- 16 Eylül 2017
- 7.421
- 13.759
O da benim köpeğime baktı gezdirdi yani ama aradaki fark benimki asla eve yapmaz.Geçmiş olsun.
Pek anlayamadım, sizin arkadaşınız kiracıydı, evinden çıkarken size mi kiralayacak(yani sub-leasing mi?)? Yoksa, kendisi ev sahibi, evinden çıkıyor, çıkarken sizi kiracı olarak alacak? Burada bir karışıklık var.
Her 2 türlü de olsa, kontrat imzaladınız mı aranızda? Kira bedeli, depozito, ne zaman ödeneceği, tarihler, demirbaşlar ve evi eşyalarıyla kiralıyorsanız hangi eşyalar(eşyalar tek tek yazılmalı)... Bunların yazılı olduğu bir kontrat yaptınız mı? Yapmadıysanız eyvahlar olsun. Depozito veya kira veriyorsunuz ya şim(2 taksit dediğiniz bedel), onu havale geçerken açıklama kısmına "ev kirası", "depozito bedeli" vb yazdınız mı? Yoksa boş mu bıraktınız? Yarın bir gün sizi çıkartıp başkasına kiralamak isteyebilir, evine dönmek isteyebilir, veya canı sıkılır size bilenir ve hiçbir sebep yokken evimden çık diyebilir. Bu şartlarda hiçbir şey talep edemezsiniz ve evi tahliye etmeniz gerekir. Ara yorumları okuyamadım, belki bunlara dikkat etmişsinizdir, ama etmediyseniz, 2. taksidi göndermeden önce hemen kontrat imzalayın. Eğer imzalamak istemiyorsa, savsaklıyorsa ilk gönderdiğiniz paranın iadesini isteyin..
Köpek bakıcılığı için de para isteyin. Köpek otelleri, köpek bakıcılığı kaç bin liralardan başlıyor biliyor musunuz?
Sizden yüz buldukça astarını istemiş arkadaşınız.
Kırılmakta haklısınız ama daha da fazla duygusala bağlamayın, önlemlerinizi alın bir an önce.
Ev sahibi farkl onunla anlastik zaten. Arkadasim tayinci ev esyasizdi kendi aldığı esyalarini sattı.