Bebek Beslenmesi arkadaslar bebegımı doğru beslıyormuyum?lütfen yardımcı olun

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

XtUrkiyem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2008
608
1
96
Ordu
slm arkadaslar ayın 10da kızım 7aylık oluyor 1aydır ne anne sutu nede mama ıcmıyor bıberonu emmeyı bılıyor suyu ondan ıcıyor ama sutte koysam mamada koysam emmıyor emmek ıstemıyor sabah 8de 150ml suyla muhallebı yapıp devam sutu peynır yumurta sarısı kusburnu koyuyorum 1kase yedırıyorum 4.5 saat sonra saat çorba çorbalarını kemık suyundan yapıyorum genelde sebze corbası ve baklıyatlardan koyuyorum 4 saat sonra meyve püresıyle ev yogurdunu karıstırıyorum 4saat sonrada 150ml sutten muhallebı yedırıyorum ama nasıl yedırıyorum arkadaslar öyle zor yıyorkı zorlamasam hıc yemıycem ne olur bı akıl verın bebegım böyle ıyı beslenıyormudur 6ay anne sutu aldı 5.ayda ek gıda vermeye basladım bebegım 6kılo 800gr 2 kılo 800 dogum kılosu yardımlarınızı beklıyorum bebegım nasıl ıstahlı yemesını saglarım doktora söyluyorum aç olan cocuk emer dıyor denemedıgım sey kalmadı öyle caresızımkı aglıyorum artık cocuguma bagırıyorum psıkolojım bozuldu zorlamakta ıstemıyorum ama ozamnda 2 kasık alıyor verıdıgım kasıları gerı cıkarıyor kasıgı ısırıyor yemek ıstemıyor 4 saaten önce verırsem hıcc yemıyorr yardımlarınızı beklıyorum

diş çıkartacak bence..aynı durumları yaşadık..emmek istemedi..muhallebi gibi tatlı şeyler zorla yedi..çok fazla zorlama geçecek..

4-5 saatlik aralar fazla uzun acıkması lazım.diş konusunda evet iştahsızlaşıyorlar.çok zorlamamak lazım ama bu demek değilki bırakalım aç kalsın.seveceği şeyleri bulmaya çalış farklı alternatifler sun.hergün aynı çorbayı pişirme kahvaltısına muz ceviz falan ekle.ayrıca çorbasına kemik suyundan ziyade kıyma tavuk balık kat daha besleyici olur.yedirirken ilgisini çekecek şeyler bul oyuncak ver eline ya da tv karşısında yedir.
sütü gece uyurken uyandırmadan biberonla vermeyi denedin mi? uyku arasında farketmeden içiyor bazı çocuklar.ya da sütün içine muz veya bebe bisküvisi koyup içirsen yine mi içmiyor?

tek dişi patladı alttan denemedıgımız sey kalmadı bebe buskuvısı muz hersey denedık reklamlarda olmasa hıc bısı yemıycek 5 saat beklersem guzel yıyor ama 5 saat cok uzun gelıyor bana oyle uzuluyorumkı saglıgı yerınde cok sukur ama yemıyo gecede almıyo bıboronu onu denedık herseyı denedık oyuncaklar hersey köpekmı olmuyoruz kedımı olmuyoruz yok yemıyo yemıyoo nasıl cocuk acıkmak ne bılmıo anlamadım valla

İştahsız çocuk çok zor
Benim kızım 7 yaşında bütün gün yemek koymasan önüne ben acıktım demez. Oğlum 6,5 aylık. Ben de senin gibi zorla yediriyorum mamaları(Şarkılarla, oyunlarla). Memeyi de sadece uyuyacağı zaman emiyor

canim benim de bebegim ilk disini 7,5 aylikken cikardi ama 7 ayliktan beri de beni perisan etti bence dis olabilir, yemiyor icmiyor emmiyordu zaten memeyi de 8 aylıkken bıraktı yemekleri de hala binbir saklabanlikla yediriyorum 11 aylık oldu, benim de kızım 2,800 gr dogdu 6 aylıkken 7,200 grdı 9 ay kontrolune goturduk 7,400 gr yani 3 ayda hic kilo almamisti nasıl sıkıldı canım gitti sonra ekmek ici bol tarhana yogurt kahvaltıda pekmez zorda olsa evimi bastan asagı kirletse de oyunlarla yedirdim 10 aylikken goturduk 8,5 kilo olmustu simdi de 9'u gecti sık sık beslemeni yavas yavas ekmege alıstırmanı sinirlerine hakim olmanı oneririm.mesela biberon seviyorsa her ogun sonrası keyfine 1 biberon devam sutu icir, inan ben de stresten hastanelik olmustum bu dislerden dolayı ama sonucta bebek stresimizi hissedince o da strese giriyor bu açıdan bakalim ve stresimizi onlara yansitmayalım, Allah kolaylıklar versin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…