Arkadaşımdan haber alamıyorum

İnanın bilgi almak için nereyi arayacağımı dahi bilmiyorum, bilsem arardım. Arkadaşım Ukrayna vatandaşı, Ukraynalı. Zaten resmi bir kuruma ulaşsam dahi anlaşamam. Tek tek bilecekte değiller kim nerede. Hep telefonuyla birleşik yaşadığı için hiç başkasının numarasını alma gereği de duymadım. Eczanede çalışıyordu, elbette açık değil bulsam bile numarasını. Gerçekten beklemekten başka çarem yok.

Bende ulastım arkadasıma ,bırde amcama .Zorla ulastık .Ucuslar da yasak .

Konsoloslukta şuanda bilgilendirmesi vardır. Çıkış yapı yapmadığı başka ülkeye geçip geçmediği ile ilgili. Bayan sanırım . Çevre ülke sınırına geçmeleri istenmiştir. Geçemediysede çok korkma. Çünkü Sovyet Rusya'nın eski üstü Ukrayna ve bu sebeble uzun yıllardır savaşı bilen insanlar oranın halkı. Her evin altında bir sığınak bulunur. Mutlaka sığınaktadır. Yani bizim gibi değil evleri. Sağlam kapalı sığınakları var. Konsolosluğu arasan Türk çevirmen var. Ancak dediğim gibi hani bekleyen bir çok anne baba var. Arayan ulaşmaya çalışan. Çocuğu ülkede olanlar var. O yüzden onların önceligi olduğu için bilgi vermezler. Vede hatlar muhtemelen kitlenmiştir. Şuan savaş var ama sivil bölgelerden olabildiğince uzak askeri stratejik noktalarda. Sen dua et. Şuan başka ülkede de olsa geçiş yapmışsa bile . İltica mülteci büro veya kampındadır. Oranında belirle makul ölçüleri var. Yani telefon ile falan ulaşmaman normal.Asgari düzeyde insani ihtiyacını karşılayacak orada sadece çünkü. O sebeple hayatta olması ve çocuğu için dua et ve lütfen kötü düşünme ki iyi olsunlar. Umarım bu savaş sivillere olabildiğince uzak kalır.

Çok teşekkür ediyorum yorumlarınız için. İyi düşünmeye ve uyumaya çalışacağım. Küçük çocuklu minyon bir kadına elbette yardım etmişlerdir diye düşünmeye odaklanacağım. Umarım en kısa zamanda haberini alırım.

Merak etme onlar şuanda bir nevi kurtuluş savaşı veriyor. Lotusunda dediği gibi bu durumda bir çok insan güçlenir. Tarihte bizde de bir çok örneği vardır öyle kadınların. Kara Fatma, Halide Edip, Gördesli Makbule, Nene Hatun. Savaş durumunda en naif insan bile hayatta kalma mekanizmasına sarıldığı için ayakta durur. Heleki çocuğu var daha büyük nedenleri var yani. O yüzden dua et ve kötü düşünme. Psikoloji olarak hayatta kalma iç güdüsü onu ayakta tutacaktır. Kader olmadığı sürece yanlış adım atmaz. Ukrayna uzun yıllardır bu meseleleri Rusyayla yaşıyor. Daha öncede bir çok sıkıntı oldu yakın dönemde. İlk olmadığı için tecrübeleri var. Büyük bir savaş veya savaş çıkarma beklentileri tabiki de yoktu ancak deneyimli oldukları için gerekli önlemleri almak onlar için alışılmış birşey . O sebeble öncesinde beklemesede böyle bir durumu sığınağa inmiş, asgari düzey yiyecek içeceği vardır. Ukraynalı eltim vardı benimde. (Görüşmem iletişim kurmam imkansız) Onlar mantı buzluğa stoklar, konserve yaparlar. Yani yiyecek ve içecek ihtiyacı en alt seviye bile olsa elde etmiştir . Kızılcık vesair. Çıkabildiği zaman veya ülkenin kırılgan yapısı çıkarıldığı zaman de çıkmıştır. O sebeple korkma.

Canım benim, bir sığınakta ne kadar priz olacak, onlarca belki yüzlerce insan oradayken onlara ne ara sıra gelecek, ortamda elektrik yeterince var mi...bence böyle şeyleri düşün, içini ferah tut. Umarım ulaşırsın.
Benim de arkadaşım var ,hatta daha geçen hafta 'bizim gündemimizde böyle bir sey yok,bir şey olmaz' diyordu
Allah yardımcılari olsun.
Şöyle bir post gördüm,çok uzuldum
Duvarına çivi çakarken on kere düşündüğün evinin pencerelerine korkuyla tahta çakmak...Allah'ım nasıl üzücü ya
Allah insanlara sabır , politikacılara da insaf versin. Filler tepisiyor çimenler eziliyor. Olan Ukrayna halkına da , Rus halkına da oluyor . Umarım bir an önce son bulur

Öncelikle çok güzel bir kalbiniz var.
Allah yardımcıları olsun gerçekten kendi ulaşmadıkça maalesef haber ihtimali düşük. Telefonunda bir hasar vardır belki. Aklıma sadece bu geliyor.

Ağlayarak okudum çünkü, en çok da 'cocuklar ne yapacak ne olacak' diye düşünüyorum savaş başlayalı. dilerim güzel haberlerini alacaksınız..

Belki şarj aletini yanına almayı unutmuştur yada çekmiyordur o yüzden kapatmıştır.Bizim evin sığınak olarak kullanılacak yerinde telefon çekmiyor mesela.Allahım yardımcıları olsun

Öyle üzgünüm ki.
Kiev'den iletişim çok olmuyor sanki Odessa'dan yayın yapıyordu dün Kırımlı bir gazeteci kız var ya o.
Toplu tüfekli savaş hep vardı aslında...
Uzak değil Rusya Suriye'de de var. Amerika keza...
Afrika, Asya, Ortadoğu. ..
Kendilerini süper güç zanneden iki devlet taramadık insan bırakmadı.
Topla tüfekle savaşamadığına da bambaşka eziyetler...
Ancak Ukrayna Avrupa'da olduğu için hepimizin şaşkınlığı çok daha fazla arttı.
Şu an mezhepçilik yapıp NATO'da yaklaşmıyor.
Tıpkı Bosna, Kosova'da olduğu gibi...
Işıltılı, konforlu dünyalar bir anda karanlığa gömüldü.
Sabaha kadar kabus gördüm. İnsanları kurtarmaya çalışırken kurtaramadım.
Sığınaklara alınan bebekler içimi parçaladı.
Hastaneleri bombalamak, sivilleri bombalamak acizce.. Onlar bunu güç gösterisi sayarken.

Çok teşekkür ederim, Macaristan sınırına varmışlar, hala Ukrayna sınırları içindeler. Sınırda yoğunluk varmış haliyle. Nispeten buralar daha sakin diyor şimdi yazdı. Umarım sizin arkadaşınız ve ailesi dahil, tüm masum sivillerin kılına dahi zarar gelmeden bitsin bu çirkin savaş.

Maalesef var bu durum biliyorum. Mesleğim gereği takip de etmem gerekiyor işin aslı. Benimki sitem manasındaydı...

Uzakdoğu'da da durum farklı değil. Böl, parçala, yönet. Her devirde bu mantık işliyor. Barış bu kadar zor olmamalı.

Gerçekten üzücü. Bu kadar vicdansız insanlarla aynı dünyada yaşamak.

Umarım yakın zamanda arkadaşınızdan haber alıp biraz olsun içiniz rahatlar. Oradaki çocukları düşündükçe gözlerim doluyor, içim parçalanıyor benim de

Gerçekten üzücü. Bu kadar vicdansız insanlarla aynı dünyada yaşamak.
Arkadaşım anlık video atmış, küçük bebekler, çocuklardan oluşan. Annelerinin ellerinden tutmuşlar, üzerindekilerden başka bir valiz dahi yok, sınırdan bir bilinmezliğe doğru yürüyorlar. İki adımlık yere giderken 3 yedek kıyafet, yiyecek, 5 bez koyuyorum ben.

İnşallah haber alabilirsiniz

Ne kadar vefalı ve duyarlı bir arkadaşsiniz..diğerlerinin yorumuna katılıyorum.. iyi düşünün iyi olsun.. telefonun çalıp da açan olmaması daha kotu olurdu.. telefon kapalıysa hatlardan olma ihtimali çok yüksek en azından.. bol bol dua yapacak baksa birşey yok.. İnshaAllah en kısa zamanda sesini duyarsınız iyi haberini alırsınız.. bizede yazn olurmu
Sizinde arkadaşınız sağ salim ulaşır İnshaAllah.. Allah yardımcıları olsun

Bu ukraynanın işgalinde herbır cocuk icın Irak'taki surıyedekı diğer zulüm goren ulkelerdekı cocuklar da gelır aklıma ırkı ne olursa olsun cocuklar masum savas olmasın kan akmasın dunyada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…