- Konu Sahibi askiminaski
-
Merhaba arkadaslar ben yeniyim burda gördügünüz gibiopuyorumnanaktan....
benim anlatcagim kendimle iligili degil arkadasimla iligili.
Benim arkadasim X deyim 2 bucuk yildir bi cocukla birlikte.
Arkadasim almanyada cocuk ise Türkiyede.....bunlar seneden seneye yani yaz tatilin tatile anca görüsebiliyorlar...su zamana kadar hic bi sorun yoktu....gerekse aileler gerekse ikili arsinda hicbi sorun yasanmadi...aileler birbirlerini taniyorlar yani hersey olumluydu...ve bunlar seneye nisan takmayi düsünüyorlardi sonrada 3-4 yil sonrada evlenmeyi...
ama sevgili müstakbel enistemiz 15 ay askerlikten sonra yani askerden daha 2 hafta öce cikti aklina yeni gelmis olucak ki kiza simdi kalkmis ben seni seneden seneye mi görücem diyo...atla gel diyo ailene beni türkiyeye gönderin de diyo....millet burda geziptozuyo ben seni istiyorum yanimda ol istiyorum diyo kiza,ben seniseviyorum yeter artik diyo.......kizda diyo nasil deyim diyo ben tek basima degilimki diyo ailem müsade etmez,sen bunu 2 bucuk sene öncede biliyodun benim almanyada oldugumu diyo anlamiyo....
arkadasim buna 15 ay elinden geldigince destek olmaya calisti.....hep yaninda durdu simdi o kalkmis kiza sen okulunu bitir meslegini eline al ondan sonra devam ederiz diyo...yani bu pazartesi son noktayi koydu...
baskasi yok kesinlik cocukda kizi seiyo bundanda hem cocugun ailesi emin hembu taraf ama ne yapmaya calistigini anlamis degiliz......
arkadasim hayalkirikligi yasiyo...yari yolda birakti.....
bilmiyorum ben düsünüyorum düsünüyorum aklima su geliyo bu cocuk bu kizi istiyo ama gezip tozamadigi icin ayrilalim diyo bugezip tozucak ondan sonra 3-4 sene sonrada bu kizla devam edicek ki o zaman arkadasim da meslegini elien almis oluyo...
aklima tek bu geliyokizlar..sizce ne yapmaya calisiyor....?sizin fikirleriniz nelerdir?
Arkadaşının sevgilisi askerdeyken baya özlem çekmiş, askerden dönüncede yanında olmasını istemiştir. Kim istemez ki? Sanki senin kız arkadaşın hiç istemiyor mu? Yani arkadaşının sevgilisi baya ayıp etmiş. Ben kızın yerinde olsam durumu anlatan bi mail atardım ve kendimi geri çekerdim. Sanki beyfendi bi tek özlem çekiyor. Kız arkadaşın ne alemde hiiç düşünen yok! Kız arkadaşın üstüne gitmesin bıraksın kendi haline. Özellikle askerden sonra kafayı yiyolar çünkü. O çocuk tıpış tıpış döner geri.
"sen okulunu bitir meslegini eline al ondan sonra devam ederiz" = .ben şimdi uzaktan yanımda olmayan,dokunamadığım , gezip tozamadığım, günümü gün edemediğim sevgiliyi istemem. ben dokunacağım kızlarla beraber olmak istiyorum. zaten askerden de gelmişim. en iyisi sen mesleğini eline al ondan sonra yanıma gel sonra devam ederiz. tabii bu ara hayatıma bilmem kaç tane ,belki de günübrlik birilerini sokarım ama sen tüm bunları bile bile yine de bana gelirsen ben sana "hayır , olmaz" demem, kabul ederim seninle olmayı diyor:jeyyar:
karşıdaki insanın kalbini nereden biliyorsunuz da hepiniz onun kızı sevdğinden eminsiniz bu kadar?akannehir
seven insan ,hadi güzelim sen okulunu bitir sonra devam ederiz, demez. o nasıl askerlikte onu yalnız bırakmadıysa erkeğinde aynı şekilde ona destek olması gerekirdi değil miaklinialirimsmile
sizin o sevgi sandığınız şeyin aslında sevgi olmadığı burdan gayet açık görünüyor.:umursamaz:
Öncelikle yazdiklarimi okudugun icin ve cevap yazdigin icin tessekürler arkadasim...
Yazdiklarina kismen bende katiliyorum....
yani onun istedigi gezip tozayim ama yinede bu kizla evleneyim istiyo...ee arkadasimda deli degilki bunu kabul etsin....bilmiyorum gercekten nolucak...
eger senin dedigin gibi sevmeseydi niye ugrassin? yani desemki gezip tozmak icin ee bu zaten sorun....neden uzaktaki ailelerin bile tanistigi biriyle gönül eglendirsin...
diger arkadaslinda dedigi gibi bu cocugun istedigi sadece geziptozmak bunuda arkadasla yapmadigi icin ayrilmak istiyo.....ama kesip atmiyo istemiyorum sIkildim senden demiyo...ilerde devam edelim diyo....bilmiyorum belkide siz haklisiniz ama...uff bilmiyorum ya
canım bak ben sana bi de şunu diyeyim benim sevgilimde otobüs ile benden 2 saat uzakta...
ben annem izin vermediği için gidemiyorum yanına görmeye kendisini...
tam 4 sene oldu birlikte bir hayatı paylaşmaya başlayalı Allah Razı olsun sevdiğimden elinde olduğu zaman hep geldi haftada bir bazen 2 kere bazen haftalarca görüşemedik...
fakat bana hiçbir zaman hep ben geliyorum sen hiç gelmiyorsun gibi bir cümle kullanmadı.
biliyorum ki elinde olsa sende gelirsin dedi daima...
seven insan bunları takmıyor umrunda bile olmuyor canım emin ol bana...
arkadaşın kalkıp türkiyeye gelemiyorsa o kalksın gitsin o zaman...
hem gelemiyor Aile yapısıdır bu yani izin vermez çokta haklılar bu sebepten dolayı çocuk kızın kendisini sevmediğini düşünüyor ise zaten erkek sevgi ne demek bilmiyor demekdir...!!
Rabbim arkadaşının yardımcısı olsun inşallah bi an önce atlatır bu buhran zamanını...
uğraşmak derken ne yaptı tam olarak? birlikteliğin yarısı askerde sürmüş
arkadaşın bunu bile bile kararsız öyle milmaz:
kararında mutluluklar o zaman...:1rolleyes:
Öncelikle canim senin adina sevindim....karsindaki ne kadar anlayisli ve düsünceliymis...umarim hep böyle devam eder....gercekten sevindim adina....
iste aile izin vermiyo birak sehirden sehiri bizim uyanik ülkeden ülkeye gitmesini istiyo kizin....eee buda olanaksiz,imkansiz.....
bilmiyorum sonu neolur bilmiyorumda....mesaj yazdigin ve ilgilendigin icin tessekür ederim...
ya canım zaten ülkeler arasında nasıl ikide bir git gel yapılabilir ki..
bu kızın babası dünyanın en zenginleri arasında mı ki böyle birşey bekliyor kızdan...
bizde teskere alalı 2 ay oldu çok şükür ama ne bilim yani böyle bir düşünce çok garip??
neyse inşallah ikisi içinde hayırlısı olur haklarında...
sevgi emek ister sabır ister inşallah sorunlarını aşarlarsa bunlar için çaba sarf ederler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?