Akrep Burcu 23 Ekim - 22 Kasım Arkadaş Olarak Akrep

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
35.010
30.365
60
Akrep burcundaki kişiler tüm arkadaşların en zoru olabilirler. Genellikle yalnızdırlar; duygularını paylaşmaz, her şeyi bildikleri gibi yapmak isterler. Arkadaşlarının, sorunlarıyla yakından ilgilenmelerini ister yoksa ilişkilerini keserler. Akrep'lerin çevresinde verecek bir şeyleri olmadıkça olmaz. Akrep'ler gereksinme duymadıklarından arkadaş edinmeleri kolay olmaz.

Ne denli katı görünürlerse görünsünler bu Akrep'lerin temel özelliğidir. Neyse ki bu saf tip ana çizgileri aynı kalmakla birlikte doğum haritasındaki diğer etkenler tarafından değiştirilebilir.

Akrep'ler güçlü cinsel dürtülerini doyurmak isterler genellikle. İlginç burcun bu dürtüsü tümüyle karşı uca kayarak yalnız olan Akrep'i mistik dünyanın onu kendinden vazgeçiren doruklarına da yöneltebilir. Fakat Akrep'ler kadın olsun, erkek olsun şehvet duygularını şu ya da bu biçimde sevgiye yöneltirler. Bir sevgiliye gereksinme duyar ve o kişiye cinsel gereksinmelerine göre davranırlar.

Akrep'lerin arkadaşında aradığı şey nedir? Kendi düşüncelerinin yankısı mı? bir deneme tahtası mı? yoksa tutsak bir dinleyici mi? sorun, arkadaşlarının ona gereksinme duymasıdır.

Akrep'ler kimi insan için çok çekici kimi için ise olağanüstü itici olurlar. Çekici bulanlar sevgi ve bağlılığa çok önem verirler ki Akrep büyük bir olasılıkla bunu istemeyebilir. Arkadaşı olarak kalabilmek için bu kinci , kuşkucu, entrikacı, acımasız kişiliği anlamak zorundasınız.

Doğum haritasındaki olumlu ve uygun etkilerin sonucu olarak ayrıcalıklar vardır. Daha gelişmiş Akrep'ler (duygusal olarak kışkırtılmadıkça) güvenilir ve candan arkadaştırlar. Arkadaşları için cesaretle çalışır, dövüşürler. Güçsüz arkadaşları onların yılmaz karalılıklarıyla güç ve moral kazanırlar.

Fakat Akrep burcundan bir kişi biriyle arkadaşlık kurmak isterse, bu genellikle onu gizli bir amacı olduğu anlamına gelir. Patronun kişisel dostu olmak istemesi gibi örneğin. Durumu değerlendirmede gelecekteki bir iktidar kavgasında kimin üste çıkacağını (ve dolayısıyla kime yatırım yapmak gerektiğini) kestirmede şaşılacak bir hünerleri vardır. Dalaverelerdeki yeteneği diğer burçlarla karşılaştırılamaz. Çünkü kendi çıkarları söz konusu olduğunda hainlik ve kurnazlıkları sınır tanımaz.

Akrep'ler sevdikleri bir kişiye ya da amaçlarına tutku ve bağlılıkla hizmet edebildikleri gibi nefret tiksinmeleriyle aynı oranda can yakıcı olabilirler.

Gerçek arkadaşlığın güven ve paylaşma üzerine kurulduğuna inanırlar. Fakat çok ender bulunduğunun bilincindedirler.

Eğer arkadaşlığın güven ve paylaşma üzerine kurulduğu kabul ediliyorsa, Akrep arkadaşlığı bunlardan payını almamıştır diyebiliriz.

bende bir akrebim gucsuz arkadaslarımı koruma dısında hic bir yeri bana uymuyor bakalım diger akrepler ne diyecekler sevgiler

yok yaa katılmıyorum bende akrebim ama ben arkadaşlarıma çok bağlıyımdır.eğer birisini kendime dost arkadaş seçtiysem sonuna kadar onunla herşeyi paylaşırım iyi sır tutarım.katılmıyorum benim burcumu kötüleyenlere yaaa..

Gerçek arkadaşlığın güven ve paylaşma üzerine kurulduğuna inanırlar. Fakat çok ender bulunduğunun bilincindedirler.
Kolay Kolay arkadaş seçenlerden değilim , ince eliyip sık dokurum..
Güvenmem herkese , çevremde dotum diyebileceğim sadece birkaç kişiden fazla yok olmazda zaten..
Tam bir akrebim sanırım..

benim eşimde akrep çok dost canlısıdır.
sosyal çevresi çokta geniştir ama tabii sınırlarını bilir çok iyidir am ketundurda kolay kolay kimseye haketmediği değeri vermez,
ne ekerseniz akrepten onu biçersiniz,
bir yandan çok iyi sadık paylaşımcı ve deli bir eştir.
ve iyi bir babdır hemde çok düşkün çocuğa benden fazla bende başağım..bu arada.

ben de akrebim dost canlısıyım yalnız bana yanlış yaparlarsa acımam

valla 31 yaşındayım dostlarım neredeyse herşeyden önce gelir.
onlar için canımı verecek gibi hissettiğim olmuştur.eliffffff nerden buldun bu yazıyı bir yanlışlık var bu işte :)))

"Gerçek arkadaşlığın güven ve paylaşma üzerine kurulduğuna inanırlar. Fakat çok ender bulunduğunun bilincindedirler."

dostlar akrep ıcın coook onemlıdır bunu herkes ogrensın :)

Walla akrep burcunu kötüleyenleri çok gördüm de bu da abartmış biraz yaniiii. ( Bu derken elif ,seni değil yazıyı kasdediyorum) hele şu son cümle hem saçma hem de bir üstündeki ile çelişiyor gibi geldi bana, "Eğer arkadaşlığın güven ve paylaşma üzerine kurulduğu kabul ediliyorsa, Akrep arkadaşlığı bunlardan payını almamıştır diyebiliriz."

Ben dostlarım için herşeyimi ,saflık derecesinde veren ve sürekli arkadaşlık kuran biriyimdir mesela. Akrebin dostluk anlayışını eleştiriyorlar ama gene en sağlamları ondan çıkıyor bence. Tabi zehirli olanlarına ben de rastlamadım değil :))

kaliteli burctur akrep ama bazı prensipleri ve degerleri vardır onlardan taviz vermez bunlarda onurlu olan butun insanlarda olması gereken ozelliklerdir evet dostlarımda seciciyimdir ama onlar icin yapamayacagım hic bir sey yoktur bu diger insanlarla gorusmedigim anlamına gelmemeli arkadasım coktur dostum azdır sevgiler

Akrepler kimi insana çok çekici kimine olaganüstü itici gelir.İşte bu kısmı çok dogru ayrıca şöyle bişey var bence yani gözlemlerime göre akreplerin bazıları çok dost canlısı oluyo bazıları ise çok soguk yani ben bunların tam ortasında hiç bi akrep tanımıyorum ben dost canlısı kısmına giriorm tabiki:KK70:

akrep burcuyum ama yazılanların hiçbiri beni anlatmıyor....

Bende bir akrebim.. dostluk benim hayatimn en ust siralarnda bulunur..hemde dostlarimla aramm cok cok iyidir..:)
ama burcun ne sorduklasrinda "Akrep" dedigimde, hemen herkesin tepksii ayni "iiii... zor birisin" ne bileyim boyle negativ seyler geliyor akillarina..
aslinda biz oyle degiliz.biz de dostuz, bizimde dostlarimiz var :))))

Ben de akrebim. Dostlarımı çok zor seçerim, onları çok iyi gözlemlerim. Uzun bir süre sonunda sonuçlar çıkarırım. Sınavlarımdan geçenlerle çok iyi dost olurum, öyle ki onlar benim ailemden biri gibi olur. Bu dost seçiminde de hiç pişman olmadım. Ama arkadaşlarımdan biri bana bir yanlış yaptımı o benim için bitmiştir. Sevmediğimi hiç sevmem. Kincilikten öte bana yapılan iyiliği de kötülüğü de hayatım boyunca unutmam. Her ikisine de karşılığını veririm. kime burcumu söylesem korkuyor:-))))
Zor insanlarmışız, kıskançmışız...
Kim nederse desin
Akrebim akrep!!!

yok arkadaşım falan ya ben bişi yapmıyorum ama kinciyim e ufak hatada siliyorum en kötü yönüm bu sanıım :1no2:

akrep burcu burclar arasında (kendı burcumdan sonra) en begendıgım burctur :)hıcte olumsuz bakmıyorum ..

Aksine dostlarının her türlü başarıyı yakalaması için destek olduklarını, tabir-i caizse iteklediklerini biliyorum. Eğer birinin samimiyetine inanırsa akrep her zorluğa katlanır.

X