Premature Bebekler Arkadaşlar bebekleriniz şu an kaç aylık ve kaç kilodalar?

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

bramble

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2009
110
4
0
İstanbul
Bu soruyu açmamım nedeni benim bebeğim 7'inci ayına girdi. Düzeltilmiş ayı ise 5'inci ayına girdi ve hala 5 kilolarda sayıp duruyor. Birde diş çıkardı ve hiçbir ek gıdayıda mamayıda istemiyor. Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. Önerileriniz varsa sevinirim.

Teşekkürler

benim kızımda doğum tarihine göre 9 düzeltilmiş yaşına göre 8. aya giricek 7.5 kilo bizimkinede dr çok ta kilolu değil dedi mama miktarlarımız da hala çok çok az biberon mamasını 90cc yiyor hala 120 yapıyorum belki yer diye mutlaka 30cc 40 cc bırakıyor ve 1 saat sürüyor mama yememiz

prematüre bebeklerde kilo problemi yaşanabiliyor. bende bir prematüre bebek olarak doğmuşum. bu adam olmaz diyenlere şimdi gülüyorum:) o kadar sağlıklıyım ki ve diğer bebeklerden pek bi farkım yok. grip bile olmam. 1 kilo 250 gram dünyaya gelmişim. şu anda 58 kiloda 1.65 boyunda kumral cirlop gibi bir kızım:) inş bebekleriniz kısa sürede kilo alır. merak etmeyin prematüre bebekler kurtulduktan sonra çok sağlıklı oluyorlar.

benim ikizlerim 7. aylarına girecekler birisi 8,330 diğeri 7,360 kg ((MAŞALLAH KUZULARIMA))

Teşekkür ederim arkadaşlar... Geriden takip ediyorlar ama benimki biraz fazla geri kaldı gibi geliyor bana ya... Zaten yemiyorda hiçbirşey.. Doktorda birşey yapamıyor.. Sinirlerim yıpranıyor gittikçe.

kızlar tmerhaba tekrar başlık açmak istemedim benim bebişlerde muhtemelen prematüre doğucaklar bez alıp stok yapıcam kaç kg başlıyor primanın falan varmış 2 kg başlayan onlarmı yoksa daha küçük olanları varmı bilen varsa yazarsa sevinirim

Teşekkür ederim arkadaşlar... Geriden takip ediyorlar ama benimki biraz fazla geri kaldı gibi geliyor bana ya... Zaten yemiyorda hiçbirşey.. Doktorda birşey yapamıyor.. Sinirlerim yıpranıyor gittikçe.

canım besleme şeklin nasıl ?? çok hareketlenmişdir....ondandır kilo almaması...sen hemen uyanır uyanmaz mama veriyormusun bence verme yada az ver bakınsın bakınsın uykusu geldiğinde mama yap....gece uykuları nasıl??? benımki 10 saat uyuyor bazen kalkmıyorum bi ara 1 hafta kalkmadım benım kız aynı yerinde saydı geceleride beslemeye başlkadım gece 11 de birde 4 de doğru...bazen uykuya kaçamak yapıyorum :))biberonun memesine bak nasıl deliği...aslında yavaş içmesi en güzeli 20 dakikadan uzun içen bebeklerde gaz sorunu daha az oluyormuş benımkı 150 cc yi 15 dakikada yüüüpp yutuyooo arada hırsından nefes almayı unutuyor boğulacak bi gün:) aslında hızlı içmesi çok kötü arada kusuyor...gazı çıkaramayınca lönk kusuyorr halılar koltuğum kusmuk olduu ..hortum gibi kusuyor birde:))

ek gıdalar hakkında pek bilgim yok...bende sanırım düzeltilmiş yaşımız 6 ay olunca geçecem ..ama internetde araştırdım biraz karışık tatları birden vermeyin diyorlar...mesela bir hafta yoğurt ver...onun gibi bişi sanırım..milupanın sitesine bakmanı tavsiye ederim...orda güzel bilgiler var...

benım kızım 5 ay 11 günlük düzeltilmiş yaşımızda 3 aylık 1070 gram olarak dünyaya geldi bugün yeni doğanda kontrolümüz vardı 6 kilo geldi....

besleme şekilini yazarsan sana yardımcı oluruz canım...unutma artık daha hareketli vae daha az kilo alacakdır korkma sakın:) öptümm

kızlar tmerhaba tekrar başlık açmak istemedim benim bebişlerde muhtemelen prematüre doğucaklar bez alıp stok yapıcam kaç kg başlıyor primanın falan varmış 2 kg başlayan onlarmı yoksa daha küçük olanları varmı bilen varsa yazarsa sevinirim

canım premetrü bezleri güzel tam üstlerine göre fakat sızıntı yapıyorlar..sen yeni doğan bezi al...3 üz olacakmış ...senın baya bi bez alman gerekiyor çünkü 2 saatde bir kakasını yapacakdır senınkıler:))))günde 8 tane değiştirsen ayda 240 bez.... 240*3 =720 bez ediyor ayda......büyük boy paketlerde 98 adet var....ayda 7,5 paket kullanacaksın...yeni doğan bezi tam 6 kiloya kadar kullanılmıyor 5 kilodan sonra 4-9 kiloya geçiyorsun......ayda 1 kilo alacaklarını hesaplarsan benımkı o şekilde gidiyor...22 paket falan alsan yeterli olur sanırım yeni doğan bezi....ayda 3- 6 kilo arası oluyor yeni doğan bezi...bundan al...premetrü olsalar bile biraz ucundan kıvırırsın hem daha rahat ederler senınkıler diğer premetrü bezler sızıyor canım denemeni tavsiye etmem...

Son düzenleme:
bebeklik süper bir açıklama yapmışsın teşekkür ederim çok tavsiyeni dikkate alıcam a.s.

süper olmuş fakat maddi boyutunu hesaplayınca baya yüklü çıkıyor:)))))))))))))))

birde mama olarak premetüre olurlarsa düşük doğum ağırlıklı bebek maması kullanacaksın tek eczanelerde satılıyor...dr a muhakak danış..sütün yetmeyecekdir...

bizim şuan masrafımız 190 ytl buluyor aylık masrafımız....valla sizinki daha fazla olacak allah yardımcınız olsun...sanırım tedaviyle oldun....ben senın arkadaşın olsam sana bez falan alırdım ne bilem mama alırdım:)))))üst baş almam..2 kıyafet olsa bile yıkar kurutur giydirirsin ama mama ve bez çok ihtiyaççç...

merhabalar bizde pramatüreyiz ama gelişim olarak geriden sayılmayız

benim bebişlerim 2440---2310 gr olarak 33+2 de doğdular

şuan biri 5900 gr diğeri 6400 gr şuan üçbuçukaylıklar 8 ağustosda ek gıdaya geçeceğiz

boyları 60 cm ........gece 12 gibi 120 cc yiyolar bazen 4 de kalkıyolar bazende sabah 7 de kalkıyolar doktorum mama için gece kaldırma uykuda bir besindir dedi
kilo kaybı olmamış iki haftada 500 gr almışlar o yüzden probemlem yokk

şimdi stok yapacaklara şunu diyeyim 3 kilo altı bebeklere yenidoğan bebek bezi kullanışlı olmuyor
molfixsin pramatüre bebek bezi var 16 tl 50 tane var içinde eczanede satılıyor onu alabilirsiz 3 kilo olunca prima 2 numara ile başladım 12 paket gitti bir pakete 98 tane vardı bize 98 bez 1 hafta yetiyordu..

mamaya gelince kesinlikle 3 kilo oluncaya kadar aptamil diyabetik pramatüre bebek maması veriliyor
ilk etapda 2 saate 30 cc mama 1 ay bitince 60 cc 2 saatte yine 3-4 kilo olunca aptamil pre ve aptamil 1 geçebilirsiniz ben 2,5 ayı biraz geçtik bebelaca başladım acıkcası 2 bebeğin masrafı çok bebelacla gelişim takibi yaptık kilo ve gelişim olarak aptamille aynı sevyeyi yakaldık doktoeumuz bebelaca devam edin dedi......

bu arada aptamil pramatüre mama 40 tl ,38 tl,36 tl değişiyor arkadaşlar
ben b.köyde bir eczaneden 28 tl bile aldım ama 34 den aşağa bulamıyorsunuz genelde
mamalar açılmadığı sürece son kullanmaya kadar saklanıyor açılınca 4 hafta kızlr

:)))) ikiz annesi olarak hesabı güzel yaptın:))))

birde şeyi söylesene haftada kaç kere oğluşların çamaşırlarını yıkıyorsun:)))) benım bu hafta 2 yi buldu bakalım hafta soonuna kadar çıkarmı bidaha bilmem terliyor benım kız....günde 4-5 kere değiştiriyorum bazen ter li olanı kurutuyotum geri giydiriyorum nasıl olsa 2 saat sonra gene terleyecek:)))) üçüz zor yaww...ikiz de zorda helal olsun kız sanaaa sen iyi becerdin valla ...

şu düşük kilolu bebek mamasını hep 43 ytl ye aldık biz....bizimkide 3,5 kiloya kadar kullandı bir kutu ancak bir hafta gişittii..hesap ortada:)))) aptamil 1kullanıyorum şuan ucuz bir yer bulmuşlar 900 gramlık paketten eşim 2 kutu almış 80 ytl baya uygun....

:)))) ikiz annesi olarak hesabı güzel yaptın:))))

birde şeyi söylesene haftada kaç kere oğluşların çamaşırlarını yıkıyorsun:)))) benım bu hafta 2 yi buldu bakalım hafta soonuna kadar çıkarmı bidaha bilmem terliyor benım kız....günde 4-5 kere değiştiriyorum bazen ter li olanı kurutuyotum geri giydiriyorum nasıl olsa 2 saat sonra gene terleyecek:)))) üçüz zor yaww...ikiz de zorda helal olsun kız sanaaa sen iyi becerdin valla ...

cnm benim benim veletlerde günde 2-3 kere çıkarıyor ama ufak olduğu için çamaşırları
p.tesi baslıyoruz cuma yıkıyoruz.....tam bir makina 7 ip doluyor asınca......

çorabı atleti tişörtler beni yoruyor yıka ütüle ama canım içi onlar yapacam baska yolu yok

ben aptamili bıraktım aptamille sadece aylık mama parası 350 -400 tl buluyor

şimdi bebelac kullanıyorum ben.....gelişimlerinde değişim olmadığı için sorun görmedi doktorumuz .........

şu düşük kilolu bebek mamasını hep 43 ytl ye aldık biz....bizimkide 3,5 kiloya kadar kullandı bir kutu ancak bir hafta gişittii..hesap ortada:)))) aptamil 1kullanıyorum şuan ucuz bir yer bulmuşlar 900 gramlık paketten eşim 2 kutu almış 80 ytl baya uygun....

ilk baslarda 2-3 gün gitti bir kutu sonra kilo aldıkca yetmedi bir kutu en fazla 1,5 gün gitti
zaten 3 kiloyu geçince aptamil preden iki kutu kullandım baktm doymuyor aptamil 1 geçtim...şimdi bebelacdayız

Bu soruyu açmamım nedeni benim bebeğim 7'inci ayına girdi. Düzeltilmiş ayı ise 5'inci ayına girdi ve hala 5 kilolarda sayıp duruyor. Birde diş çıkardı ve hiçbir ek gıdayıda mamayıda istemiyor. Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. Önerileriniz varsa sevinirim.

Teşekkürler

canım kızımda36+2 de dünyay geldi, düzeltilmiş yaşı daha 7 aylık değil, ama takvim yaşımız yedi buçuk ay falan ama bizde 5,800 gr ve üstelik iştahlı değil kızım, iştahsız bir bebek ayda 300 gr falan anca alıyor, doktorumuz bu ayda az kilo alırsa tahliller yapacağını kilo almamasının ardında başka bir nedenmi var arayacağını söyledi, ama kızım yeme vakitlerini dışında çok neşeli canlı bir bebk, ne yapacağımı bende bilmiyorum valla, dişimizde yok bizim dahakafamçokkarıştı

canım besleme şeklin nasıl ?? çok hareketlenmişdir....ondandır kilo almaması...sen hemen uyanır uyanmaz mama veriyormusun bence verme yada az ver bakınsın bakınsın uykusu geldiğinde mama yap....gece uykuları nasıl??? benımki 10 saat uyuyor bazen kalkmıyorum bi ara 1 hafta kalkmadım benım kız aynı yerinde saydı geceleride beslemeye başlkadım gece 11 de birde 4 de doğru...bazen uykuya kaçamak yapıyorum :))biberonun memesine bak nasıl deliği...aslında yavaş içmesi en güzeli 20 dakikadan uzun içen bebeklerde gaz sorunu daha az oluyormuş benımkı 150 cc yi 15 dakikada yüüüpp yutuyooo arada hırsından nefes almayı unutuyor boğulacak bi gün:) aslında hızlı içmesi çok kötü arada kusuyor...gazı çıkaramayınca lönk kusuyorr halılar koltuğum kusmuk olduu ..hortum gibi kusuyor birde:))

ek gıdalar hakkında pek bilgim yok...bende sanırım düzeltilmiş yaşımız 6 ay olunca geçecem ..ama internetde araştırdım biraz karışık tatları birden vermeyin diyorlar...mesela bir hafta yoğurt ver...onun gibi bişi sanırım..milupanın sitesine bakmanı tavsiye ederim...orda güzel bilgiler var...

benım kızım 5 ay 11 günlük düzeltilmiş yaşımızda 3 aylık 1070 gram olarak dünyaya geldi bugün yeni doğanda kontrolümüz vardı 6 kilo geldi....

besleme şekilini yazarsan sana yardımcı oluruz canım...unutma artık daha hareketli vae daha az kilo alacakdır korkma sakın:) öptümm

Canım benim açıklamaların için teşekkür ederim fakat herşeyi her siteyi takip ediyorum. Dediklerini yapıyorum fakat ayda en fazla 250 gr ya alıyor ya almıyor. Birde çok hiperaktif bir bebek durduğu yerde durmuyor. Sanırsam birazda ondan kaynaklanıyor. Bir ilk dişi çıktı şimdi ikinci çıkıyor.
Sabah 6 da başlıyoruz ilk aptamil veriyorum onu yiyor daha sonra 10-11 gibi kahvaltı yaptırıyorum. Sonra 2-3 gibi ya yoğurt ya sebze çorbası filan ama sebze çorbasını yemiyor zaten artık çorbalardan umudu kestim. Ben hiç anne sütü veremediğim için doktorumuz herşeye alışsın diye 5 inci aydan beri ek gıda veriyoruz.
Ama bir kaç gündür muzu rondodan geçirip mama ile karıştırıyorum onu sevmeye başladı. Birde ishalini biraz durduruyor onu hergün bir öğününde yapmaya başladım. Süper oldu walla bu. En azından yiyor. Yemeyen bebeklere tavsiye ederim :)

Kızlar bu arada aptamil kullanıyorsanız eğer 900 gr lıkları daha uyguna geliyor. Normalde 350 gr 20 tl fakat 900 gr 40 tl.
Prematüre bebek bezlerini hiç tavsiye etmiyorum. Ben bebeğime yeni doğduğunda molfixin prematüre bebek bezi ile başladım fakat büyük geliyordu. Büyük gelmesine rağmen sızıntı yapıyordu. En güzeli primanın 2-5 kilo arası olan bezinden memnun kaldım. Çok büyük geliyordu ama en azında sızıntı olmuyordu.

Kızlar bu arada aptamil kullanıyorsanız eğer 900 gr lıkları daha uyguna geliyor. Normalde 350 gr 20 tl fakat 900 gr 40 tl.
Prematüre bebek bezlerini hiç tavsiye etmiyorum. Ben bebeğime yeni doğduğunda molfixin prematüre bebek bezi ile başladım fakat büyük geliyordu. Büyük gelmesine rağmen sızıntı yapıyordu. En güzeli primanın 2-5 kilo arası olan bezinden memnun kaldım. Çok büyük geliyordu ama en azında sızıntı olmuyordu.

Mama konusu mantıklı,zaten haftada bir kutu gidiyor,bundan sonra ben de büyük boy aldırayım:1closedeyes:

Back