Dövme arkadaşlar ben dövmeyi sevmeyenlerdenim

Kalıcı Dövme, Geçici Dövme, Hint Kınası,
abartmamak kaydıyla seviyorum
ama abdest geçirmedigi için yaptırmam
onun yerine hint kınalarını tercih ediyorum yazları hihoyyyt

vereliniortak neyse bu konuda yanlız olmadığımı anladım ama ben abartılı veya abartısız sevmiyorum :dilcikar:

dövmelerin abdest gecirmedigini bir cok kez duyuyorum...
ama sac / kIl cikan yerden su niye gecmesin???

her dövmenin üstünden normal bir sekilde tekrar KIl cikiyor....

benim dövmem yok, ama abdest gecirmedigine katilmiyorum....
dövmeleri sevdigimi de söylemiyorum, sadece abdest gecirmedigine katilmiyorum...

ben seviyorum ve dövmem de var hatta bir tane daha yaptırmayı düşünüyorum

bende sevmiyorum çünkü allahın yarattığı vücuda şekil resim asla yaptırmam
yaptıranlara karşı değilim ama ben yaptırmam sadeliği ve allahın yarattığı gibi kalmak istiyorum

Dövmem var çok seviyorum bir tane daha yaptırmayı düşünüyorum...Ve sonra bir tane daha....
Abdest geçirmiyor konusuna da katılmıyorum hemde hiç:)
dövme olan yere su geçmez derler.... su geçmeyen yer havada olmaz o zaman... hava almayan deri çürür....Neden bizim derimiz çürümüyor.... :) Buda abdeste dövme engeldir tezini çürütüyor bence....

Günah olabilir vücudumuzu değiştirdiğimiz için bu kısma tamam derim ama düşünüldüğünde başımızın açık olması kaşlarımızı almamız saçımızı boyamamız makyaj yapmamız vs vs vs bi çok şey günah.. Ama yapıyoruz... Buda tercih meselesidir diyorum...

abdest konusunda herhangi bir sakıncaya sebep olmayan ancak dini hüküm bakımından çok hoş karşılanmayan eylemdir.. yaptırırken acı verdiği ise kesinlikle palavradır. ancak yaptırdığınız yere göre ve yapan kişinin elinin hafifliğine göre durum değişebilir. eğer kaba etlerinize yaptıracaksınız mesela sinek ısırığından öte hiç birşey hissetmezsiniz ancak kalkıp hassas bölgelere ve sinirlerin yoğunlukta olduğu yerlere yaptıracak olursanız o zaman biraz acı çekmeniz normaldir. olsun neticede ortaya çıkan şey için bu kadar acı çekilir.. 10 karakterli bir yazı için ödediğiniz para 150 tlyi bulabilir. resimler ve renkli dövmelerde ücret 1000 tl'lere ve hatta hatta büyüklüğüne göre 5000 tl'lere kadar bile çıkabilir..ilk bir kaç hafta kabuk tutma tehlikesi var ancak eğer vazelin sürülürse kabuk tutmaz. hafif kaşınır. belki arada boya atabilir yahut rahatsız edebilir. ama genelde pek bir sorun yaşanmaz. kalıcı dövme yaptırılmadan önce çok iyi düşünülmelidir. zira onun sizinle ölene dek beraber olacağını unutmayın. sonradan keşke yapmasaydım diyecekseniz hiç girişmeyin. zira sildirmesi kolay değil. tavsiyem önce geçici dövmelerle denenmesi hoşa giderse kalıcı dövmeler yaptırılması olabilir.. son olarak dini anlamda caiz olmadığı yani açıkça günah olduğu unutulmamalıdır.. ha olsun, ben günah olduğunu kabul ediyorum ama yine de istiyorum diyorsanız orası da size kalmış.. neden günah olduğu meselesi ise genel olarak insanın kendi vücudu üzerinde kalıcı değişiklik yapması olarak özetleniyor. bu konuda ihtilaflar var.. kesin bir şey yok gerçi ama yine de ihtiyatlı olunsa iyi olur..

Şimdi bildiğim kadarı ile dövme bi iğneyle insanın vücudundan kan akacak şekilde yaralanıyo ve derinin altına bazı maddeler konularak derinin rengi koyu yeşil siyah gibi bi hâl alıyor CADIARZUyani derinin altına yapılıyor ama gusül derinin içi ile değil dışı ile alakalıdır bu yüzden abdest geçirmediği konusu yanlış :sinifsinif:

Ancak haram mı? (hoca filan kesildi demeyin bildiğimi yazıyorum :1closedeyes:)
Evet haramdır çünkü Allah'ın yarattığı vücudu değiştirdiği için dinimizde haram olduğu söyleniyor İslam alimleri tarafından

İmza: Baş Hoca İremSu :lepi:

kusura bakma ama başkalarının gülmesine ihtiyacım yok herkesin espiri anlayışı farklı benim güldüğüm şeye siz gülmek zorunda değilsiniz...bu arada bir önceki mesaja gülmüştüm. mesaja bir bakın isterseniz ağlamak, gülmek veya tebessüm etmek size kalmış :umursamaz:

iremsu canım yanlış anlama bana çok komik geldi sana güldüm zemuszemus

başka bişi yaptığımız mı var? anca gülüyoruz ağlanacak hallerimize.

iremsu canım yanlış anlama bana çok komik geldi sana güldüm zemuszemus

neden ?

gayet mantıklı söylediği
hadi diyelimki su derinin içine giriyo
dövme olan yer terleyebildiğine göre yani ordan su çıkabildiğine göre suda girebilir dimi

neden ?

gayet mantıklı söylediği
hadi diyelimki su derinin içine giriyo
dövme olan yer terleyebildiğine göre yani ordan su çıkabildiğine göre suda girebilir dimi

len zalak kanka ortamı germe kız baş hoca iremsu şeesine güldü

imza : müneccim gurbaa
:smiley-cool:

var dövmem kolumda
omzumada yaptıracam.
abdest mevzuu palavra.

dövme sevmeyen yaptırmaz, sevmeyen var mı deye araştırmaya heç lüzum yok.
sevmeyenleri bulup yaptıranları mı taşlıcanız ?
ne bu destek bulma çabası?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…