Arkadasima nasil yardim edebilirim?

Periii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2020
295
438
33
Selam kızlar, herkese musmutlu huzur dolu pazarlar dilerim. Bizim burasi cok güzel güneşli tam bahar havasi, umarim sizin yaşadığınız yerler de öyledir. Benim sorum yakin bir arkadaşimla alakali, geçenlerde uzun uzuuun oturup dertleşme imkanımız oldu ve ben kizcagizin bu kadar dertli oldugunu asla tahmin etmemiştim. Acayip içime oturdu, hem üzgünüm hem sinirli, aklıma gelen tüm önerileri sundum, anlayışla yaklaştim. Birde sizden gelecek olan nasihatleri aktaracağım ona. Hemencicik konuya geçiyorum. Bu kiz fena halde birine vurulmuş, öyle böyle değil. Ha bildiğiniz liseli aşıkların gibi ama sorun su ki kendisi liseli yaslari geceli cok oldu, 30 yaşında. Bir sorun daha var ki sorunlarin en büyüğü. Ona duydugu aşk kesinlikle karşılıklı değil. Ve bunu çocuğun ağzından dahi duymuş "bir karşılığı yok" manasinda. Ve bizim kiz kendini hala "ama şöyle şöyle bakti, benim yanimda çekingen davrandi" falan diye avutuyor. Hatta "bana tam olarak hayir demedi, ağzından hayir kelimesi çıkmadı" gibi nirvanaya ulaşan bir avuntu. Ve bunun karşında şok olan ben. Kesinlikle umutlanmamasini söyledim unutmasını söyledim hatta civi cviyi söker diye öneri sundum. O da aptalca oldugunun farkinda ama tek dedigi" kalbime söz geçiremiyorum ". Iyi dedim kendine biraz daha zaman tani, olayin üzerinden 3 ay geçmiş, aklını hep meşgul tut, kendini oyala, onu düşünmemeye çalış dedim. Ola ki 3 ay sonra hala ayni yerdesin, ozaman bi uzmana basvur dedim. Kizlar baska nasıl yardim edebilirim, önerisi olan var mi? Aralarında hic ama hiç birsey geçmemiş, ne öpüşme ne sarilma, kiz nerden kaptırdı kendini bu kadar anlam veremiyorum. Ama cok üzülüyorum haline.

Koskoca kadına gel platonik olma diyecek değilsiniz ya. Geçer zamanla bizler de ne aşklar yaşadık geçiyor. (aldatılıp arabada tükürük savaşı yapmışımdır)

Selam kızlar, herkese musmutlu huzur dolu pazarlar dilerim. Bizim burasi cok güzel güneşli tam bahar havasi, umarim sizin yaşadığınız yerler de öyledir. Benim sorum yakin bir arkadaşimla alakali, geçenlerde uzun uzuuun oturup dertleşme imkanımız oldu ve ben kizcagizin bu kadar dertli oldugunu asla tahmin etmemiştim. Acayip içime oturdu, hem üzgünüm hem sinirli, aklıma gelen tüm önerileri sundum, anlayışla yaklaştim. Birde sizden gelecek olan nasihatleri aktaracağım ona. Hemencicik konuya geçiyorum. Bu kiz fena halde birine vurulmuş, öyle böyle değil. Ha bildiğiniz liseli aşıkların gibi ama sorun su ki kendisi liseli yaslari geceli cok oldu, 30 yaşında. Bir sorun daha var ki sorunlarin en büyüğü. Ona duydugu aşk kesinlikle karşılıklı değil. Ve bunu çocuğun ağzından dahi duymuş "bir karşılığı yok" manasinda. Ve bizim kiz kendini hala "ama şöyle şöyle bakti, benim yanimda çekingen davrandi" falan diye avutuyor. Hatta "bana tam olarak hayir demedi, ağzından hayir kelimesi çıkmadı" gibi nirvanaya ulaşan bir avuntu. Ve bunun karşında şok olan ben. Kesinlikle umutlanmamasini söyledim unutmasını söyledim hatta civi cviyi söker diye öneri sundum. O da aptalca oldugunun farkinda ama tek dedigi" kalbime söz geçiremiyorum ". Iyi dedim kendine biraz daha zaman tani, olayin üzerinden 3 ay geçmiş, aklını hep meşgul tut, kendini oyala, onu düşünmemeye çalış dedim. Ola ki 3 ay sonra hala ayni yerdesin, ozaman bi uzmana basvur dedim. Kizlar baska nasıl yardim edebilirim, önerisi olan var mi? Aralarında hic ama hiç birsey geçmemiş, ne öpüşme ne sarilma, kiz nerden kaptırdı kendini bu kadar anlam veremiyorum. Ama cok üzülüyorum haline.
Asik olmussun,zamanla gecer,neler gecmedi ki :kahve:

3'gun sonra bunlar sevgili olur da arkasina kaybetmekle kalmaz birde uzerine suclu olursun.
Boyle konulara hic girilmemeli..
Ask>Arkadaslik..
40 yillk arkadasin aski buldugu zaman sen ne kadar hakli olsanda gozleri kor olur ve aska dogru yol alir.
Karisma,durumu kabullenir zamanla..Birsey olacaksa da olur zaten.

Ne gerek var yardıma koca gidi kadın yaşasın ve görsün bu konularda asla 3. Kişi olmayın
Arkadaşım bana eşiyle ilgili sıkıntısını anlatsa bile (ufak defek sorunlar) asla taraf olmam.

Bu kadar perişan olacağınız bir dert göremiyorum. Tabii dert sizinse, "bir arkadaşım" öznesiyle yazdıysanız o başka.

3'gun sonra bunlar sevgili olur da arkasina kaybetmekle kalmaz birde uzerine suclu olursun.
Ask>Arkadaslik..
40 yillk arkadasin aski buldugu zaman sen ne kadar hakli olsanda gozleri kor olur ve aska dogru yol alir.
Yok ya iliski
Ask>Arkadaslik..
Yok ya ilişki ye evrilecegine ihtimal vermiyorum, cocuk zaten yurt disinda,dengesizin teki.

Siz bir arkadaş olarak moral vermişsiniz zaten. Kendisi kocaman 30 yaşında kadın, üstelik ayrılık değil bir şey değil, bırakın kendi başına atlatsın. Büyük bir dert değil yani.

Ne gerek var yardıma koca gidi kadın yaşasın ve görsün bu konularda asla 3. Kişi olmayın
Arkadaşım bana eşiyle ilgili sıkıntısını anlatsa bile (ufak defek sorunlar) asla taraf olmam.

Cok uzuuun zamandır tanıdığım bir dostum ve cokta seviyorum kendisini, haliyle cok üzdü bu durum beni. Aslinda akıllı ve farkındalığı yüksek biri kendisi, ama ilişki konusunda cok tecrübesiz.

Yardim falan edemezsin, bırak kadın duygularını doya doya yaşasın. Belki de çok boş bir hayati var,birisinin varlığı bile - karşılıklı olmasa da- hayatını güzelleştiriyor. Küçük prensin başka gezegendeki gülünün onu hayata baglamasi gibi .
Herkes kendi hayatina bakmalı bence,çok müdahil olmaya gerek yok.

Cok uzuuun zamandır tanıdığım bir dostum ve cokta seviyorum kendisini, haliyle cok üzdü bu durum beni. Aslinda akıllı ve farkındalığı yüksek biri kendisi, ama ilişki konusunda cok tecrübesiz.
Gerçekten karışmayın açılacak kadar tecrübeli işte

Siz bir arkadaş olarak moral vermişsiniz zaten. Kendisi kocaman 30 yaşında kadın, üstelik ayrılık değil bir şey değil, bırakın kendi başına atlatsın. Büyük bir dert değil yani.

Evet aslında dert değil. Seni sevmeyeni sende sevme dimi, bosver git. Ama oturup karsimda cocuk gibi aglamasi cok sasirtti beni. Belli ki takıntı yapmis kendine.

Yardim falan edemezsin, bırak kadın duygularını doya doya yaşasın. Belki de çok boş bir hayati var,birisinin varlığı bile - karşılıklı olmasa da- hayatını güzelleştiriyor. Küçük prensin başka gezegendeki gülünün onu hayata baglamasi gibi .
Herkes kendi hayatina bakmalı bence,çok müdahil olmaya gerek yok.

Ya aslında onun meselesi cok zor birini beğenmesi. Karakter açısından beklentileri yüksek, olsunda ona birsey demiyorum. Gereksiz birinin onu bu kadar üzmesine üzüldüm, değmez asla.

Ya aslında onun meselesi cok zor birini beğenmesi. Karakter açısından beklentileri yüksek, olsunda ona birsey demiyorum. Gereksiz birinin onu bu kadar üzmesine üzüldüm, değmez asla.
Ya bırak, üzülmek istiyorsa üzülsün. Ne güzel iste aşkın kalbini meşgul etmesi. Boş boş, duygusuz,kimseyi beğenmeden yaşayacağıma platonik de olsa aşk girsin hayatıma daha iyi. Kalbinde biri varken şarkı dinlemek bile bir keyifli, her şeyden ona mana çıkartıyorsun. Oysa hayatında kimse yokken müzik bile kuru gürültü 🙈🙈
Kadın zaten otuz yaşında, bunca sene kalbi boş geçmiş, düzgün birini de bulamamış, bırak bari üç ayı bir şeyler hissederek geçsin.
Hoş, söylediğin hiçbir şey ons etki etmez ki.
Benim çok yakın arkadaşım sadece tatilde birkac cümle ettiği, sonra onu instagramdan ekleyen adama takikti mesela. Her hareketinden anlam çıkartirdi, son görülmesini takip ederdi, doğumgününde hediye+kurabiye yapıp gönderirdi. Hikaye attım bakti-bakmadi falan, böyle şeylerle meşguldü hep. Hatta çocuk bir terim uyduurmus,bende bu var diye. Biraz psikolojik bişey . Kız onla ilgili kitap alıp okudu bile,çocuğu daha iyi anlayayım diye.
O kadar çok sarmasinin nedeni kalbinin boş olmasıydı esasında.
Derken biriyle tanisti, aşık oldu, evlendi, şimdi bebeği var. O kaç sene her gün hakkinda konuştuğu adam aklında bile yok, silindi gitti :)
Sizin arkadaşınızda da öyle olur,merak etmeyin

Bırak aşık olsun aşk bir hastalık zamanla geçer. Aslında üremek için salgılanan bir hormon. Yumurtalar azalınca (37 yaşında ciddi azalma söz konusu) bu duygusu çok azalacak

Bunun tek çözümü zaman. Aşk sadece güzellik demek değil, acısını da yaşayacak. Aşk kalbi temizler, iyidir. Ama abartmadan olması kaydıyla..
Ayrıca boşver gitsin demekle olmuyor maalesef gerçekten de insan kalbine söz geçiremiyor :KK43:
Bence yeni insanlarla tanışmaya, acısını unutmaya zorlamayın. Bırakın yaşasın sonuna kadar. Abarttığını düşündüğünüz yerde bir psikoloğa götürün, beraber gidin.

X