Arkadaşımın nikah sonrası eğlence masrafı

Nolur arkadaşlarınıza sizin katılmayacağınızı söyleyin.

İyi,yakın arkadaş diye o an taş yiyelim.
Ev sahibine de diyelim,kankam evlendi bu ay kirayı ödeyemeyeceğim
Yok canim olur mu oyle sey :)) odenemeyecek bir sey degil bence herkesin hayatinda bir kez olan bir sey, ama butceler farklidir bir sey diyemem

Bu ekonomide sineğin yağını hesaplıyorum kusura bakmayın. Ki her şeyi de yaptım zaten elimden gelen. Ben de Çırağan’da düğün yapıyorum girişler 4000tl para hesabı yapan beni sevmiyordur
Yok ben neden kusura bakayim, cok yakin arkadasiniz olsam kusura bakardim.
Herkesin butcesi farklidir tabi ekonomik bir sorununuz varsa oraya butce ayirmamak mantiklidir belki size

Yok canim olur mu oyle sey :)) odenemeyecek bir sey degil bence herkesin hayatinda bir kez olan bir sey, ama butceler farklidir bir sey diyemem
Ödenmeyecek bir şey değil dediğin bekarlığa vedasi, kınası, nikahta takılan altını, sonrası yemek taksi falan, el kizi halvete girecek diye 5-6 binden bahsediyor konu sahibi.
Asgari ücretin bu ay da 8,5 yatacağı ülkede normal mi yani bu rakam?
'Herkesin hayatında bir kere' olan şey kişinin kendi düğünüdür. Çok istiyorsa, hevesliyse, rüya gibi geçsin istiyorsa bassın parasını yapsın en iyisini.
Yakın arkadasinin düğünü 'herkesin hayatında bir kere' olan bir şey değil ki. Benim mesela daha geçen pazar bir yakın arkadaşım evlendi devamlı evleniyor yakın arkadaşlarım. Hepsinin özel gününe maaşı mi gomeyim
Sacma bir şımarıklik bence. Öz ablam için bile kendimi yoracak, sıkıntıya sokacak masraf yapmamıştım. Param cebime fazla geldiginde ona buna saçmak yerine tatile gitmeyi tercih ediyorum

Gitmeyin, nikah sonrası yemek ücretinin sizi çok sarsacağını söyleyin.

Çok afedersiniz de millete para söylemeye utanmayan insanlara siz neden ücretin yüksek geldiğini veremeyeceğinizi söyleyemiyorsunuz.

Bide küsermiş küserse küssün aaaa bide küsüyor… Bu hayat pahalılığında…

Ben size katiliyorum zaten yazdim bence dugun sahibi kendisi karsilamali karsilamiyorsa da boyle insanlarin agzina laf vermemeli bence.
Benim tek takildigim nokta konu sahibinin cok yakinim demesi, maddi sikintisindan falan da bahsetmemis.
Ben en yakin arkadasimin dugunune ne kadar masraf yaptim hic hesaplamadim, kalem kalem yazip dusunmesi bana garip geldi. Cunku bu hesaplar normalde yakin olmayanlar icin yapilir.
Yoksa bir sov icin insanlar tabi ki sikintiya dusmesin. Konu sahibj asgari ucret kazanip 5-6 dugune vermek zorunda mi kaliyor, oralari ben kacirdim okumadim yorumlari

Oha beleş düğün

Gitmem ben

Asgari ücret kazanmasa bile neden sacsin ki parasını?
İnsanın hesap kitap yapması , butce yonetmesi kötü bir şey mi?
En yakın arkadaşı olsun,tabii hesap yapacak, bütçesini aşmak istemeyecek.
Bu onu sevmediği anlamına gelmez ki.
İnsan kendisi için bile bir hesap kitap yapıyor. Dünyada en sevdiğim - kıymet verdiğim insan kendimim, canım kendim ama yine de kendimle ilgili konularda da bir butce yapıyorum, üstüne çıkarsam rahatsız oluyorum.
Ya da evlenen karı koca kafa kafaya veriyor, iyi kötü bir bütçe yapıyor, çok asmamaya calisiyor.
Bunda kötü olan ne var ki?
Devir kötü valla, hesap kitap yapmayan herkes kendini kredi kartı batağında bulur

Bu soylediklerinizle benim soylediklerimin hicbir ilgisi yok ki. Tabi ki butce yonetimi hayatin her alaninda gerekli, luks masraflarimizda bile bir butceye gore hareket ediyoruz. Burasi tamam.
Insanin kendini onemsemesi, oncelik vermesi de cok onemli ve cok destekliyorum burasi da tamam.
Benim katilmadigim sey can ciger yakin dostum dedigin kisinin dugunu var ve sen kuaforden takiya kadar her seyi kalem kalem yazip hesapliyorsun ve gitmemeyi dusunuyorsun. Benim dusunceme gore eger o kisi yakin arkadasim diyorsam onun mutlulugunu paylasmak birinci onceligim olur kuafor ne kadar tutacak elbise de aldim taksiye de binecegim diye hesap yapmam, bir yabanci da belki yaparsin.
ama konu sahibinin maddi dertleri varsa butcesi sorunluysa onu bilemem ben konudaki detaylara gore yorum yapiyorum

Bekarlığa veda için mekanın parasını ödemiş, nikahta takı takacak, ücretini ödeyeceği yemek kutlaması var. Kına gecesini sayarsak 4 kutlama var. Hepsine de katılım sağlayıp para mı dökmek zorunda? Gelin ve damadın evini düzmedikleri kalmış. Böyle sömürüye başlarım. Yakın arkadaş da masraf kitlememeli.

aslında ücret çok değil. yemekli düğünler güzel yerlerde kişi başı 1000 tl den başlıyor. kendi verse 32-34 bin civarı tutacak ki bence düğün için çok değil. şu an kişi başı 320 tl lik de ahım şahım bi yemek menüsü çıkarmazlar vasat olur zaten.ha veremezsin bütçen yoktur bi şey diyemem. o zaman yapma yani. hesabı millete kitlemek nedir

Önemli olan ne kadar kazandığı değil ki, zaten bütçesine uymasa sormazdı direkt gidemem derdi. Burada olay enayi yerine konmak. Tamam evlenenlere yük olunmasına karşıyım ama herkes bütçesine göre evlenir. Bekarlığa veda yapıp mekan parasını misafirlerden toplaması, düğün yapmayıp nikah sonrası eğlence yapıp onu da ücretli yapması 80-90 kişilik, o kadar kişi ile küçük bir düğün yapılır. Tabi ki bunun elbisesi, kuaförü, makyajı var. Üç gün üç gece evlenip de masrafları misafirlere yıkmazsın.

Açıkçası bu şekilde davetlilere ödeme yaptırarak düğün eğlencesi planlamak hoş bir davranış degil. Fakat bunu bir kenara bırakacak olursak ne kadar yakın olursak olalım ben hiçbir arkadaşımın benim için birşeyler yaparken maddi manevi zora girmesini istemem. Bu durum sizi gerçekten maddi olarak zorlayacaksa bunu açıkça dile getirmelisiniz. Maddiyat bir realite ve az miktar bir gider de olmayacak sonuçta. Bu konuda anlayışla sizi karşılamalı veya farklı bir çözüm önerisi sunmalı. Ortak yol bulmuyor veya hoşgörülü davranmıyorsa da kendi problemi. Sonuçta siz de evlisiniz ve eşler maddi manevi birbirlerine karşı da sorumlular. Bu olacak masraflar bir tek sizi ilgilendiren bir konu değil yani.

siz ana meseleyi anlamıyorsunuz. biz eşimle köfteci ye gitsek 500 tl hesap ödeyip çıkıyoruz. şu koşullarda 2 kişi 700 tl yemek menüsü para değil. konu sahibine de koymaz bence. kıt kanaat geçinmeyen hiçbir karı kocaya ekstra 700 tl yemek ödemek zor gelmez. bunun bu kadar olay olması karşıdaki arkadaşın diğerlerini salak yerine koyması. e o zaman konu sahibi de diyor ki ya hu ben üstüme başıma o benim için özel olduğu için özen gösterip bi sürü şey almışım yolculuk için bütçe ayırmışım bi de bana düğününü ödetiyor bu işte bir terslik yok mu
bunu her aklı selim insan düşünür
insanın canını sıkar salak yerine konmak
siz meselenin özünü kaçırıyorsunuz
zaten önemsemese gidip ona özel kıyafet vs almaz

Deli misin kardeşim sen para gökten zembille mi iniyor hesap yapmayacaksam nasıl yaşayacağım? Maaşın 20bin ise ona göre harcarsın, 50bin ise ona göre harcarsın. Hayatta herkes böyle yapıyor sana da tavsiye ederim

Şu düğünleri ultra ultra bilmemne çırağanda vs olmadığı sürece saçma buluyorum.
Ki bu insanlarda eğlencenin ne olduğunu, gelişmiş damak zevki, dekorasyon zevki, yol yordam misafir nasıl karşılanırı bildikleri için saçma bulmuyorum.

Alt sınıf insanlar; utanmadan yemek parasını ister, villa kiralar parasını gelenlere bölüştürür, ya da ses sistemi bilmemnesi olmayan düğün salonlarında düğün nedir… O düğünden çıkınca kulaklar bi süre duymuyor…

Sen evleniyorsun diye ben eksta ekstra para ödemek zorundamıyım.

Kıymanın kilosu olmuş 400 tl neredeyse 320 tl ye ne koyabilir mekan önüne.
Takılar geri gelsin, onda bunda altınım kalmasın, ortaya geçeyim gelinliğimin tülünden tutsunlar beni oynatsınlar…

Yap güzel nikahını, götürebileceğim ücretini karşılayabileceğin kadar insanı al götür güzel bir mekana eğlenin… Yap ondan sonra bir otele kapanmadan unutamacağın bir balayı…

Yemeğe geleceksin ama para vereceksin eğer gelmezsende küserim nedir Allah aşkına.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…