Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum. Bir arkadaşımın problemini paylaşmak istiyorum sizinle. Buraya üye olduğumu öğrenince konuyu açmamı istedi. Arkadaşım 16 yaşında adeti çok dengesizmiş Bazen 4 ayda bazen 6 ayda bir geliyormuş. Bunu utancıdan pek ailesiyle konuşamamış. Bi kaç kere annesine söylemiş doktora gideriz sen daha büyüme çağındasın diye geçiştirmiş üstüne de gidememiş. İnternetten baktık biraz kist olabilir diye düşünüyoruz birazda doktora gitmekten korkuyor. Daha önce böyle bişey başınıza geldi mi yada bir tanıdığınızın yardımcı olur musunuz ?
canım korkmasın arkadaşın bence ailesiyle konuşmalı,utanılacak hiçbirşey yok.. ayrıca doktora gitse bile ultrasonla bakıyorlar, yani öyle iç çamaşını falan çıkarmıyor evlenmemiş kızlar
benimde o yaşlarda dengesizdi, aylarca olmazdım, 3-4 ay aralıkla olurdum doktora gittik zamanla düzelir dedi, nitekim zaman içinde aralıklar kısala kısala normale döndü çok şükür=) ama kist bile olsa en kötü hap verir(çevremden öyle duydum) korkmasın ailesiyle paylaşsın=)
ben sorun olabilceğini sanmıyorum aslında. benim de ilk zamanlarda çok düzensizdi aynı şekilde ama sonradan düzene girdi. tabi doktora gitmesinde fayda var bence. en azından aklında şüphe kalmaz veya bi sorun varsa da erkenden tedaviye başlanmış olur.
utanılacak hiçbişey yok bende 15 li yaşlarda regl olmuştum hatta annem neden olmuyor diye doktora bile götürmüştü (arkadaşlarımın anneleri sağolsun aaa bunda bi problem var nasıl olmaz diye diye annem bile dert etmişti )
regl olduktan sonrada 6 ay sonra olmuştum tekrar bu zaman zarfında ikinci kez doktor yolunu tutmuştuk doktor bu yaşlarda normal hiç bir sorun yok demişti:)
merak etmesin orasını burasını açmayacak kasıklarına ultrason aletini gezdiroyr doktor
canım utanılacak bişey yok, muayene alttan yapılmıyor genellikle.
alt karından ultrasonla muayene olunuyo haliyle pek rahatsız edici değil.
bunlar gayet doğal, ilerde sıkıntı yaşamamak için bir an evvel muayene olmalı çünkü kist varsa sayet gerçekten, belli ölçülerdeki kistler ilaçla tedavi olunurken daha büyükleri operasyonla alınması gerekebiliyor.