Arkadaşa yardımcı olmak/olmamak ama nasıl?

Birşekilde yanlış yaptığını ,eğer kendisine yapılsaydı ne hissederdi, birileri evliyken kendi eşiyle birlikte olsaydı ve kendine bu yanlışı nasıl yakıştırıyormuş, bunu anlatmalısın. O kişinin evli olması da yanlışı iyice yanlış yapıyor.

Yok illa devam edeceğim bu yanlışta diyorsa da, yapacak birşey yok. Bu yanlışın içinde ve destekçiside olmam, arkadaşlığımıda bitiririm.

Ben de eminim...
Adım gibi hem de.
Bunu söyledim de. Onların cinsel hayatları vardır dedim.
Bana yok dedi diyor saf saf...
akannehir

Teşekkür ederim yorum için, bence arkadaşlık zor zamanda belli olur bırakıp gitmeyi asla düşünmedim.

Teşekkür ederim yorum için, bence arkadaşlık zor zamanda belli olur bırakıp gitmeyi asla düşünmedim.

Karşılık olarak yazdığım düşünülmesin.
Arkadaşlık elbette zor günde belli olur, ama ben konuda bir zorluk göremedim gerçekten.
Israrla yanlış yaparım, birilerinin hayatını bozarım, hem uzaktaki sevgilimi aldatırım, hem de evli birinin yuvasını bozarım, bunu da kendime yakıştırırım diyorsa, ben buna zorluk demiyorum. Benim zorluk anlayışım farklı demek ki. Ben buna yanlış diyorum ve ısrarla yanlış yaparım diyen bir insana da arkadaşlık anlamında sorumlu hissetmem kendimi .Klasiktir ama, arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim diye bir laf vardır. Yanlış yapanı ısrarla desteklemek, sen benim arkadaşımsın demek bana göre değil. Aynı şeyi bırak arkadaşım, kardeşim yapsa, kardeşimin bile yanında olmam.
Sen yanında olmakla yanlış mı yaparsın, o tabi ki sana kalmış, ister olursun , ister olmazsın.

Son düzenleme:

Zaten o farkında yanlış yaptığının ama kendini bundan alıkoyamıyor bu yüzden kızıyorum ona ama kızmakla beraber de sahipleniyorum...
9 senelik arkadaşlık var ortada.
Teşekkür ederim...
a.s.

insanın başına bi gelcek varsa bi şekilde geliyor..erkek tarafından baksan başkaa kadın tarafından baksan başka ama burda arkadaşın çok hatalı tabii..insan böyle bişiyyaşarken önce şunu düşünmeli, ya ilerde benim de başıma aynısı gelirse! sonuçta derler ya etme bulma dünyası..inşallah acı şeyler yaşamadan,iki insanın ahını almadan biter bu iş..sen yaapbilceğin herşeyi yapmışsın ve zaten biliyorsun anlattıkların,karşındakinin anlayabildiği kadardır diye..

sen arkadaşlık görevini yap,yanlış yaptıgını tasvip etmedigini söyle... zarar görmesinden korktugunu anlat.. anlamıyorsa senin yapabilceğin bişey yok. her koyun kendi bacagından asılır...

Hayyal sen elinden geleni yapmışsın, doğrusu bu demişsin, ama arkadaşın hala aşığım havalarında uçmakta, senin yardımlarınla da oradan ineceğe benzemiyor.

Ne yaşaması gerekiyorsa yaşayacak artık. Elbet bu böyle sürmeyecek eninde sonunda seçimini yapacaktır. Sonucu ne olursa olsun acı çekeceği kesin. Umarım tez zamanda en az zararla bu yanlış yoldan döner. Senin de Allahın ona doğru yolu göstermesi için dua etmekten başka çaren yok gibi. 9 yıl dile kolay değil ama arkadaşlığınızı etkileyecek bir durum yaşadığı.

arkadaşın ne yardan vazgeçiyo ne serden..
ikisini birden idare ediyo yetmiyo bi de evli bi adamla beraber
yaşadıkları gerçekten çirkin..
ben olsam bu çirkinliğin içinde bulunmazdım sen insan olarak gerekli açıklamayı
yapmışsın gerisi onun haysiyetine kalmış.

katılıyorum.
böyle bi arkadaşım olmasını kesinlikle tercih etmezdim

Hayyal'cim, merak ettiğim için soruyorum, istersen cevap vermeyebilirsin.

Diyelim ki; konuda ki arkadaş için her şart aynı. Yani, uzakta bir sevgilisi var, aynı zamanda evli biriyle beraber ve seninde 9 yıllık arkadaşın. Şöyle bir fark olursa, o beraber olduğu evli erkek senin eşin olsaydı, o zaman bu 9 yıllık arkadaşına bakış açın ne olurdu?

Hatalı canım biliyorum ama şu an herşey kontrol altında zaten.
Hatasını anladı, görüşmemeye karar verdi a.s

sen arkadaşlık görevini yap,yanlış yaptıgını tasvip etmedigini söyle... zarar görmesinden korktugunu anlat.. anlamıyorsa senin yapabilceğin bişey yok. her koyun kendi bacagından asılır...

katılıyorum.
böyle bi arkadaşım olmasını kesinlikle tercih etmezdim

Teşekkür ederim kızlar ama ben kendimi düşünüp de sadece hep bana hep bana yapamam.
Kendimden önce yanlışta olan arkadaşımı düşünmeliyim.
9 seneden beri böyle sorumsuz ve kendini ateşe atan davranışlarda bulunsaydı zaten onla arkadaşlığım biterdi.
Ama 9 seneden bahsediyoruz ve ben onun içini biliyorum.
O zaten yuva yıkanın yuvası olmaz der hep.
Sandığınız kadar rahat biri değil ama adamın tavırları çok rahattı...
Her zaman bizim kıza 'ben boşanmak üzereyim.' diyormuş....
Neyse ki kurtuldu sayılır bu girdaptan takipte olacağım a.s
Beni kovup da Hayal git artık karışma hayatıma demediği sürece onun yanında olacağım, baskı mahiyetinde değil, arkadaş desteği olarak...
Yoksa yaptığını onaylamadım hiç, ne olursa olsun o kadın bir gün seni bulsa ve evinin önünde bağırıp çağırsa naparsın dedim...
Farklı bir pozisyona düşersin düşük kadınlar gibi dedim.
Hak veriyor zaten bana evli bir adamla işim olamaz zaten diyor en başından beri.
Gene de kimi zaman kendini kontrol edemiyordu...
Şimdi kendini toparlamaya başladı adamın son hamlesinden sonra... a.s

Estağfurullah canım, sorabilirsin tabii ki... Sorularınıza açığım çünkü aklıma gelmeyen noktaları bana göstereceksiniz diye bu konuyu açtım... a.s
Bu dediğin olay arkadaşının eşine yan gözle bakmaya giriyor. Ki, bu durumda o insan benim değil arkadaşım yanımdan geçen insan bile olamazdı...
Ama bu durum çok farklı.
O haysiyetsiz adam, Naz'a (arkadaşıma) 2 seneden beri eşimle aynı evde yaşıyorum ama aynı yatakta bile yatmıyoruz sadece zorunluluktan şu an aynı evdeyiz evliliğimiz bitti bizim 2 sene önce demiş...
Yani bizim kız öyle inanmış ki bu masala adamın yarı bekar olduğunu bile düşünüyor.
Ben bu yalandan sıyrılmasına yardım ettim...
Şimdi çoğu şeyin farkında, yanlış yaptığının, aldattığının, kimseye güvenmemesi gerektiğinin vs...
Yaşı küçük değil haklısınız ama kimi zaman insanlar saf davranabiliyorlar işte...
Olayları görmeyebiliyorlar...
Teşekkür ederim değerli yorumlarınızı benimle paylaştığınız için a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…