• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşımı istemiyorum

Merhaba arkadaşlar. Ben evli 1 cocuk annesiyim.
Birkac sene önce tanıstıgım bir arkadasım var. Başlarda hersey güzeldi. Ama sonra sürekli baskalarını yargıladıgını, evli bayanlara bile uygunsuz yakıstırmalar yaptıgını ve hatta iftira boyutuna ulastırdıgını gördüm. Ve bende bir korku basladı. Aynı seyi banada yapabilir diye cunku cok kücük bir semtte yasıyoruz.
Hem arkadaslıgımı bitirmek istedim hemde bana öfkelenmesi durumunda diğerlerine yaptıgı bütün o cirkin söylemleri benim içinde yapacak diye dondum kaldım.
Neyseki daha sonra farklı iş yerlerinde calısmaya basladıkta kurtuldum sandım. Arada bir görüşüyorduk sadece. Ama son 2 3 aydır resmen bana kafayı taktı. Günde 4 5 kez arıyor, her hafta bana geliyor ve eşimde artık bu durumdan cok rahatsız.
Hastayım diyorum mesela ama o hala gelmek için diretiyor.
O kadar öfke dolu bir insan ki bazen şaşırıyorum bu duruma.
Bazen gecenin bi vakti evimize gelmeye kalkısıyor.
Bu toksik ilişkiden ötürü antidepresan bile kullanmak zorunda kaldım.
Artık cok sıkıldım. Ona belli etmeden öfkesinide çekmeden sizce nasıl uzaklastırabilirim ?
Evde yokuz de kapına gelırse kapıyı acma bu resmen tacız .Insanlar omur boyu gorusmek zorunda deıl.Ama be cede bolebır ınsanla munakasaya gırme .Bır bahane uydur dıcem agzımızdan cıkan her kelımeye dıkkat etmemuz gerekıyır

Sizi epey sindirmiş! İstediği kadar öfkelensin isterse iftiralar atsın bırakın zehrini akranızdan sizden uzakta saçsın böyle birini hayatınızda tutmak daha kötü.

O tarz insanlar çok iyi olsanız da arkanızdan konuşur belki de çoktan konuşuyor o yüzden sınırınızı ne kadar erken çekerseniz sizin için o kadar iyi olacak

Hayatınızda karşılaşacağınız her dedikoducu, iftiracı tip için antidepresan kullanacak duruma mı geleceksiniz?

Ya da böyle bir insanın arkanızdan konuşmaması için hayat boyu sırtınızda mı taşıyacaksınız tüm negatif enerjisini?

Daha güçlü olmalısınız bu hayatta. Arkamızdan konuşan sayısız insan oluyordur hepimizin. Konuşan kendi karakterini konuşturur,konuşmasına izin veren aynı kalitededir. Hayatımdan çıkardığım insan beni övecek değil elbette, ama arkamdan ne konuşuyor konusuna kafa yormayı aklımdan bile geçirmem.

Önce evinizden kesin ayağını. Hele ki böyle gece gelmelerine filan "hayır, lütfen bu saatte misafir kabul edemem, malum bir aile yaşantım var, yanlız yaşamıyorum" gibi kesin ve net cevaplar verin. Gündüz de olsa bahaneler bulun,eve kabul etmeyin artık
Devamında her dört aramasından üçünü açmayın mesela. Açtığınızda kusura bakma benim bu kadar bol zamanım yok sürekli sohbete deyin, soğuk ve kısa konuşun. Başka bir arkadaşla konuşuyordum deyin, kızımla ilgilenmeliyim deyin, hep bu tür bahaneler söyleyip kapatın En önemlisi de dedikodu yapmaya kalkınca "ben bu konulardan rahatsız oluyorum. Lütfen! İnsanların hayatları beni ilgilendirmiyor, başkalarını konuşmak hoş değil, tercihim de değil" deyip kapatın konuyu

Siz mesafeyi artırıp soğuk davrandıkça zaten bitecektir

benimde sürekli hayatıma müdahale etmek isteyen bir arkadaşım vardı, çok uzun süreli de değil yeni tanışmıştık. ama hep aramalar, çağırmalar, özel bir kaç soru.. beni rahatsız etti. mesaj attığı bir gün direk rahatsız olduğum şeyleri söyledim, öfkelendi filan sonra özür diledi. özür sonrası bir kaç kez daha davet etti gitmedim, sonuç görüşmüyoruz. bende küçük bir yerde yaşıyorum anlıyorum sizi fakat bu saatten sonra hakkımda ne derse desin hiç umrumda değil. sonuçta beni bilen biliyor, tanıyan tanıyor.

eğer direk söylemek istemiyorsanız aramalarına dönmeyin, yoğunum deyin. çocuğumla ilgileniyorum deyin. ailem bizde deyin.. bir sürü kez reddedilince bir yerden sonra vazgeçer diye düşünüyorum. fakat böyle şeyleri bu kadar takıp, antidepresana kadar gitmek sizce ne derece doğru? büyük yerlerde kimse kimseyi tanımadığı için çok dedikodu olmuyor ama küçük yerlerde zaten çok fazla dedikodu dönüyor, bunu biliyorsunuz. böyle şeylere bu kadar takılmayın, hayatınızı ilaca bağlamaya değecek sebepler değil

Haklısınız . Doktorumda cocuklugumdan bir kişiyi anımsatabileceğini söyledi bana bu küşinin. Aslında birşey olmayacagını bende biliyorum. Cok sükür basım dik alnım ak. Kimseye karısmam kimse hakkında yorum yapmam. Evimden işime işimden evime giden bir insanım. Tek isteğim ailemle huzurlu olmak. Böyle seylerle bu yasta ugrasacagım hic aklıma gelmezdi
Birsey merak ettim. Doktorunuz bu kisiyle iletisiminizi kesmeyi onermedi mi antidepresan baslamadan?

Güvenmediğim bi adamla işim yok zaten bi arkadaşim gelecekte yan gözle bakıcak mi diye diken üstünde oturamam sanki bi ev ortaminda arkadaşim kaldı yapıcak olsa.
Ben sadece yaşanılan bir gerçek olduğu için söyledim evet yapmak isteyen her yerde yapar haklısınız.Ama genel olarak çoğu kişide böyle bir şeye şahit olunca maalesef ki bu kanıya vardım.
Herkes aynı olacak diye bir şey de yok ama günümüz erkekleri maalesef😑 Bu devirde güvenmek çok ama çok zor.

Birkac sene önce tanıstıgım bir arkadasım var. Başlarda hersey güzeldi. Ama sonra sürekli baskalarını yargıladıgını, evli bayanlara bile uygunsuz yakıstırmalar yaptıgını ve hatta iftira boyutuna ulastırdıgını gördüm. Ve bende bir korku basladı. Aynı seyi banada yapabilir diye cunku cok kücük bir semtte yasıyoruz.
Hem arkadaslıgımı bitirmek istedim hemde bana öfkelenmesi durumunda diğerlerine yaptıgı bütün o cirkin söylemleri benim içinde yapacak diye dondum kaldım.
Neyseki daha sonra farklı iş yerlerinde calısmaya basladıkta kurtuldum sandım. Arada bir görüşüyorduk sadece. Ama son 2 3 aydır resmen bana kafayı taktı. Günde 4 5 kez arıyor, her hafta bana geliyor ve eşimde artık bu durumdan cok rahatsız.
Artık cok sıkıldım. Ona belli etmeden öfkesinide çekmeden sizce nasıl uzaklastırabilirim ?
Zorla eve giremez ki çekin resti istemiyorum diyin. Ofkelense ne olacak ki? Psikopatmi öyle sinirlenince birşey mi yapar. Çok korkmuşsunuz bu kişiden niyeyse açıkça ifade edin ifade edemiyorsanız uzak durun. Uzak duramiyorsaniz kaçın ,🙈 yani yapın birşeyler aklı varsa anlar zaten.

Hayır ben insanlara cok zor guvenirim bu birincisi. İkinciside yayacagı hicbir durum yok çok şükür.
Yazımda da belirtmiştim. Mesela tartıstıgı bir arkadası icin , " bu kesin söyledir böyledir " gibi cirkin ithamlarda bulundugunu görmüşlüğüm var. Durum bu.

E tamam size de yapsın. Belli ki sorunlu bundan neden bu kadar çekindiniz ki? Bir sırrınızı falan mı biliyor. Anlatın ona göre yorum yapalım.
Millete göre yaşarsanız böyle antidepresan kullanmak zorunda kalırsınız.

En sevdiğim cümlelerden biridir ; HAYIR diyebilmeli insan ...
Hepsi bu kadar hayır...
Ne yapabilir size, laftan sözden bu kadar korkmayın, oldu da size iftira mı attı, herkesin içinde saçını başını bir elinize dolayın anlar iftira atmak neymiş.

Öncelikle korkma, hayatından çıkardığında hayatındayken verdiği zararı asla veremez. Önce ona küçük, küçük sinyaller ver, mesela arkandan konuşulduğunu duyduğunda seninde karşı taraf için ne kadar çirkinleşebileceğini, bilsin, biraz gözünü korkut. Böyle insanlar çok tehlikeli görünse de, aslında çok zayıftır, eminim korkar :) sonra hayatından çıkart, ama “arkadaşlığımızı bitirmek istiyorum.” tadında tatlı tatlı bitirmeye kalkarsan seni manipüle etmeye çalışır, vicdanına oynar, onun haksız olduğu bir konuyu yakala, affedemeyeceğini söyle, o kendini sorgulasın.

Bu tarz insanlar hepimizin hayatında var, ben kurtuldum ama nasıl kurtuldum bir de bana sor 😂 Ve inan hiç biri korktuğum gibi olmadı, deli deliyi görünce sopasını saklarmış :) onların dilini çözünce, kolaylaştı :)

Pisirik ve takintili birisiniz heralde ki sirrinizi vermediginiz halde bu sacmaliga devam ediyorsunuz. Konusursa konussun ya ne abartmissiniz

Birsey merak ettim. Doktorunuz bu kisiyle iletisiminizi kesmeyi onermedi mi antidepresan baslamadan?
Aramalarına dönme falan dedi. Ama karsımdaki kişi aynı zamanda bana cok deger verdiğini vs söylediği icin sık sık biraz da vicdan yapıyorum sanırım

benimde sürekli hayatıma müdahale etmek isteyen bir arkadaşım vardı, çok uzun süreli de değil yeni tanışmıştık. ama hep aramalar, çağırmalar, özel bir kaç soru.. beni rahatsız etti. mesaj attığı bir gün direk rahatsız olduğum şeyleri söyledim, öfkelendi filan sonra özür diledi. özür sonrası bir kaç kez daha davet etti gitmedim, sonuç görüşmüyoruz. bende küçük bir yerde yaşıyorum anlıyorum sizi fakat bu saatten sonra hakkımda ne derse desin hiç umrumda değil. sonuçta beni bilen biliyor, tanıyan tanıyor.

eğer direk söylemek istemiyorsanız aramalarına dönmeyin, yoğunum deyin. çocuğumla ilgileniyorum deyin. ailem bizde deyin.. bir sürü kez reddedilince bir yerden sonra vazgeçer diye düşünüyorum. fakat böyle şeyleri bu kadar takıp, antidepresana kadar gitmek sizce ne derece doğru? büyük yerlerde kimse kimseyi tanımadığı için çok dedikodu olmuyor ama küçük yerlerde zaten çok fazla dedikodu dönüyor, bunu biliyorsunuz. böyle şeylere bu kadar takılmayın, hayatınızı ilaca bağlamaya değecek sebepler değil
Dediğiniz gibi yapıyorum aslında. Mesela salı müsait değilim desem o zaman çarşamba diyor. Yani illa birgün istiyor benden. Hergün bahane bulmakta cok zor gercekten. Gecenlerde eşim bir süre eve insan istemiyorum dedi dedim. 2 gün sonra tekrar gelmek istedi. Ben böyle sorunlarla ugrasmayı seven birisi hic değilim. Kimseye bir zararım olmaz, kimseninde bana olsun istemiyorum. Cok yorucu gercekten

E tamam size de yapsın. Belli ki sorunlu bundan neden bu kadar çekindiniz ki? Bir sırrınızı falan mı biliyor. Anlatın ona göre yorum yapalım.
Millete göre yaşarsanız böyle antidepresan kullanmak zorunda kalırsınız.
Hayır zaten bir sırrımı verecek güveni hicbir zaman olusturmadı bende. Aksine kendisinin bende cok sırrı var. Ama baskalarını insanların icinde o kadar cirkin durumlara soktugunu gördüm ki, ister istemez bana yapıldıgını düşününce insan tedirgin oluyor.

Hayır ben insanlara cok zor guvenirim bu birincisi. İkinciside yayacagı hicbir durum yok çok şükür.
Yazımda da belirtmiştim. Mesela tartıstıgı bir arkadası icin , " bu kesin söyledir böyledir " gibi cirkin ithamlarda bulundugunu görmüşlüğüm var. Durum bu.

küçük bir yerdeyseniz çevrenizdeki insanlar onu da gayet iyi tanımıştır. bir kişi için konuştu, iki kişi için konuştu, herkes mi kötü derler sonra.
ayrıca kimin ne düşündüğü sizin ruhsal huzurunuzdan ve ev hayatınızın dengesinden daha önemli olmamalı.

Back