Arkadaşımın nikah sonrası eğlence masrafı

Arkadaşınız yoktan anlamıyor mu? Bütçemiz yok, kredi mi çekelim desenize.
Çok gelmenizi istiyorsa kendi karşılasın masrafınızı. Ama ona da evet demeyecektir.
Dümdüz söyleyin para yok diye. Daha da anlamazsa yakın arkadaşınız değil demektir.
Eşim bunu da asla kabul etmem diyor. Konu para değil, ben zaten veririm düşkün değilim ama onların ki keriz silkelemek diyor.

Çok yakın hatta can ciğer diyeceğim bir arkadaşım evleniyor. Nikah sonrası yemekli eğlence yapacağını söyledi. Biz de zamanında aynı şekilde kendi nikahımız sonrası eşimle 20 kişilik bir eğlence düzenleyip hepberaber yiyip içmiştik. Hesabı da eşim ödemişti.
Arkadaşım önce bekarlığı veda yaptı geçen gün kişi başı 400tl verip bir villa tuttuk kızkıza eğlendik. Ben de katıldım. Bunun dışında nikahı için takısı, elbisesi, kuaförü derken zaten bi ton masraf ettim etmeye de devam edeceğim.
Dün de kendisi geldi bana bu nikah sonrası eğlencesinden bahsetti. Yemekli yapacakmış. 80-90 civarı davetli olacakmış ve kişi başı 320tl dedi. Alkol hariç. Alkolü de kendimiz ödeyeceğiz içersek. Eşimle benim toplam 640tl yapıyor. Alkol alacağı için araba kullanamayacak taksi parası da gitgel 700tl yapıyor mekan biraz uzak doğa içinde bi yerde. Etti bize 1340tl. E alkol de içtik diyelim etti 1500-2000tl. Eşim çok sinirlendi. Davetli sayısını duyunca resmen düğün yapıp misafirlere ödetiyorlar gibi olmuş dedi. 2000 eğlence, 1600 küsür takı, kıyafette aldın, üstüne bekarlığa vedasına da gittin bu iş bize 5bini geçti dedi. Ben kendi eğlencemde düğün sahibi olarak tek kuruş ödetmedim şimdi utanmayacaklar mı bizden para istemeye dedi.
Arkadaşım da gelmezsek darılacağını söylüyor.
Sizde kim haklı? Gitsem ayrı, gitmesem ayrı dert. Gerçekten üzüldüm.
Arkadaşın o kadar uyanık ki :KK70:

Çok yakın hatta can ciğer diyeceğim bir arkadaşım evleniyor. Nikah sonrası yemekli eğlence yapacağını söyledi. Biz de zamanında aynı şekilde kendi nikahımız sonrası eşimle 20 kişilik bir eğlence düzenleyip hepberaber yiyip içmiştik. Hesabı da eşim ödemişti.
Arkadaşım önce bekarlığı veda yaptı geçen gün kişi başı 400tl verip bir villa tuttuk kızkıza eğlendik. Ben de katıldım. Bunun dışında nikahı için takısı, elbisesi, kuaförü derken zaten bi ton masraf ettim etmeye de devam edeceğim.
Dün de kendisi geldi bana bu nikah sonrası eğlencesinden bahsetti. Yemekli yapacakmış. 80-90 civarı davetli olacakmış ve kişi başı 320tl dedi. Alkol hariç. Alkolü de kendimiz ödeyeceğiz içersek. Eşimle benim toplam 640tl yapıyor. Alkol alacağı için araba kullanamayacak taksi parası da gitgel 700tl yapıyor mekan biraz uzak doğa içinde bi yerde. Etti bize 1340tl. E alkol de içtik diyelim etti 1500-2000tl. Eşim çok sinirlendi. Davetli sayısını duyunca resmen düğün yapıp misafirlere ödetiyorlar gibi olmuş dedi. 2000 eğlence, 1600 küsür takı, kıyafette aldın, üstüne bekarlığa vedasına da gittin bu iş bize 5bini geçti dedi. Ben kendi eğlencemde düğün sahibi olarak tek kuruş ödetmedim şimdi utanmayacaklar mı bizden para istemeye dedi.
Sizde kim haklı? Gitsem ayrı, gitmesem ayrı dert. Gerçekten üzüldüm.
Bdv de arkadaş tanımı mı farklı. Can ciğer kuzu sarması arkadaşıma "kanka param bitti param, iyiki bi evlendin" derdim ben
Kaybetmekten korkuyorsunuz galiba

Eşim bunu da asla kabul etmem diyor. Konu para değil, ben zaten veririm düşkün değilim ama onların ki keriz silkelemek diyor.
İşte arkadaşınıza keriz silkelemek bu diyemeyeceğinize göre, maddiyatı bahane edip gitmeyin. Daha da üstelerse size takı takmışsa onu gönderin gitmeyin düğüne de, takmamışsa zaten daha kolay. Ben olsam öyle yapardım.

Eşim onu da kabul etmiyor. Ben düşkün müyüm benim derdim zaten para değil ki ben çıkarır 5 binde veririm ama burada yapılan bana saygısızlık diyor onu kabul etmiyor. Ben onun her şeyini yapacağım kendi nikahı eğlencemde yedirip içireceğim, onunkine kıyafet alacağım, takısını alacağım masrafa gireceğim ama o bana bi tane içecek ısmarlamayı çok görecek ha diyor. O gün seni de alır çıkarım dışarda karımla oraya vereceğim para kadar yerim içerim ama yine onların eğlencesine gitmicem çakal bunlar diyor.

Doğru söylüyor takı falan da takmayın

Ben kendi eğlencemde düğün sahibi olarak tek kuruş ödetmedim şimdi utanmayacaklar mı bizden para istemeye dedi.
Keriz silkeleme 😂 Açlara bak ya. İlk defa düğün mekanının parasını vereni duydum. Eğlenecekler diye niye başkalarının da cebinden para çıkacak? Ayıptır ya. Ben gitmezdim. Hem madem parayı siz veriyorsunuz, menüden de istediğinizi yiyin. Ben uyuz olur, ince belli bardakta çay içerdim. Eğer yoksa maden suyu. Hadi olmasın limonata.

Oraya gidip, çeyrek yerine gram takın o zaman. O size ne taktı bilmiyorum ama gitmezseniz küseceğine, çeyrek yerine gram taktın diye küssün. Valla bekarlığa vedasını ödeteni de ilk kez duyuyorum. Bu gidişle kendisi beş kuruş ödemeden takılarla kar ederek gelin olacak yalnız. Uyanıklığa puanım 10/10

Eşim onu da kabul etmiyor. Ben düşkün müyüm benim derdim zaten para değil ki ben çıkarır 5 binde veririm ama burada yapılan bana saygısızlık diyor onu kabul etmiyor. Ben onun her şeyini yapacağım kendi nikahı eğlencemde yedirip içireceğim, onunkine kıyafet alacağım, takısını alacağım masrafa gireceğim ama o bana bi tane içecek ısmarlamayı çok görecek ha diyor. O gün seni de alır çıkarım dışarda karımla oraya vereceğim para kadar yerim içerim ama yine onların eğlencesine gitmicem çakal bunlar diyor.
Ay ne güzel eş 😂 kocanı dinle gidin o parayla dışarda şarap için geceniz güzel geçsin 🤣🥰

Keriz silkeleme 😂 Açlara bak ya. İlk defa düğün mekanının parasını vereni duydum. Eğlenecekler diye niye başkalarının da cebinden para çıkacak? Ayıptır ya. Ben gitmezdim. Hem madem parayı siz veriyorsunuz, menüden de istediğinizi yiyin. Ben uyuz olur, ince belli bardakta çay içerdim. Eğer yoksa maden suyu. Hadi olmasın limonata.

Fix menüdür büyük ihtimalle :KK70:

Ya takıyi vermeyin yada gitmeyin taki verin hem enayi olmadığınızı anlarlar hem de eşiniz ikna olur belki
Gitmiyorlarsa niye takı versinler ki? Babam da milletin düğününe gitmeyince takı gönderiyor. Ben bu mantığı anlayamayacağım. Sanki düğün veya nikah takı toplamak için yapılıyor.

Ben olsam bende kabul etmem ama arkadaşınızın gerçekten sizi yanınızda görmek isteyip istemediğini size ne kadar değer verdiğini anlamak için böyle bir şey söylenebilir diye düşündüm benim arkadaşım evlendiğinde başka şehirde olan arkadaşım maddi imkanı olmadığı için düğüne katılmayacağını söylemişti sen yeter ki gel ben masraflarını karşılarım demiştim ki düğün benim düğünüm bile değildi gerçekten arkadaşımı aramızda görmek istiyordum

Nikah sonrasi eglence dedigin max 15 kisi olur gelin ve damadin yakin arkadaslari ve varsa yasit kuzen vs 90 kisi dersen o bildigin dugun veyahut kutlama olur onun da parasini bi zahmet damat oder. Arkadasimda bi otelde nikah yapmisti kokteyl olarak sonra biz yakin arkadaslari otelin roofunda icip eglenmistik 5 kurus da odemedik

Bdv de okudugum en en haklı eş kişisi

Gitmiyorlarsa niye takı versinler ki? Babam da milletin düğününe gitmeyince takı gönderiyor. Ben bu mantığı anlayamayacağım. Sanki düğün veya nikah takı toplamak için yapılıyor.

Öncesinde kendi evlendiği için arkadaşının ona taki takma ihtimaline göre olabilir mi?
Ben gidemezsem de çoğu kişiye taki yaparım, o an sartlarim uymasa da ya önce ya sonra yanına uğrarım mutluluklar dilerim taki bırakırım tercih meselesi

Eşiniz haklı yani ne denir ki. Yolunu bulmuslar herşeyi davetlilere odetiyorlar. Gitmeyeceksin aslında kimse gitmeyecek tüm masraf kendine kalacak anlayacak o zaman yaptığını.

Eşiniz haklı.zaten bekarlıga veda icin odeme yapmişsınız.yıllar önce bir arkadaşım böyle yaptı.nikah sonrası yemek herkes kendi odeyecek dedi.birde çok şık giyinin gibi garip bir söylemde bulundu.Gittik çay bahçesinden hallice bir mekan kendi ustunde gunluk işe giyilebilecek kolsuz bir elbise.mekanada soylemisler tum masaya tek hesap geldi.inanin hesabin yarisi cifte ait icki bilmemne.sorun oldu.şimdiki aklim olsa gitmem.parası olan eglenmek isteyen yapsin dugununu.

X