• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan arkadaşlar bi sorum olacak

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

Sibelim84

Guru
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2011
12.658
7.699
448
çok yakında nişanım var. Kayınvalidem dediki biz takımızı yapacağız ama hani bilin söyleyelim bizim adetlerde nişanda bişey takılmaz o yuzden hani biz hariç akrabalar nişanda hiçbişey takmaz dedi. Bizde bizde takılır hatta ayıp karşılanır dedik. Olayın takısında değilim ama sonuçta salonda olacak nişan bu resmen kız evine kalmasın diye takıdan kaçmak değil midir ya ? ben rezil olacağım akrabalarıma. Tamam sözlümün ve ailesinin suçu yok onlar takılarınıda yapacaklar ama okadar akrabası var takıya kalkmamaları bence çok ayıp. Sizler ne düşünüyorsunuz nişanlı olan arkadaşlar erkek evinin nişanda hiç takmadığı oldu mu? Bide bu konuşulcak mevzu olmadığı için kendi kendime üzülüyorum salonda rezil olacağım diye

bizde de nişanda aile dışında kimse takı yapmaz.
sözlün nereli bilmiyorum ama böyle bi adet var haberin olsun..

çok yakında nişanım var. Kayınvalidem dediki biz takımızı yapacağız ama hani bilin söyleyelim bizim adetlerde nişanda bişey takılmaz o yuzden hani biz hariç akrabalar nişanda hiçbişey takmaz dedi. Bizde bizde takılır hatta ayıp karşılanır dedik. Olayın takısında değilim ama sonuçta salonda olacak nişan bu resmen kız evine kalmasın diye takıdan kaçmak değil midir ya ? ben rezil olacağım akrabalarıma. Tamam sözlümün ve ailesinin suçu yok onlar takılarınıda yapacaklar ama okadar akrabası var takıya kalkmamaları bence çok ayıp. Sizler ne düşünüyorsunuz nişanlı olan arkadaşlar erkek evinin nişanda hiç takmadığı oldu mu? Bide bu konuşulcak mevzu olmadığı için kendi kendime üzülüyorum salonda rezil olacağım diye

evet bazı yörelerde nişanda takı takılmaz. benim takılmıştı ama damat tarafının karadenizli olduğu birkaç nişanda takılmadığını gördüm. boşver birşey olmaz. sonuçta kendileri takacaklar akrabalarınada takı takın diyemezlerki zorla, ayıp olur. öyle bir adetleri yokmuş demekki.

ama sonuçta ben aynı şehirden değilim onlarla ve insan düşünmez mi kız evi takacak biz bakacak mıyız diye. Ne bilim bence çok ayıp ya erkek tarafı olarak takılar aman kıza kalmasın mantığıdır bu bence. Ki herkesde boyle düşünecek. ilk defa boyle bi adet duydum ve çok tuhafıma gitti acayip yadırgadım ama işte bu mevzular konuşulmaz dile getirilmez sorun o zaten.

valla benim bildiğim nişanda damadın anne babası kardeşleri, amca dayı hala teyze takar. kız tarafının ise anne babası ve kardeşleri takar. Hatırladığım tüm nişanlar böyle olmuştu. Ama, kendi nişanımda sadece eşim ince bir set taktı. anne baba kardeşler hiçbirşey takmadılar. (Başka da kimse gelmedi zaten) benim dayım teyzem amcam halam anneannem babaannem dedelerim herkes takmıştı:) Biz erkek tarafı gibi olmuştuk.
sonra da bahaneleri hazırdı. Nişan evde yapılınca söz gibi düşündük demişlerdi..halbuki nişanla düğün arası yakın olduğu için gerek yok diye ısrar etmişti de eşim ben nişanı evde yapmıştım. Bilseydim böyle konuşulacağını alasını yapardım. haa nişanda giydiğim elbiseyi de kendim aldım. eşim de o seti son dakika almıştı zaten bizim akrabaların takacağını anlayınca.. Ben de nişan evde oldu diye laf söz yapılınca kınayı düğün gibi çok şık bir mekanda yaptım:) nişanlığımı kınada da giydim.. Vallahi ben çok masrafsız bir gelin oldum. tek masrafım düğünde giydikleri kıyafetleri :)) bohça da yapmadılar çünkü:))doğumgünümde bayramda hediye de görmedim.

haa bunları kafama o dönem taktım, milletin de işi gücü yok zaten, bayılıyorlar gazlamaya iyi gazlamışlardı beni:)) ben haketmiyo muyum neden benim için birşey yapılmıyor, benim k.validem oğlunu kızını evlendirmiş adet gelenek görenek nedir bilmesi lazım vs diye çok üzüldüm. annem sağolsun hep boşver kızım önemli değil dedi ama herkes gazladı.. ben de üzüldüğümle kaldım. Bence sen de boşver milletin ne dediğini. Soran olursa da "aa adetleri öyle, ben biliyordum" der geçersin. niye mahcup olacakmışsın ki? Senin yaptığın/yağmadığın birşeyden sen neden mahcup oluyorsun.

Bizdede yok bu gelenek düğünde takılır malum nişan her an bozulma ihtimali var

canım madem böyle bir gelenekleri var sende evde yap aile arası nişanı olsun bitsin. bunlara takılırsan çok üzülürsün. bizde biliyoduk erkeek tarafının bişey yapmicanı evde yaptık cokta güzel oldu

nişandada takımı oluyormuş benimkinde eşimin ailesi taktı sadece ne hala ne teyze bizde onlar olmazki düğün mü yapıosunuz allah aşkına nişan bu neyine rezil olucaksınız her yörenin adeti bu dediğiniz gibi sizde adetse onlarda değil bırakında onlarda adetini yapsın siz yapıcaksınız madem değil mi ama :34: sen rahat ol nişan bu rezillik şöle kenarda dursun eğlenmene bak o akşam :64:

ya sağolsunlar bir dediğimi iki etmediler bohça istedim her istediğimi aldılar fiyat sormadan. hiç kırmadılar beni. ama işte ben salonda istedim nişanı şaşalı şeyleri severim ben. bizdede komşular bile gelir para takar. Gerçekten olayın parasında değilim sonuçta orda takcakları 50 lirayla 20 lirayla zengin olmucam ama işte bizim akrabalar konuşcak damat evi pinti çıktı diye bende buna takılıyom zaten:26:

ah be güzelim dur bakalım daha yolun başındasın :53: o olucak bu olucak şundan laf duycan bundan laf duycan ona buna rezilde olcan :9::9: ohoooooooo sen baştan sıyırma kafayı bunlara takılıpta daha önünde ne günler var geniş ol görme duyma konuşma :51:

karadenızlıyız ama ilk kez burda duydum nişanda takı takılmadığı bizde kolu komşu herkes takar

bizde de nişanda takı takılmaz eşimin ailesinde takılıyormuş. taktılar da kime taktılar dersen kimse bana bişey takmadı eşimin bütün çevresi eşime taktı. ben mal gibi kaldım ayakta... üstelik defalarca takı töreni istemediğimi söylemiştim. salondaydı bir de nişan. aklıma geldikçe sinir oluyorum.

bizdede tam tersi olacak herhalde bana takılacak sözlüm oyle sap gibi kalacak. ama ben utanacağım onun adına damadın ailesi pinti dicekler diye:97:

bnce size kalacak diye kaçmamışlardır benim çevremde de hep öyle
nişanda anne baba takar onun dışınıda konu komşu, akraba takmaz
nişan salonda da olsa evde de olsa böyle olur

ben de tam tersi ilk defa burda nişanda takı takıldığını duymuştum
biz karadenizliyiz bizde nişanda hiç takı takılmaz
herkes düğünde takar
eşimin tarafı denizlili onlardan da kimse kayınvalidemler hariç bir şey takmadı

bizde nişandada takılır ama nişanda takan düğünde takmaz ...kız tarafıda ne demek orda toplananlar senin tarafındansa senin erkek tarafındansa onların olur..
ama çoğu kişi nişanda takmaktansa düğünde takmayı tercih eder...

Benım de bildiğim nişanda aileden başka kimse takmaz
hem düğün hem nişan akrabalara fazla yüklenilmiş olur bence

Back