Arkadaşıma mesafe koymakta haklı mıyım?

kitapkurdu1991

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2024
87
102
3
Düzeltme: Önceden aynı lokasyondaydık. Son 3 yıldır durum böyle.

10 yıllık yakın bir arkadaşım var. Ama sanırım onun hayatında benim gibi 5-6 tane yakın arkadaşı vardır. Bizim aramızda şöyle sorunlar oldu.

- Ben Anadolu yakasındayım o Avrupa. Buluşmaya hep benim karşıya geçtiğimi fark ettim. O bu yakaya hiç geçmiyordu.
-Daha geniş vaktim olduğunda da araştırma görevlisi olduğu kampüse gidiyordum. O benim kampüse hiç gelmedi.
  • İki üç defa date'e çıkmak için bana yakın yerlere geldi. Bana detay detay anlatıyordu her şeyi ama hiç buluşma önerisinde bulunmadı.
  • En son date'indeki kişiyle kafa yapıları uyuşunca sık sık Anadolu yakasına gelmeye başladı. Sonra birden instagram hikâyelerini benden gizledi. Bunu da ortak bir arkadaşımız aracılığıyla fark ettim.
  • Bu şekilde 7-8 ay hiç görüşmedik. En son o buluşmak istedi, cuma olur mu dedi, tamam dedim. Bir gün önceden mesaj atıp "ya kusura bakma başka bir arkadaşım da cumayı sordu. seni iptal etsem de bir sonraki haftaya kopyalayıp yapıştırsak plânı?" Böyle olunca ben vazgeçtim buluşmaktan. Artık görüşmesek de olur dedim.
  • O günden sonra ulaşmaya çalıştı ama normal tanıdıklarla konuşur gibi konuştum. Görüşmek istemediğimi net bir şekilde ifade ettim.
İyi yönlerini de yazayım:
- Kötü niyetli biri değildir. Çevresine yardımcı olmayı çok sever. Genel olarak vizyonlu biri diyebilirim.

Siz olsaydınız görüşmeye devam eder miydiniz? Ben eşit emek verilmediği için artık vakit ayırmak istemediğimi fark ettim.

Son düzenleme:
En azından hikâyeleri neden gizleme gereği duymuş sorardim
Sordum bunu. Bir kişiden hiv kapmıştı. Aynı kişiyle tekrar buluşunca yargılayacağımı düşünmüş. Ben de bir şey demedim, kendine dikkat et deyip kapattım konuyu. Yani hayatıyla ilgili tüm detayları anlatıyor ama asla yüz yüze buluşmak istemiyor. Ben de ergen gibi mesajlaşmak istemiyorum. Lisede olsak neyse.

Nasil yani, bildigimiz HIV mi? Istanbulda HIV bu kadar yayginlasti mi??

Ay yok ya görüşmezdim ben. Hele cuma günü mevzusu cok sinirimi bozardi

Tam olarak anlattığınız gibi bir arkadaşlığım var. Çok üşengeçtir. Ama cepte gördüklerine üşengeçtir. Ya evine, ya evinin önüne çağırır. Bana ve birkaç yakın arkadaşına böyle davranıyor. Cepte olmayan kişilerle dünyanın öbür ucuna bile gider. Bazen yağmur var, rüzgar var gibi abuk sabuk sebeplerle buluşma erteler. Ama mesajlaşmada aşkım canım bebeğim ayarında konuşur.

Ben hiiiiç yazmıyorum. Yazarsa konuşuyorum, bana yakın bir yerde buluşmak isterse buluşuyoruz, istemezse buluşmuyoruz. Kendisiyle bir münakaşaya da girmiyorum, önemsemiyorum da. Eskiden çok yakın arkadaşımdı. Şu an varlığı da yokluğu da bir şey ifade etmiyor benim için.

İyi yönlerini de yazayım:
- Kötü niyetli biri değildir. Çevresine yardımcı olmayı çok sever. Genel olarak vizyonlu biri diyebilirim.

Bu arada ben de aynı sizin gibi iyi niyetli ve vizyonlu biri diye düşünüyor bu yüzden idare ediyordum. Ama aslında iyi niyetli değiller emin olabilirsiniz.

Son düzenleme:
Etmezdim sadece boş vaktini doldurmaya çalışan biri

Gerçekten öyle. Ne kadar çok çaba harcarsan o kadar değersiz görüyorlar. Son yaptığına hepten sinir oldum. 8 aydır buluşmadığımız hâlde benimle plânı iptal edip daha geçen ay gördüğü arkadaşına öncelik veriyor. Demek ki benimle bir işi yok. Sonradan beni takipten çıkmış. Hiç umursamadım. Kendi kendine tekrar takibe almış. Yine takmadım. Yine takipten çıkmış. Bu yaşta böyle şeyler boş gerçekten. Kıymet verene kıymet vermek lazım iyi yapmışsınız. Kendi değerinizi bilmişsiniz.

Miladınız dolmuş. Görüşmeye gerek yok küsmeye de gerek yok.

Araya mesafeler girince ister istemez böyle şeyler olabiliyor bence . Sizde her istediği zaman gitmeyin o gelsin sürekli siz verici olmuşsunuz oda buna alışmış diye düşünüyorum. Bazı insanlar böyledir..
buluşmayı ekmesi çok yanlış bir hareket olmuş bende olsam bozulurdum . O soğukluk girince zaten bir daha eskisi gibi olunmuyor bence sizde zaten farkındasınız herseyinn. Mesafeli davranmaya devam edin. Tepkisel yaklaşmayın ama bir sorun olduğunun farkına varırsa zaten sizi kaybetmek istemedi için çaba gösterecektir.

Peki siz ona birşey yapmış olabilir misiniz ? Etkiye tepki olarak ? Farkında olmadan ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…