arkadaşlar acaba 2. çocuk için erken mi? çok kararsızım yardımcı olurmusunuz ?

bestceny

günaydın gittim ben
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2009
393
4
96
Adana
arkadaşlar öncelikle belirteyim 4 yaşını doldurmak üzere olan bir kızım var. seneye anaokuluna gidecek. biz eşimin görevinden dolayı doğudayız bir surelığıne. 2. çocuk için kimileri henüz erken diyor. kimileri de tam zamanı. kararsızım. bebek sevmeyi çok özledim. sizin tecrübelerinize ihtiyacım var. sizcede erkenmi :18:

canım kaç tane düşünüyosun bilmiyorum ama alahımın izniyle bende 5 yasını doldurmasına yakın inşallah ikinciyi düşünürüm hakkında hayırlısı olsun inşallahhh

canım kaç tane düşünüyosun bilmiyorum ama alahımın izniyle bende 5 yasını doldurmasına yakın inşallah ikinciyi düşünürüm hakkında hayırlısı olsun inşallahhh

hayırlısı olsun canım sağol hepimizin hakkında hayırlısı. bebek sevmeyi bebek kıyafetleri almayı çok özledim.

canım bence tam zamanı eğer biraz daha geçerse arasındaki yaş farkı çocuklarıda etkiler şimdi hamile kalsan kızn 5 yaşına girerken sen doğurursun benimde kzıım 1 yaşında bende seneye hamile kalmayı düşünüyorum kım iki yaşında olur 3 e girerkende ben doğururum inşallah hayırlısıyla arasındaki yaş farkı 3 ü geçmemmeliymiş en ideali üç tatlım

hayırlısı olsun canım sağol hepimizin hakkında hayırlısı. bebek sevmeyi bebek kıyafetleri almayı çok özledim.

seni çok ii anlıyorum canım madem içinden geliyo istiyosun kendini dinle derim bende gercekten bende cok sabırsızlanıyorum ilk ya inşallah cinsiyetini ögrenelim de bizde baslarız teyzesi hayırlı ugurlu olsun şimdiden tatlım benim

bence tam zamanı canım...
1.5 yaşında kızım var.
allah izin verirse 4-5 yaşına geldiğinde bende düşünüyorum..

benim ikiz kızlarım geçen yıl4.5 yaşındalardı.ben hamile kaldım .şimdi 4 aylık bir oğlum var.kızlarım5 yaş 9 ay oldu yaşları.ama tam zamanında yapmışım.kızlarım artık büyüdü ve bana çok fazla ihtiyaçları yok kendilerini idare ediyorlar vede bana yardım ediyorlar .sende istersen düşün doğana kadar 5 olur kızın vede çok zorlanmazsın.......

bence de tam zamanı, yaş farkının fazla olmasından yana değilim, birlike büyüsünler. tabi sizin hazır olmanız çok önemli. şimdiden hayırlı olsun.

hepinize teşekkür ederim.:) şimdi içim daha bir rahat. ilki kızdı inşallah ikinci erkek olur. sağlıklı olsun en başta tabi. çin takvimine göre ocak ayında hamile kalan erkek oluyormuş :) şansımı denicem. bakalım hayırlısı :) rabbim olmayanlara da versin evlat inşallah

şuan oğlum 27 aylık bende 6 haftalık hamileyim.... hala alışamadım sürpriz oldu biraz...3 yaş olacak araları ama oğlum çok hareketli ve bana düşkün.yetememekten korkuyorum.dua edin bana olurmu????

bence hiç iyi degil yaşlarının yakın olması tabi ben anne adına konuşuyorum çok zor olur anne için yaa ben şahsen ilk okula başladıktan sonra düşünüyorum ikinciyi tabi hakkımızda hayırlısı neyse o olur biz bilemeyiz benim dilegim bu yönde ama...

herkesin görüşü farklı tabi bende yaşların yakın olmasından yanayım anne zorlanıcaktır belki ama kardeşlerde birlikte bişeyler paylaşsınlar sadece aynı evi değil

merhaba canım beni 3 yaşında bi oğlum 8 aylık bi kızım var önce o kadar zorlandım ki oğlum kabullenemedi beni paylaşmak istemedi orada hep ağlayan bi bebek annesi sadece onunla ilgileniyo derken şimdi kardeşi ona tepki veriyo gülüyo oynuyo ne kadar mutlu eskiden hep arkadaş isterdi ora gidelim bura gidelim diye ama şimdi kardeşim uyansın oynıyalım diye bekliyo diyorum ki iyiki doğrmuşum

merhaba umarım benimde böyle olur.biraz korkuyorum herkesle anlaşamıyor çünkü oğlum.ama hayırlısı olsun inşallah güzel karşılar benimkide.:80:

merhabalar.benim 6.5 yaşında bir kızım ve 4 yaşında bir oğlum va.bende ilk çocuktan sonra hem yaşım dolayısıyla hemde kardeş gibi büyüsünler diye 2.5 yaş ara ile iki çocuk yaptım.çalışan bir bayanım.ikinci olunca gerçekten zorlandım.logusalık depresyonu ,iki küçük çocuk sinir küpü haline döndüm.ve asabiyet kalıcı hale geldi bende.kızım olduğunda hala bana ihtiyacı var.yemek yeme,uyuma,tuvalet ihtiyaçlarını karşılayamaıyordu,haliyle sıkıntı çektim.ikinci çocukta küçük olduğu için mecbur ilgilienmek zorundasın.kızıma sinilendiğim çok oldu..ve şimdiki aklım olsa 4 yaş ara verirdim.

bence 4 yaşınını bitirmiş artık ikinciyi düşünebilirsin.çok yaş farkı çocuklar arasındaki bağı etkiler.benimkiler şimdi arkadaş gibiler.oyunu paylaşabiliyorlar ,bibirlerini düşünebiliyorlar.kıskançlık her yaşta yaşanacaktır.10 yaş ara olsa bile olur..doğum 1 sınıfa denk gelmesin aman.1 sınıfta özelşkle çocuk için çok önemli ilk 3 ay yoğun bir tempo oluyor.okumayı öğrenince daha rahatlıyorsun..allah gönlünüze göre versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…