı da var gibi.benim size tavsiyem daha fazla alttan almayı bır yana bırakmanız ve mesafe koymanız.çünkü sizin iyiliklerini anlaması pek mümkün görünmüyor gibi.ben de nişanlıyım ve ben de bazı sıkıntılar yaşıyorum.oradan biliyorum.gerekli durumdlarda tabii bulunun gidin ama seviyeli olsun ve ucu kaçmasın.yoksa ezdikçe ezecek gibi görünüyor maalesef

Çok komik ya ayrılığınıza bile karar veren kaynana misafirlere gelmene bulaşık yıkamamana tabiki karışır.. Böyle olursa ayrılık olur ne demek ? Sen restini Çek ve alttan alma hangi devirde yaşıyoruz arkadaşım ??? Bırak ne biliyorsa onu yapsın ne diyorsa desin sen he evet de ama duyma bildiğini yap önemli olan senin eşin. Sevginiz saygınız tamsa ikiniz bir olup atlatacaksınız bunları sen eşinle mutlu olduğun sürece kimsenin seni üzmesine önce eşin izin vermeyecektir. Kavga ile değil ağlayarak ve güçsüz görünerekte değil sıkıntını tatlı dille güzelce anlat eşine ve kararın ne ise onu söyle .. Allahım ya olaylarabak .. Şaka gibi

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

EVT cnm eşime nasıl davranacağımı öğrenmiş oldum artık ona göre huyuna gideceğim . ağlayarak yarın ymalak konuşarak olmuyor.:40:

Back