Arkadaşımla konuşmalı mıyım?

kesenmakas

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2014
1.518
1.379
Yine çok uzun bir konu ile karşınızdayım kızlar.
Konu 28 yıllık arkadaşımla ilgili. Çocukluk arkadaşım, kız kardeşim... son yıllarda çok görüşmesek de hep kıymetlim.
Kısa bir tanıtım:
Arkadaşım,eşi,ben aynı okuldan mezunuz. Eşlerimiz de akraba. Bizim evliliğimize de onlar vesile oldu.
Ali (arkadaşımın eşi ) biraz vukuatları olan bir arkadaş. Geçmişte ufak dolandırıcılık, kavga bıçaklama vs gibi hikayeleri olmuş birisi. Ben şahit olmasam da hem eski okul çevresinden hem de eşim ve akrabalarından bunları hep duydum.
Ayşe'de ayakları yere basan,akıllı kültürlü, eğitimli, başarılı bir iş kadını.
Bir de 4 yaşında sıpaları var.
Ayşe benim bildiğim bir kaç kez Ali'nin bu olaylarına şahit oldu yada duydu. Ama ya artık inandığından ya inanmak istediğinden yada başka çaresi olmadığından bunlara göz yumdu. Bu konuyu hiç konuşmadık. Yaşananları görüyor muydu / görüyor mu bilmiyorum.
Son zamanlarda Ali benden sıklıkla borç istemeye başladı. Bir kaç kez yardım ettim. Bir kaç kez Ayşe'nin haberi var dedi, bir kaç kez aman duymasın çok üzülür dedi, bir kaç kez çocuk hasta dedi dedi dedi...
Dediğim gibi bazen verdim bazen vermedim.
Ali' de hiç param kalmadı mevzu o değil...
Son zamanlarda Ali hem para istemeyi hem miktarı artırdı. 100 liralar, 1000 liralar, 2000liralara çıktı.
Para isteme bahanesi de daha kötü hal aldı.
Çocuk hastanede, ilaç parası... Biriyle kavga ettim, nezaretten çıkacam kefalet parası, birini bıçakladım, kefalet parası, birini dövmüştüm, şikayetçi olmuştu dava sonuçlanmış suçlu bulundum üst mahkemeye dosyayı göndermek için mahkemeye para yatırcam falan...
Bahanelerin absürdlüğünü geçtim, artık arkadaşım için endişeleniyorum ve oğulları için...
Ali'nin geçmişi, şimdi bu yalanları aklıma kötü şeyler getiriyor.
Bir kaç ay önce facebook dan birisi bana yazmış "ali ile ayşe benim ocağımı yaktı,çocuğum hasta diye para aldılar vs... oğullarının kreşini bile biliyorum " diye... Arkadaşım da mı kötü şeylere bulaştı anlamadım.
Artık arkadaşım ve çocukları için çok endişeleniyorum. Arkadaşımı karşıma alıp konuşsam mı, Ali'nin son zamanlardaki olaylarını anlatsam mı?
Konuşmasam ve yarın ayşe ve oğlunun başına birşey gelse kendimi hiç affetmem. Hele bir de ayşe derse ki "Körmüş görememişim keşke biri beni uyarsaydı."ölürüm...
Konuşsam ve hadi herşeyi ben yanlış anladıysam. Hadi Ali gerçekten zor bir zamandan geçiyorduysa. Bu durumda da evlilik lerine zarar verirsem diye korkuyorum.
Konu hassas olduğu için bu kadar uzun yazdım. Kusura bakmayın.
Siz olsanız ne yapardınız?

Çok zor bir durum. Arkadaşınız Ayşe için daha da zor.. Arkadaşınızın eşi sizden borç para istediğinde bu para size geri döndü mü? Eğer dönüyorsa, iyi.. Borç para size dönmüyorsa, arkadaşınızla konuşmanın vakti gelmiş demektir..

Bence direkt soylemeyin ama sanki haberi varmis gibi konusun arkadasiniza. Yani "Ali benden borc aliyor" degil de, "Alinin borclarini halledebildiniz mi? Benden baskalarina da borcu var mi?" gibisinden. Ya da "Cocugunuz nasil oldu? İyidir insallah?" falan deyin. Zaten yalansa ne alaka falan der, siz de E Ali benden borc aldi cok acil diye vs vs falan girersiniz mevzuya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…