Merhabalar
Herkesle yakın arkadaş olan biri değilim , çevremde bir kaç samimi arkadaşım , dostum olur fazlasını aramam hiçbir zaman. En yakın arkadaşımla belki de artık eski en yakın arkadaşım demem gerekiyor. Farkettim de sadece bir işi düştüğü zaman , bir şey isteyeceği zaman ya da bir haber vereceği zaman arayıp soruyor. Onun dışında bir paylaşımımız kalmamış. Yazın aynı yerde çalıştık bu süre zarfında bir sıkıntımız yoktu okul açılacak diye işi bıraktık 1 ay boş zamanımız oldu o zamanda ben aramasam mesaj atmasam hiç atmaz aramaz oldu. Baktım arayıp sorduğunda hep bir işi düşmüş oluyor ben de haliyle soğudum ondan ve bende aramamaya başladım . Bir de sürekli bana başkalarının dedikodusunu yapıyor .Kendisinin bir arkadaşı var mesela onunla ilgili birşeyler anlatıyordu arkasından konuşuyordu kötü şekilde daha sonra bir bakıyordum faceden twitter dan onunla samimi fotoğraflar , bir yerlere gitmeler ... Yine başka bir arkadaşı falan da vardı işte onu hiç görmek istemiyorum vb. diyordu yine onunla da aynı şekilde sürekli gezmeler ... Yani herkese böyle yapıyorsa benim de arkamdan bu şekilde konuşuyordur diye düşünüyorum. Şimdi okullar açıldı bu arada ikimiz de üniversite öğrencisiyiz . Sınıfa giriyor hiç benim olduğum yere bakmıyor, selam falan desen zaten vermiyor . Yani nasıl davranacağımı da şaşırdım . Gidip de niye böyle olduk diye sormak da istemiyorum sonuçta en yakın arkadaşımdı yazın o 1 aylık sürede ne olduysa çok değişmiş, burnu falan kalkmış. Benim de başka arkadaşlarım var ve en önemlisi erkek arkadaşım da var. O da benim gibi düşünüyor , değişmiş falan diye. Nasıl davranacağımı kestiremedim . Siz olsaydınız ne yapardınız ?
Şimdiden okuyup yorum yapacak arkadaşlara teşekkür ediyorum.
bende öyle yapmamaya çalışıyorum ama ister istemez canım sıkılıyor , yorumunuz için teşekkürlertakmazdım canım.
Benimde aynı sizin gibi arkadaşlıklarım oldu. Başka arkadaşının dedikodusunu bana yapıp kızı görünce paçasından ayrılmıyordu ve benim de dedikodumu ona yapıyordu.
Sonuç "koptuk" bence hiç bir şekilde konuşmayın. Önemsemeyin aksi takdirde konuşmanız onu daha çok havaya sokar. İnsanın içi acıyor ama inanın 1 aya toparlıyorsunuz. Üzmeyin kendinizi bazıları dostluğu haketmez.
ne kadar ekmek o kadar köfte derler ya
aynen böyle olmak gerekiyor hayatta
Önemsemeyin onu.Bir selam verin,takmayın ondan sonra.Başka arkadaşlar edinin.Dediğiniz gibi biri ise eğer sizin dedikonuzu yapması da çok olağandışı değil.
Belki şimdi biraz üzülürsünüz ama insanlara dışarıdan bakınca zararın neresinden dönsem kardır diyorsunuz zamanla.
Eğer değecek bir arkadaş olduğunu düşünseydim bize ne oldu böyle diye sorardım, bundan asla çekinmezdim ama anlattıklarınıza göre (başkalarının dedikodusunu yapıp sonrasında bu kişilerle bahsettiğiniz şekillerde samimi olmak gibi) buna değecek birisi değil. En iyisi boş verin gitsin.
evet haklısınız ... inşallah karşılaşmam tecrübeler bazen acı oluyor malesefAynı tipte insanlar ile emin ol iş yaşamında çok daha fazla karşılaşacaksın. Ben bunu işyerinde fazlası ile yaşıyorum malesef. son sınıfsın madem ilerinde iş hayatına başladığında kulağına küpe olsun :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?