• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan arkadaşlar bi sorum olacak

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
oyle şey olur mu nasıl derim takısız yapacağız diye. sonuçta salonda yapan herkes takı merasimi olduğunu bilir

ya sağolsunlar bir dediğimi iki etmediler bohça istedim her istediğimi aldılar fiyat sormadan. hiç kırmadılar beni. ama işte ben salonda istedim nişanı şaşalı şeyleri severim ben. bizdede komşular bile gelir para takar. Gerçekten olayın parasında değilim sonuçta orda takcakları 50 lirayla 20 lirayla zengin olmucam ama işte bizim akrabalar konuşcak damat evi pinti çıktı diye bende buna takılıyom zaten:26:

canım çok haklısın bizim adetlerde ve birçok yerde nişanda takı takılır. Hele bir de nişan böle salonda falan olacaksa zaten bu bir görgü kuralı olur, yani salona elini kolunu sallayarak girilmez ayrıca bu takıyı takmayanlar birde damadın çook yakınlarıysa ayrı bir ayıp !! ama sana tavsiyem bu onların ayıbı olur sen sadece nişanlınla mutlu olmaya bak çünkü insanları değiştiremiyoruz. Mutluluklar

bizdede tam tersi olacak herhalde bana takılacak sözlüm oyle sap gibi kalacak. ama ben utanacağım onun adına damadın ailesi pinti dicekler diye:97:

ne alakası var canım. insanlara takı takın denemez sonuçta, kimse de mecbur değil. pintilikle ne alakası var. bence siz nişanlınızı mahçup edip zor durumda bırakacaksınız.

ben çok geniş bi ailenin kızıyım. türkiyenin her yerine de kız verdik her yerinden de aldık. tabi ki nişanda takı töreni olur. takı kıza kalır ve kız da bu takılarla çeyiz eksiklerini tamamlar. takmamaları bence kıza kalmasın diyedir. komşularımda arkadaslarımda bile duymadım takı takılmıyo diye. annemin zamanında bile takı değilde hediye eşya getirirlermiş ve kıza kalırmış.

bizde de nişanda takı takılmaz. sadece gelinle damadın annesi babası takar, o kadar. bi de aile büyükleri olabilir. hem düğünde tak, hem nişanda tak herkese ağır gelir. tüm davetliler bişeyler taksa, nişan atılsa nolcak bu sefer.. sonuçta evlilik öncesi birbirini daha iyi tanıma dönemi olarak çıkmış bişey nişanlılık.

benim bildiğim gelinin ve damadın yakın akrabaları eğer durumları varsa takar bişiler, ve bu takılanlar kıza kalır çeyizi için. ha karşı taraf böyle bi adetimiz yok derse üzerine söylenecek bi söz yok, vay efendim niye takmıyorlar rezil olacağız diye düşünmeyin bence..

biraz fazla abartıyorsunuz bence nişanda genellikle aileler takı takar ne öyle konu komşunun takması falan gereksiz biraz insanları da düşünün söze para , nişana para , düğüne para hangi birine yetişsinler...bu tarz geleneksel törenlerin takı odaklı düşünülmesini çok garipsiyorum..herkes imkanları doğrultusunda bir şeyler takar veya takamaz bu kadar sorun yapmanız hiç hoş değil bence.

ne alakası var canım. insanlara takı takın denemez sonuçta, kimse de mecbur değil. pintilikle ne alakası var. bence siz nişanlınızı mahçup edip zor durumda bırakacaksınız.

ben niye onu mahçup edeyimki. ailesinin akrabalarının düşünmesi lazım. bence kesinlikle pintilikle alakası var aman kıza gitmesin mantığı

Canim benim esimin aileside ayni seyi söylemisti senin olayinin aynisi yani hic bi akrabasi takmadi onlarda takilmazmis ama bizde takilir valla bendede takmislardi gelen misafirler
Mesela kina gecesinde geceye gelenler ufak tefek bisiler takarlar kina parasi derler bizde oyle ama yine esimin akrabalarinda takma olayi yoktu...herkeste farkli bence sende soyleme takan takar belki gorup onlarda takmaya baslar :))

bizde de aile dışında kimse takmaz. benimde sadece aileler taktı bi de ananem yengem çeyrek taktılar. düğünde takar herkes. ayıp denirmi nişanda takın diye. hem nişanda takı saçma bozulma durumunda ne olacak. her nişana amca bilezik mi getirsin

tabiki denmez. ama bu adet yanlıştır eğer her iki tarafta takılmaz derse uygulanmalı bence. sonuçta salonda yapılıyosa nişan herkes bilir takı olacağını. kimse kalkıp bilezik taksınlar demez. ama bizde akrabalar mesela düğünde çeyrek takcaksa nişanda 50 takar 100 takar ama takar yani. oğlan evinin takmaması aman kıza gitmesin mantığıdır bence her ne kadar adet adı altında olsada

bizdede nişanda takı filan takılmaz. 2 taraf hem düğünde hem nişanda boşuna zorlanmamalı nişan bozuladabilir çünkü.kafanı takma bunlara mutluluklar dilerim:16:

Canım biz herşeyi düşünmek ve programlamak zorunda hissediyoruz bazen. Nişan kız evine ait ve bu yüzden kusursuz olmalı diye düşünüyoruz. 8 Ekimde nişan nasipse ve ben hiiç takı takılacakmış gibi planlamıyorum. Ailesinden bi bilezik takılır muhtemelen . Ama sıraya geçelim bi çeyrek takalımd urumu olmicaktır. Nadiren görüştüğünüz uzak akrabalarınız varsa onlar takabilir. Ben çocukluk arkadaşımın annesinin takacağını biliorum. sadece komşu aslında ama annem gibi o yüzden takarlar. Yani bu işin adeti geleneği bi yere kadar o gün ikili ilişkilerinize göre bi takı bekle derim.

Yinede takı olsun olmasın senin en güzel takın o gün eşinle takacağınız alyanslarınız. Gerisi hediyedir gelse de gelmese de gülümse oyna dans et . Ve kimseye rezil olmazsın çünkü inan enn mükemmel nişanı da yapsan altına da boğulsan konuşacak insan gene konuşur. Ay bu ne görgüsüzlük altına boğdular kızı derler .. Düğün gibi nişan mı olurmuş derler.. Mutlaka birileri der konuşur sen kapat kulaklarını eşinle güzel bi gün geçir.. derim ben :17:

tabiki denmez. ama bu adet yanlıştır eğer her iki tarafta takılmaz derse uygulanmalı bence. sonuçta salonda yapılıyosa nişan herkes bilir takı olacağını. kimse kalkıp bilezik taksınlar demez. ama bizde akrabalar mesela düğünde çeyrek takcaksa nişanda 50 takar 100 takar ama takar yani. oğlan evinin takmaması aman kıza gitmesin mantığıdır bence her ne kadar adet adı altında olsada

canım tabiki pintilik ama boşver o gün senin günün eğlenmene bak rezil olursa da onlar olacak çünkü sizinkiler takacak onlarda bakacak :27:

haklısınız kızlar sağolun ben mutlu olmaya bakmalıyım. zaten benim kastım sadece akrabaları kendileri değil ve gene haklısınız konuşan hertürlü konuşur zaten

bizdede nişanda erkek dışında kimse bişey takmaz ,çevremdede nişanda cok yakın olmadıkca takan görmedim
neden dert ediyosunki bu devirde millet dügüne bulamazken bide nişandamı takıcaklar
insanlarda akraba konu komsusuna orda adet öyleymiş nolur takı takın diyemez herhalde buda onlara göre ayıp olur
senin cevren takar buda zaten kız tarafına kalır bence dert edip kendini ksrşı tarafıda üzme

Son düzenleme:
bizdede nişanda erkek dışında kimse bişey takmaz bana ,çevremdede nişanda cok yakın olmadıkca takan görmedim
neden dert ediyosunki bu devirde bide millet dügüne bulamazken bide nişandamı takıcaklar
insanlarda akraba konu komsusuna orda adet öyleymiş nolur takı takın diyemez herhalde buda onlara göre ayıp olur
senin cevren takar buda zaten kız tarafına kalır bence dert edip kendini ksrşı tarafıda üzme

ama sonuçta ben aynı şehirden değilim onlarla ve insan düşünmez mi kız evi takacak biz bakacak mıyız diye. Ne bilim bence çok ayıp ya erkek tarafı olarak takılar aman kıza kalmasın mantığıdır bu bence. Ki herkesde boyle düşünecek. ilk defa boyle bi adet duydum ve çok tuhafıma gitti acayip yadırgadım ama işte bu mevzular konuşulmaz dile getirilmez sorun o zaten.

benimde çok tuhafıma gitti :44:

Back