İğneli Epilasyon arkadaşlar bıyık bölgemde leke kaldı.Düğünüm var yardımcı olur musunuz....

baby_boo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2010
35
1
86
Ben 20 yıldır iğneli epilasyon yapan ve ailemdeki tüm bayanlara yıllardır vücutlarının her bölgesine epilasyon yapmış problemsiz ve olumlu sonuç almış bir epilasyoncuya iki yıldır gidiyorum.Koltukaltım genital bölgem kaşlarim göbeğim göğüs bölgem çene altım ayak parmaklarıma yaptırdım lekesiz ve sorunsuz bir şeki,lde tamamen bitti ve hiçbir sorun yaşamadım.Bir ay önce dişçi bıyık bölgemi uyuşturdu ve bıyık bölgeme epilasyon yaptırdım kadının ustalığına ve hijyenine güveniyorum.bıyık bölgemde bir saat on dk kadar çalıştı sanırım uyuşmuşken yüzümün diğer bölgelerinden dolayıda derime güvenerek yoğun çalıştı.Doğal olarak bayağı şişti bır hafta şiş kaldı kabuklandı döküldü ve her zamanki gibi bende korudum kolladım.Ama kabuklar döküldükten sonra simsiyah oldu.bir hafta felan bekledim azalma olmadı.Epilasyoncum yoğun çalıştığı için olduğunu söyledi.Doktora gittim yüzüme bile bakmöadan iz kalabilir dedi.Üçlü tedavi yazdı yolladı.Gündüzde madecosol silverdin sürdüm Tabi üçlü tedaviyi kullan dedi epilasyoncumda bende kullandım ama çok kızardı yüzüm.Başka güvendiğim bir doktora gittim bir süre sadece bepanthen sür dedi.20 gün kullandım bayağı azaldı ama hala yoğun bir şekilde belli.Şimdi expigment verdi doktor.Gece expigment % 2 gündüz fito ve güneş koruyucu kullanıyorum.Ama sorun şu benim 26 mayısta düğünüm var bu iz düğünüme kadar geçer mi geçmez mi?Tam 3 ay var düğünüme.Çok kötü durumdayım doktorlar epilasyoncu cilt bakım uzmanları bu tarz izlerin geçmesi için zamana ihtiyaç olduğunu söylüyorlar.Ama benim için önemli olan düğüne kadar geçmiş olması.Lütfen yardımcı olur musunuz?Daha önce bıyık bölgesinde böyle problem yaşayanlar var mı?Ne kadar sürede geçti izler?İzlerin geçmesi için neler yaptınız?lÜTFEN YARDIM EDİN,İNSANLAR YÜZÜMÜ GÖRÜP SORDUKÇA AĞLAMAYA BAŞLIYORUM.DÜĞÜNÜMÜ BU İZLE HATIRLAMAK İSTEMİYORUM.

Benim yüzümde de iğneli sonucu çok beter izler oluşmuştu, ama benim gittiğim uzmanın hatasıydı. Doktora gittiğimde izlerin hafifleyebileceğini ve asla geçmeyeceğini söylemişti. Ama ben sabah akşam cildimi temizleyip bepanthen krem sürdüm. Şu anda izleri çok dikkat ettiğim zaman görebiliyorum, ama dışarıdan biri kesinlikle anlamıyor. (yaklaşık 2, 2.5 ay gibi bir sürede düzeldi) Sizin durumunuz biraz farklı çünkü diğer bölgelerinizde iz kalmamış, o kararmanın sebebi de kesinlikle o bölgeye yoğun çalışılmasından dolayıdır. Size tavsiyem bepanthen krem kullanmanız. Düğününüze kadar geçireceğini umuyorum, tam olarak geçmese bile fark edilmeyecek kadar azaltır.

Cok tesekkur ederim cevap verdiginiz icin.cogu gecti ama hala bariz bir sekilde belli oluyor tabi.expigmentin %2 ligi i kullaniyordum %4lugune gectim daha cabuk sonuc almak icin Gunduzde fito ve bepanthen kullaniyorum ve gunes koruyucu suruyorum bakalim ne olcak.orta kismi tamamen puruzsuzlesti ama sag ve ozellikle sol kosede herhalde en sik olan bolgede yanyana yogun girilen yerlerde hala belirgin izler var igne izi olduklari belli oluyor ama cukur degiller ama makyajla kapaniyor artik en azindan buna sukur cok korkuyorum iz kalicak diye.keske zamani geri cevirme imkanim
Olsaydi asla boyle bir kafasizlilk yapmazdim ve ben hic arastirmadan gittim epilasyona hic boyle birsey duymadigim icin igneli epilasyondan iz kalma ihtimalini bile bilmiyordum.Gecmesi icin ne adaklar adadim.Eski suratimi istiyorum.
Ya arkadaslar yok mu baska tecrubesi olanlar?cok korkuyorum lutfen yardimci olun.Deneyimlerinizi lutfen benimle paylasin.

Son düzenleme:
üstünden bir aydan fazla zaman geçmiş. eğer yara kabuk tuttuğu zaman ya da yara olduğu an bu konuyu açsaydınız size bir krem önerecektim. sadece yara kabuk tuttuğunda işe yarayan izleri geçiren bir krem. artık o safha geçtiği için doktorunuzun verdiği kremleri kullanın düzenli. ve olabildiğince güneşe çıkmayın. zamanla geçer inşallah

Ya yara oldugunda kararma yoktu yarlar kurumaya basladikca kararma basladi kabuklar dokulunce gecer sandim dahada koyulasti bu leke psikolojimi bozdu resmen ozellikle dugunumden once olmasi beni cok etkiledi.keske zamani geri cevirebilsem yada bana cozum olucak birseyler bulsam herseyi vermeye hazirim.ben hayatimda ergenlik sivilcesi bile yasamadim ve makyaj yapmayida sevmiyorum simdi bu leke yuzunden habire fondoten kapatici pudra kullanmaya basladim.ki iki gun sursem ucuncu gun sikiliyorum lekeyle geziyorum

Baby boo selam

nasıl lekelerin geçti mi merak ettim.

Aynı dert ben de başladı aska dudak üstüme yaptırmayacagım bir daha yüzümün diğer bölgelerinde böyle bir şey yok ama dudak üstüm çok fena 2 hafta oldu kararma değil de hala kırmızı kırmızı lekeler sodocrem kullanıyorm işe yarar dediler başka tecrübesi olan vrsa paylşsn çok pişmanım kıllı halini arar oldum en azından iple alıyordm ne leke ne bir şey .uzman hatası desem diğer yerlerde de iz kalırdı ama sadece dudak üstü tecrübeli arkadaslar yardım edin

Kızlar dudak üstü çok hassas. Benim yanaklarımda ne iz ne çukur hiçbir şey kalmadı ama dudak üstümde hafif leke ve çukurlar var. Bitti artık bıyıklarım yok 1 senedir yaptırmıyorum ama hafif izler var. Ben doktora gittim sordum asla geçmez dedi ama kil maskesi,bepanthen kullandığım zaman çukurları ve lekeleri toparlıyor hemen ama devamlı kullanmıyorum artık rahatsız etmediği için.

Merhabalar size bi sorum olucak. Ben nisandan beri boynuma yaptırıyorum düzenli olarak 2 haftada bir gidiyorum. Baya gittim ama memnunum azaldı baya. Sorun şu ki kızarıklıklar iyileşmiyo, sürekli gittiğim için, iyileşme göremiyorum cildimde. Kabuklar düşüyo kızarıklıklar devam ediyo. Cilt tamamiyle kendini ne kadar sürede toparlıyo? Yani eskisi gibi olması için?

lekeını durumunu gormeden bısı soylemek aldatıcı olabılır. kullandıgın ılaclar uygun ancak ızler yuzeysel ıse . yuzunu buhara tutup hafıf peelıngler yaaprak lekeyı azaltabılrısın. Kntoron yagı onerım .ancak kılcal daarlardan dolayı olusmus ıse bu lekeler gerek kılcal damar tevasısı ıcın arastırma yapmalısın. genelde ND yag lazer ıle kılcal damarları yok etmem mumkun olabılıyor

Ben sene de 5 kez gittiğim halde farklı bölgelere en az 8 ay kendine gelmiyor cildim.
Anladığım kadarı ile 2 hafta da bir sürekli yeni izler ekleniyor olabilir ve hal böyle olunca iyileşme olsa bile farkına varılamıyor. Bende boynuma yaptırdım ama baya geniş bir alan olduğu için yaklaşık 3 seans sürmüştü, üzerinden 2 sene geçtiği için tam olarak hatırlayamıyorum ama benim her bölgem rahat 10-11 aya anca toparlıyor. Şu an boynumda herhangi bir iz yok fakat iyileşme süreci uzundu.

Siz 2 hafta da bir aynı kıl köküne, tekrar çıkanlara mi işlem yaptırıyorsunuz?

Valla aynı kıl mı bilmiyorum :) ama düzeliyo illaki derseniz rahatlıcam. :)

Olabilir tabi, evlilik arifesi derken 2 haftada 1 gidiyorum. Ama geçicek illaki derseniz bi nebze rahatlarım. Aynı kıla mı yapılıyo farklı kıl mı bilemiyorum :) ama azalıyo onu fark ediyorum.

Ben daha önce farklı birine yaptırıyordum. Buradan biri önermişti (uzman biri önermişti üstelik) Sonuç hüsran oldu benim için dudak üstümde o bayanın yaptığı yerler çukur ve leke şeklinde duruyor, 2012'de yaptırmıştım şu an onun bıraktıkları leke,çukurluklar biraz kaldı. Tamamen ne zaman iyileşir bilemiyorum eski cildim gibi olur mu bilemiyorum. Ama şu an yaptırdığım yerden çok memnunum ne izim kaldı ne lekem ve en kalın kılı bile 3-4 atışta bitiriyor. Direkt kıl köküne yaptığı için leke olmuyor. İnşallah sizin de geçer benimkiler geçti.

Aynı kıl kökü mü diye sormamın sebebi şu; 2 hafta da bir gitmek çok sık ve çoktan sonuç almanız gerekirdi. Benim gittiğim yerde neredeyse 1 seneye tüm vücut bitirme potansiyeli var. Keşke bende 2 hafta da bir gitsem çoktan bitmişti.

nisan başında başladım, bilemiyorum ya, moralimide bozuyo çok kurcalamak istemiyorum. ben yüz ve boyuna farklı zamanlarda başladım mesela ilk boyuna başladım, boyun bitmek üzere sonra elmacık kemikleri, sonra çene ve en sonunda yanaklar. yaza doğru olduğu için tüm yüz kıpkırmızı dolaşmayı göze alamazdım o yüzden uzadı bu kadar.

Kesinlikle güneş koruyu y sürmelisin bepanten uygulama yaglı gelir akşamları madicasol sürebilirsin ve sılverdın güzel koruman lazım ince deri ve hassas bi yer oldugu için dikkat etmen gerek geçmesi zaman alır en son çare roller uygulaması

Ya siz nereye gidiyosunuz çok şaşırıyorm bn epilasyon yaptırıp işe gidiyorm güzel sonuç aldım hafif kızarıklık oluyo ve 1 saate normale dönüyo güzel sonuç aldm nesrin hnm ve ekşbi bu konuda çok iyiler deneyin derim

Kızarıklık geçer canını sıkma inşallah çukurluk sorununda olmazsa yumurta gibi olursun.

Ben Kocaeli'de bir yere gidiyorum.

İgneli epilasyon sonrasi yüzünde batık kıl sorunu yaşayan var mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…