Nişan arkadaşlar bi sorum olacak

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
Şimdi kayınvalide adayın, tüm akrabalarını,komşularını arayıp nişanda takı takacaksınız deyip emrivaki mi yapsın ??? Ayıp değil mi bu da ???
Takı takmak mecburiyet değildir ...Durumu olan,gönlünden kopan takısını takar....

Son düzenleme:
ya zaten soylenmeyecek bi mevzu olduğu için canım sıkkın. ne onlar akrabalarına oyle bişey diyebilir ne de ben onlara. sadece bizimkiler laf etcek diye üzülüyorum pinti çıktılar demeleirni istemyorum çünkü sözlümün ailesinin hiçbir pintiliğini görmedim e akrabalarının yaptığını onlara yüklemek doğru değil ki:97:

okurken kendi yaşadıklarımı okudum yanlız değilmişim

Tüm akrabalar,komşular takı taksada dedikodu etmek isteyen illaki birşeyler bulur zaten... Hayatını ,evliliğini o ne der,bu ne derlere göre belirleme... Akrabaların için değil ,kendin için evleniyorsun... Evlendiğin zaman ekmeğini suyunu onlar vermeyecek....Herhalde karşı tarafın akrabalarından,komşularından kim ne taktı,ne takmadı diye çetele tutmuyorlardır sizin akrabalar...Yanılıyorsam bilemeyeceğim tabi....Allah başka dert vermesin..

çetele tutmalarına gerek yok.şimdi herkes bana takacak ona takan olmayınca konu komşu dahil herkes anlayacak

çetele tutmalarına gerek yok.şimdi herkes bana takacak ona takan olmayınca konu komşu dahil herkes anlayacak

Hımm erkek tarafı da erkeğe mi takıyor ?? Ben de İzmir liyim ama bilmiyordum bunu...Bütün takılar,altınlar geline takılır bizde...Erkek tarafı da hep geline takar...Erkeğe arada para takan da çıkar...Diyelim erkeğe takan oldu ama yine de tüm takılar gelinindir....

Zaten erkeğe takı takılması da çok saçma...

Son düzenleme:
benim genelde gördüğüm erkek tarafı erkeğe takar ama sonuçta nişan takıları kıza kalır

şimdi arkadaşım her kesin adeti k endine bizde de nişanda takmazlar takı düğünde takarlar , aileler takar takı gönlnden kpan olursa takan takar. illa ayy herkes takı takaar amcalar nişanda bilezik yapar diye birşey yok . bunlara takıyorsan kendi yörenden birini bulucaktın problem yaşamayacaktın . bunlar boş işler , ya ben çok kızıyorum böyle şeylere takan insalara .millet aç geziyor yaaa

şimdi arkadaşım her kesin adeti k endine bizde de nişanda takmazlar takı düğünde takarlar , aileler takar takı gönlnden kpan olursa takan takar. illa ayy herkes takı takaar amcalar nişanda bilezik yapar diye birşey yok . bunlara takıyorsan kendi yörenden birini bulucaktın problem yaşamayacaktın . bunlar boş işler , ya ben çok kızıyorum böyle şeylere takan insalara .millet aç geziyor yaaa

benim bildiğim de erkek tarafı nereli olursa olsun
kız tarafının adeti ne ise o yapılır tabii takılacak şeyler maddi olanaklara göre değişir
ama esas olan erkek tarafının uyum sağlamasıdır
umarım orta yol bulunur

valla güzelim severken aman sen benim yöremdensin o zaman seveyim seni diyemiyor insan. ama erkek tarafıysan ve kız tarafında takı adeti varsa takmalısın takmazsan kendi ayıbındır. millet aç geliyor mevzusuna gelince ne alaka şimdi benim sorduğum soruyla acaba?

bir , gülü seven dikenine katlanır

iki , sen kendi adetlerini uygulmak istiyorsan erkek tarafıda ister saygı duymak zorundasın

üç, bu işler boş işler

dört, kim ne dedi diye şimdiden düşünürsen bir ömür mutsuz olursun

benden sana küçük bir tavsiye en azından bizimde iki gelinimiz var bu konuda acayip tecrübeliyim.

bir de millet aç geziyor derken insanların ne sorunları afrikada insanlar şu an aç , yemek yiyemiyor ama sen bu ufak şeyi sorun yapıyorsun . o senin problemin küçük olduğunu anlaman için örnekti. amacım seni yargılamak değil bu düşünceden kurtarmaktı. yanlış anlama
ama sen öyle düşünüyorsan tabii yien sen bilrisin ...

bence bu erkek tarafının adet dediği şey düpedüz pintiliktir. tabi sözüm sadece akrabalarına kendilerinin hiçbir pintiliğini görmedim dahası yağdırdırlar desem yeri var. Problemim şükürler olsun ki elbette küçük ama insan başına gelince oyle düşünmüyor işte laf gelsin istemiyor

şöyle düşün sana dünyaları da taksalar milet yine bir kulup bulur saçına bulur makyajına kıyafetine nianlına annene vs. vs... o yüzden sen en muhteşeşm gülümsemeni takıcaksın dudaklarına sevdiğin yanında hiç probelm değil biri birşeymi dedi.

cevap şu: kimseye yorum yapması kalmadı . bu tarz şeyler konuşmayın . gibi cevaplarla susturulabililer tabi buarada senin aileninde tutumu önemli . özellikle annein yoksa yine sen üzülürüsn çünkü sonuçta sizin yapabileceğiniz birşey yok .

bence bu adetten değilde nişanda erkek tarafından takı takılırsa düğüne takmazlarsa diyede olabilir yada kıza kalmasın diye ama ne saçmalık bizde nişandada takılır düğündede ben karadenizliyim eşim trakyalı öyle saçmalıkmı olurmuş kız tarafı düğünde takınca kimsenin niye sesi çıkmıyor o zaman

düşünüyorum da ben olsam bende üzülürdüm sanırm.. ama damadın annesi babası kendilerince birşeyler takcaklarmış. aile büyükleri de takar büyk ihtimal(takmazlarsa çok sinirbozucu gerçkten). geriside önemli değil pek bence. nişanın kaç kişilk cnm? erkek tarafından kaç kişi davetli?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…