- 1 Nisan 2010
- 14.774
- 678
- 213
valla benim bildiğim nişanda damadın anne babası kardeşleri, amca dayı hala teyze takar. kız tarafının ise anne babası ve kardeşleri takar. Hatırladığım tüm nişanlar böyle olmuştu. Ama, kendi nişanımda sadece eşim ince bir set taktı. anne baba kardeşler hiçbirşey takmadılar. (Başka da kimse gelmedi zaten) benim dayım teyzem amcam halam anneannem babaannem dedelerim herkes takmıştı:) Biz erkek tarafı gibi olmuştuk.
sonra da bahaneleri hazırdı. Nişan evde yapılınca söz gibi düşündük demişlerdi..halbuki nişanla düğün arası yakın olduğu için gerek yok diye ısrar etmişti de eşim ben nişanı evde yapmıştım. Bilseydim böyle konuşulacağını alasını yapardım. haa nişanda giydiğim elbiseyi de kendim aldım. eşim de o seti son dakika almıştı zaten bizim akrabaların takacağını anlayınca.. Ben de nişan evde oldu diye laf söz yapılınca kınayı düğün gibi çok şık bir mekanda yaptım:) nişanlığımı kınada da giydim.. Vallahi ben çok masrafsız bir gelin oldum. tek masrafım düğünde giydikleri kıyafetleri :)) bohça da yapmadılar çünkü:))doğumgünümde bayramda hediye de görmedim.
haa bunları kafama o dönem taktım, milletin de işi gücü yok zaten, bayılıyorlar gazlamaya iyi gazlamışlardı beni:)) ben haketmiyo muyum neden benim için birşey yapılmıyor, benim k.validem oğlunu kızını evlendirmiş adet gelenek görenek nedir bilmesi lazım vs diye çok üzüldüm. annem sağolsun hep boşver kızım önemli değil dedi ama herkes gazladı.. ben de üzüldüğümle kaldım. Bence sen de boşver milletin ne dediğini. Soran olursa da "aa adetleri öyle, ben biliyordum" der geçersin. niye mahcup olacakmışsın ki? Senin yaptığın/yağmadığın birşeyden sen neden mahcup oluyorsun.
Tüm akrabalar,komşular takı taksada dedikodu etmek isteyen illaki birşeyler bulur zaten... Hayatını ,evliliğini o ne der,bu ne derlere göre belirleme... Akrabaların için değil ,kendin için evleniyorsun... Evlendiğin zaman ekmeğini suyunu onlar vermeyecek....Herhalde karşı tarafın akrabalarından,komşularından kim ne taktı,ne takmadı diye çetele tutmuyorlardır sizin akrabalar...Yanılıyorsam bilemeyeceğim tabi....Allah başka dert vermesin..
çetele tutmalarına gerek yok.şimdi herkes bana takacak ona takan olmayınca konu komşu dahil herkes anlayacak
şimdi arkadaşım her kesin adeti k endine bizde de nişanda takmazlar takı düğünde takarlar , aileler takar takı gönlnden kpan olursa takan takar. illa ayy herkes takı takaar amcalar nişanda bilezik yapar diye birşey yok . bunlara takıyorsan kendi yörenden birini bulucaktın problem yaşamayacaktın . bunlar boş işler , ya ben çok kızıyorum böyle şeylere takan insalara .millet aç geziyor yaaa
valla güzelim severken aman sen benim yöremdensin o zaman seveyim seni diyemiyor insan. ama erkek tarafıysan ve kız tarafında takı adeti varsa takmalısın takmazsan kendi ayıbındır. millet aç geliyor mevzusuna gelince ne alaka şimdi benim sorduğum soruyla acaba?
bir , gülü seven dikenine katlanır
iki , sen kendi adetlerini uygulmak istiyorsan erkek tarafıda ister saygı duymak zorundasın
üç, bu işler boş işler
dört, kim ne dedi diye şimdiden düşünürsen bir ömür mutsuz olursun
benden sana küçük bir tavsiye en azından bizimde iki gelinimiz var bu konuda acayip tecrübeliyim.
bir de millet aç geziyor derken insanların ne sorunları afrikada insanlar şu an aç , yemek yiyemiyor ama sen bu ufak şeyi sorun yapıyorsun . o senin problemin küçük olduğunu anlaman için örnekti. amacım seni yargılamak değil bu düşünceden kurtarmaktı. yanlış anlama
ama sen öyle düşünüyorsan tabii yien sen bilrisin ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?