• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

arkadaşımı kırmadan nasıl uyarabilirim

willedwoman

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2016
1.334
2.689
83
39
kızlar benim bir arkadaşım var 2 yıllık komşum aynı zamanda kendisi ev hanımı ben çalışıyorum. kendisinin küçük cocuğu yok ama benim 5 ve 10 yaşında iki kızım var. bu arkadaşım çok iyi çok yardımsever vefalı bir insan severim kendisini. ama beni artık bıktıran bir düşüncesizliği var. bu arkadaş abartısız 2 yıldır her akşam bize geliyor bazen 22.00 da bazen 23.00 da gidişi gece yarısını buluyor. bazende 20.00 de gelip tüm akşamı bizde geçiriyor. kahve içmeden gitmiyor artık onun yüzünden eşimlede kötü olmaya başladık. ama eşim haklı hiç başbaşa kalamıyoruz. eşimle başbaşa bi çay içemiyoruz. gelince doğru mutfağa geçiyor biz mutfakta oturuyoruz eşim çocuklar içerde oturuyor. bazen yüzüm asılıyor. soğuk duruyorum. bazende baktım kalkmayacak çok yorgunum yatıcam diyorum ama yine kalkması gece yarısını buluyor. sabah 7:00 de kalkmak zorundayım o ev hanımı olduğu için sıkıntısı yok. bi kaç kez eşim lafı denk getirdi akşamları ben eşimle oturup sohbet etmeyi seviyorum dedi. oda ne güzel benimki hiç hoşlanmıyor sohbet etmekten diyor. bi akıl verin üzmeden kırmadan halletmek istiyorum bu işi. ÇÜNKÜ BIKTIM...

Küçük kızım ben yanına uzanmayınca uyumaz bir gün küçüğün uykusu geldi onu yatırıcam dedim. tamam sen uyut ben bekliyorum dedi. saat 23:30 çok canım sıkıldı o mutfakta oturuyo ben kızımın yanına uzandım kızım uyudu ama ben kalkmadım kızlar inanın saat nerdeyse gecenin biri oldu gitmiyo beni bekliyor.

Şu karikatür geldi aklıma istemsiz böyle davranın ehehe. (Küfürler için özür dilerim sansürleyemedim)

karpuzyok.jpg

Yani şaka bir yana, sanırım açıkça söylemek gerekiyor. Aranız bozulabilir ama yapacak bir şey yok anlamayan insana açıkça söylemek lazım demek ki.

Bu tiplerden var ya gerçekten. Açıkca söylemeden anlamaz bunlar. Dürüst şekilde al karşına kırıcı olmadan, bir yandan da gönlünü alarak anlat derdini. Örneğin:

Arkadaşım seni çok seviyorum. Ama zaten işte yoruluyorum. Çoluk çocuk derken kendime bile vakit ayıramıyorum. Eşimle de ilgilenemiyorum. Akşam görüşmelerini seyreltelim lütfen. Haftasonları görüşürüz.

kızlar benim bir arkadaşım var 2 yıllık komşum aynı zamanda kendisi ev hanımı ben çalışıyorum. kendisinin küçük cocuğu yok ama benim 5 ve 10 yaşında iki kızım var. bu arkadaşım çok iyi çok yardımsever vefalı bir insan severim kendisini. ama beni artık bıktıran bir düşüncesizliği var. bu arkadaş abartısız 2 yıldır her akşam bize geliyor bazen 22.00 da bazen 23.00 da gidişi gece yarısını buluyor. bazende 20.00 de gelip tüm akşamı bizde geçiriyor. kahve içmeden gitmiyor artık onun yüzünden eşimlede kötü olmaya başladık. ama eşim haklı hiç başbaşa kalamıyoruz. eşimle başbaşa bi çay içemiyoruz. gelince doğru mutfağa geçiyor biz mutfakta oturuyoruz eşim çocuklar içerde oturuyor. bazen yüzüm asılıyor. soğuk duruyorum. bazende baktım kalkmayacak çok yorgunum yatıcam diyorum ama yine kalkması gece yarısını buluyor. sabah 7:00 de kalkmak zorundayım o ev hanımı olduğu için sıkıntısı yok. bi kaç kez eşim lafı denk getirdi akşamları ben eşimle oturup sohbet etmeyi seviyorum dedi. oda ne güzel benimki hiç hoşlanmıyor sohbet etmekten diyor. bi akıl verin üzmeden kırmadan halletmek istiyorum bu işi. ÇÜNKÜ BIKTIM...
Kapıyı açmasanız çünkü laftan anlayan biri gibi değil

insanları kırmaktan hoşlanmam o yüzden bu tarz şeylerle çok karşılaşırım ama açık açık söylemekten başka çareniz yok gibi
ya da bir gün kocanıza atın ben seninle muhabbeti seviyorum ama akşamları seninle başbaşa kalamz olduk deyip bir ton laf söyledi kavga ettik eşimle deyin bi daha gelemesin

mesaj atın. "canım bir şey diycem ama yanlış anlama, seni gerçekten seviyorum ama her akşam müsait olamıyorum, misafir ağırlayacak enerjiyi kendimde bulamıyorum, muhabbetini seviyorum ama iş çocuk ev işleri vs derken halim kalmıyor. şu işi biraz seyreltsek mi?" deyiverin. başka bi yolu kalmamış gibi görünüyor. kırılsa da yapacak bi şey yok. gerçi bu mesajdan sonra "amaaan canım ben misafir miyim allaasen:d" derse şaşmamak lazım :D

Ben olsam kocamı kuracağına arkadaşımı kırardım.

Misafiri - misafirliğe gitmeyi severim de her gün her gün bıktırır. Açık konuşun desem Türküz yemez...siz suçlu olursunuz. kapalı konuşun desem işine gelmez..

öğrenci evindeyken, ev arkadaşımın bizden çıkmayan iki arkadaşı vardı. sevgiliydiler. bize bayıldıklarından değil ya ortam bulamadıkları için haftalarca bizde kalmışlardı. gördüm ki gidici değiller, arkadaşımın da onayıyla bunları kovdum. "ne zaman gideceksiniz gençler, bu ara çok sık görüşmeye başladık" dedim. onlar da önce bir bozuldu kalkıp gittiler ama sonra arkadaşıma "ev arkadaşın sık gelmemizden rahatsız oldu sanırım neyse artık haftada 1 kere geliriz" demişler :D ve gerçekten de haftada bir kere geliyorlardı. bazı insanlar tavır yapmaktan falan anlamıyor. direkt söylemek lazım.

Back