Arkadasimin bana yasattığı mağduriyet. Dost ile ye iç alışveris etme.

Geçmiş olsun.

Pek anlayamadım, sizin arkadaşınız kiracıydı, evinden çıkarken size mi kiralayacak(yani sub-leasing mi?)? Yoksa, kendisi ev sahibi, evinden çıkıyor, çıkarken sizi kiracı olarak alacak? Burada bir karışıklık var.
Her 2 türlü de olsa, kontrat imzaladınız mı aranızda? Kira bedeli, depozito, ne zaman ödeneceği, tarihler, demirbaşlar ve evi eşyalarıyla kiralıyorsanız hangi eşyalar(eşyalar tek tek yazılmalı)... Bunların yazılı olduğu bir kontrat yaptınız mı? Yapmadıysanız eyvahlar olsun. Depozito veya kira veriyorsunuz ya şim(2 taksit dediğiniz bedel), onu havale geçerken açıklama kısmına "ev kirası", "depozito bedeli" vb yazdınız mı? Yoksa boş mu bıraktınız? Yarın bir gün sizi çıkartıp başkasına kiralamak isteyebilir, evine dönmek isteyebilir, veya canı sıkılır size bilenir ve hiçbir sebep yokken evimden çık diyebilir. Bu şartlarda hiçbir şey talep edemezsiniz ve evi tahliye etmeniz gerekir. Ara yorumları okuyamadım, belki bunlara dikkat etmişsinizdir, ama etmediyseniz, 2. taksidi göndermeden önce hemen kontrat imzalayın. Eğer imzalamak istemiyorsa, savsaklıyorsa ilk gönderdiğiniz paranın iadesini isteyin..

Köpek bakıcılığı için de para isteyin. Köpek otelleri, köpek bakıcılığı kaç bin liralardan başlıyor biliyor musunuz?
Sizden yüz buldukça astarını istemiş arkadaşınız.
Kırılmakta haklısınız ama daha da fazla duygusala bağlamayın, önlemlerinizi alın bir an önce.
O da benim köpeğime baktı gezdirdi yani ama aradaki fark benimki asla eve yapmaz.
Ev sahibi farkl onunla anlastik zaten. Arkadasim tayinci ev esyasizdi kendi aldığı esyalarini sattı.

Ev sahibiyle kira kontratı yaptınız mı ? Sizin zaten eşyalarınız vardı. Arkadaşınızın kırık ve kötü durumdaki eşyalarını neden almak istediniz ?
Benim esyalarim yoktu eşyalı evde kalıyordum. Ve cok acele oldu her seu zor durumdaydım

O da benim köpeğime baktı gezdirdi yani ama aradaki fark benimki asla eve yapmaz.
Ev sahibi farkl onunla anlastik zaten. Arkadasim tayinci ev esyasizdi kendi aldığı esyalarini sattı.
Anladım.

Ev sahibiyle yaptığınız kontratta eve geçiş tarihiniz yazmıyor mu?
Bir mail atın ve arkadaşınıza tarihi hatırlatın.
Havale yaparken açıklama kısmına mutlaka "eşyalar için" vb şeklinde açıklama yazın.
Size mesaj atarken kullandığı dil ve davranışları sebebiyle, bu kişi sizin arkadaşınız değil. Siz onu öyle görmek istiyorsunuz.
Aranızdaki alış verişi bitirdikten sonra bağları koparmanızı öneririm.

Yeni eviniz hayırlı olsun, afiyetle oturun inşallah...

Ama evden çıkmamiş sizi sıkıştırıyor ödeme diye.
Deli mi ne?
Yerinizde olsam evi boşaltınca öderim kalanını der 5 kuruş ödemezdim.
Sizde zor durumda kalmışsınız zaten,önce kendinizi düşünün.
Öte yandan kırık eşyası varsa bunlar kırık fiyatı fazla söylemişsin falan diyip eksik ödeyin gerekiyorsa.
O sizi düşünmüyor,arkadasça davranmıyor ki siz idare edeceksiniz.
Ev sahibi ile anlaşmışsınız zaten.

Geçmediğiniz evde kullanmadığınız eşyalar için ödeme yaptınız bir de eşya sahibi onları kullanıp size benim ödemem var gerisi nerde diye atar yapıyor sizde üzülüyorsunuz ha?

Asıl zor durumda bırakılan benim, şimdiye çoktan eve taşınmış olmam gerekirdi. Eşya ücretini de ona göre takside bolmustuk. Ben hala kullanamadığım eşyanın taksidini ödedim şimdi bir de kusura bakma diyeceğine hesap sorar gibi kalanını istiyorsun? Ben bir anlam veremedim duruma ve aciklamani istiyorum.

Geçmediğiniz evde kullanmadığınız eşyalar için ödeme yaptınız bir de eşya sahibi onları kullanıp size benim ödemem var gerisi nerde diye atar yapıyor sizde üzülüyorsunuz ha?

Asıl zor durumda bırakılan benim, şimdiye çoktan eve taşınmış olmam gerekirdi. Eşya ücretini de ona göre takside bolmustuk. Ben hala kullanamadığım eşyanın taksidini ödedim şimdi bir de kusura bakma diyeceğine hesap sorar gibi kalanını istiyorsun? Ben bir anlam veremedim duruma ve aciklamani istiyorum.
Siz konu sahibini taniyor musunuz ?

Ben eşyalarımı yeni sattım ikinci el piyasası çok düşük yalnız haberiniz olsun.
Kaça sattı size arkadaşınız?
Eğer kaziklandigini düşünüyorsanız açıkça konuşun piyasa bu şekilde diye.
Ve parayı da nasıl konustuysaniz söyleyin ben sana Eylül'de vereceğimi söylemiştim şimdi noldu hayırdır diyebilirsiniz.
Tartışmak münakaşa etmek başka şeyler hakkını savunmak başka şey.

Burası Şafi ağırlıklı bir memleket değil ama yine köpek kabul etmiyorlar sjsksk
Sans iste burda köpek haram inancı yaygın olduğu icin cok zor bulmak. Kimsenin tutmayacagi evlere kimsenin vermeyeceği ucretlerj veriyorum gene yaranamiyorum ev sahiplerine.

Aynen öyle bir de diyor ki sadeve buzdolabini satsam 10bin eder. Buzdolabi güzel büyük ama ikinci el sonuc olarak. Hala cok ucuza verdim derdinde. Ne yani ben senin zor durumundan mi yararlandim diyor.

Aynen öyle bir de diyor ki sadeve buzdolabini satsam 10bin eder. Buzdolabi güzel büyük ama ikinci el sonuc olarak. Hala cok ucuza verdim derdinde. Ne yani ben senin zor durumundan mi yararlandim diyor.
Atma ziya deseydin. Doğuda ikinci el eşyalar bedavaya gidiyor maalesef. Halı çekyat satmışlığım var da ordan biliyorum

Arkadaşınızın evini tutmaktan kastınız ne? 2 yıl önce evimi kiraladım bir daha kiracımla konuşmadım ilk zam döneminde %25 arttırıp devam etti. Neyse dedik karar buydu. Bu yıl dedim arayalım biraz yukarı çıkıp çıkamayacağını soralım aradık. Bana kiracınızın yeni numarası bu diye bir dönüş yaptı. Aradım bir öğrendim ki evi ilk kiracı devretmiş. Kirayı birbirlerine atmışlar sonra bana. Şok olmuştum. Böyle birşey yapmayın lütfen uzlaşmazsanız çok büyük sorun yaşarsınız.
Eşyalar için de teklifi siz yapmışsınız, konuşurken neyin dahil olduğunu neyin olmadığını sormadınız mı? Eşyalar için ne kadar ödediniz şimdiye dek? çok değilse eşyalı ev bulup kolayca çıkın kurtulun bence.

X