• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadalar, bana bir akl verin ne olur :(

cranberry84

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2008
19
0
86
Bursa
selam akradaslar yeni uye oldum bu siteye 19 aylık bır oglum var
evliyim 26 yasındayım calısıyorum,sizlerede derdimi acmak istedim belki akıl veririsiniz diye oglumun dogumu esnasında bır tansıyon yukselmesı yasadımboynumdan asagısı uyusuk oldu dogumum karnımdan asagısı yok bibiyidi cok tedır oldum normalde hıc panıklı bır yapım olmamasına karsın su yasıma kadar, tansıon yukselınce malum ebe hemsure bana bagırdı napıorsun tansıonun cok yukseldı bak tepende cihaz nasıl otuor ölucek bu demezmı yanındakıne sevk edelım olmaz boyle dedi bana nasılda mendebur bır surat anlatamam oyle der demez basımdan asagı kaynar bırsey ındı sıcaklasma daha cok tansıoyunu martınca bır ıgne yaptılar r 5 saat o vaziyette uyusuk kaldım ve odama ındım dogumunu sabırsızlıkla bekledıgım oglum dogmustu ama bu olay benım kafamın bı yerıne ılısmıs olacakki eve dondugum ılk hafta ı cınde kabımde carpıntılar basladı tabi ben psikolojik hiç bi rahatsızlık duymadıgım ıcın yok kesın kalbımde bı sorun var demeye basladım lohusalıgın verdıgı huzun katlanarak buyudu de buyudu ben ogluma alısamadım o donem,cunku kendımle ugrasıordum evde kaynanamada vardı ıyı bırıdır hanı ole cok ters pers degıldır, annemde yakınımda oda yardım edıor vs ama benım annem hanı derler ya cok cok super degıldır ınsnalık anlamında coksuperdır ama gel gorelım cok modern yasamıs ole dıor kendı hanı hıc bı adet geleneek vs cok fazla bılmez cogu seyı tabı bu bende buyuk bı eksık yarattı her zaman kıyaslama ıstedıg udydum kaynananmla onu,
annem cocugu bıle tutamıordu yanı o kadar ama bende nasıl bır mutsulzuk esım destek olmayua calısıor ama nafıle sureklı aklım kalbımde atıtımı olemı bolemı dalıp gıtmeler basladı gecelerı uykudan uyandıranataklar ama nasıl atak kafayı usuttum bu arada o atakları yasayaınca cevremızdede olmadıgı ıcın hıc kımse benı anlmıordu bende anlamıordum kesın olumcul bır hastalıgın pencesınde hısedıorıdum bole bole her gun katlananrak artan panık ataklaırm benı dunyamla ılısıggımı kestı resmen hep uyumak ıstıyordumda ayrıca kalkamıordum yataktan bebegıme baskamıordum :( kaynanama gıdınce daha kotulestım ben annem gelıordu ama hıc yardımcı olamıordur esımde bıktımvs deyınce bana senın bu hallerınden ıyıce arttı hersey cok kotu gunlerdi hıc mı hıc basıma boyle seylerın gelebılecegını dusunemezdım asırı mukemmlıyetcı ve kendıne guvenen bır yapım vardı cunku...en nıhayet baktılar ıyıce kapatıorum kendımı hemen bır pskiyatra gıtttık anlattım hersey bos anlamszı gelıor aglıorum tabi vucudumda anlmadıgım seyler oluor ates ıcınde kalkıorum nabızımı duyuyuorum vs vs ama baska bı belırtı yok yanı bunlar bıle benı bıtırmeye yetmıstı :( dr anksiyete bozuklugu panik atak sonucu olmus dedi ve bu yzuden depresyona gırmısın dedi hanı ınsanın en mutlu olması gereken anda ben boyle oldgum dıye depresyonda eslık etti ıl kbastan .p.xil remeron carpıntı ıcın dideral verdi ılacı 15 gun ıctım kut bıraktım ben ıyım dıye bırakmaz olaydım sonrası daha beter oldu tekrar basladım kesıntısız bı 6 ay ıctım ama bı ıctım bı gun ıcmedı mgibi bununda nedenı sanırım ılac kullanmak gururuma dokunuo diye ısmdı anlırum su anda 10 aydır ıcmıorum nerdeyse hep kendım basa cıkmaaya calısorum ama bırsey dıyım eskısı gıbı atak gecırmuorum gece uykularım ıyı bebegıme alıstım evımı ısımı halledıorum ama sıkıntılar kökten bıtmıor bırı bıtırı bırı baslıor ara carpıntı ates basması nobetlerı ve haşla sabahları dayak yemıs gıbı kalkıorum mutsuzluk hassiyet gibi bunlarıdaasla kafamdan cıkartamıorum bu yasadıklarımı hıc yasaamıs olmayı ısterdım herkesın dogumunda lohusalıgında hatrladıgı mutlu gunlerı olur benımkı kabus gibiydi ve bu yzunden acayıp kızıorum kendıme halen..dusunun sızce napmam gerek?bu ıllet bıtıcekmı
ve ehlıyet ladım dusunun bır pa olarak gel lakın tek tuk bınebılıorum
korkudan cunku arabay bındıgım anda fenalık gelıor kalbım hemen balsıor :(

canım yazını okuyana kadar gözlerim bozulacaktı inan ki kaydirigubbakcemile3
neyse öncelikle geçmiş olsun...
tabii ki geçecek, kendine zaman ayırmaya sevdiğin şeyleri yapmaya çalış
depresyon da panik atak da zamanla yoluna girecek şeyler, psikolojik destek almayı kesme
mutlaka iyi olacaksın eminim a.s.

canım yazını okuyana kadar gözlerim bozulacaktı inan ki kaydirigubbakcemile3
neyse öncelikle geçmiş olsun...
tabii ki geçecek, kendine zaman ayırmaya sevdiğin şeyleri yapmaya çalış
depresyon da panik atak da zamanla yoluna girecek şeyler, psikolojik destek almayı kesme
mutlaka iyi olacaksın eminim a.s.

ay canım yazım biraz karısık olmus :( okunmuyor hakkaten acemeliğime ver nolur
ay vallahi ne bilim bi bakıyorum cok iyiyim zımba gibiym harkayım sonra bi bakıyoru mbır bezgınlık bu hısler tabi herkes tede var illa depresyon degı lbelkide ama su vucudumda olan seyler bir gecse cok sevınıcem heel su carptınlar gecmiyor :(
psikolojik destekd almıyorum buldugum yerden uzakta biras esım dahil kimseye
solemedim halen boyle hissetmiği eşim zaten deli gozuyle bakar desem kesin :(

Rabbim acil şifalarr versinnn hepimizee:Saruboceq:

balsurat cnm seninle tanısmam iyi oldu cunku acaba benım gıbı olan lar varmı dıye bu steyede uye oldum ve senın yazılarını cok okudum cok ısındım sana inan alalh hepimize sifa versin bazen asla eski gunlerime donemeyecekmısım gıbı geliyor cok bozuluyorum
bide sen bilirsin belki sudiderali ıcımmı ıcmmı aksatarak ıcıyorum bazen carpıntı ıcın ktou bısı olurmu su anormal anksiyete yuzunden cok sevıdıgm arabamı kullanamıyorum hala :(

ay canım yazım biraz karısık olmus :( okunmuyor hakkaten acemeliğime ver nolur
ay vallahi ne bilim bi bakıyorum cok iyiyim zımba gibiym harkayım sonra bi bakıyoru mbır bezgınlık bu hısler tabi herkes tede var illa depresyon degı lbelkide ama su vucudumda olan seyler bir gecse cok sevınıcem heel su carptınlar gecmiyor :(
psikolojik destekd almıyorum buldugum yerden uzakta biras esım dahil kimseye
solemedim halen boyle hissetmiği eşim zaten deli gozuyle bakar desem kesin :(

öncelikle bunu gurur meselesi yapmamalısın bence
eşinle konuş ama eskisi kadar ciddi boyutlarda olmadığını, yine de desteğe ihtiyacın olduğunu söyle
ihmal etme bence
bezginlik hissi inan herkeste var ben de dahil, sürekli değişiklik yapasım geliyor...

öncelikle bunu gurur meselesi yapmamalısın bence
eşinle konuş ama eskisi kadar ciddi boyutlarda olmadığını, yine de desteğe ihtiyacın olduğunu söyle
ihmal etme bence
bezginlik hissi inan herkeste var ben de dahil, sürekli değişiklik yapasım geliyor...

neden gurur yapıoyrsam aslında sebebi var esım beni cok ıncıttı ruhsal anlamda bız bıbırıbmıze cok guvenirdik yanı ben onun cocugu o benım cocgum gıbı bır ask var aramızda ama o donemde bana hıc destek olmadı kendısı boyle seylerden hıc anlamaz cunku manyakmısın hastamısın kendın yapıorsun cocuk dogalı yuzumu guldurmedin
dıger kadınlar gıbı olamadın bak emızremedın ıste 2 ay emzırebıldın vs gibi tamam belkı onuda bunalttım onunda hayal ettıgı gecmedı hıc bısı ama ben caresizdim ve elımden tutmasını ıstedım sonra buna cok pısman oldu ama bnden bunların acısı cıkmadı hala emızren bır anne gorsem ıcım tıtırıor :( ogluma ıyı bı anne olamadım gıbı gelıor

öncelikle çok geçmiş olsun...ama başda kendini suçlu hissetme...çocuğuma yii bi anne olamdım gibi geliyor felan....bu tür şeyle rdüşünme....her anne çocuğunu emziremiyor ki ya sütü olmuyor ya sağlık problemleri oluyor...çoğu kişinin başın agelir bu tür şeyler....herkes kötü annemi alakası yok...
içini ferah tut...kimsenin lafına aldırış etme....
çocuğun ve kendin için.....o sana sende kendine lazımsın.....

gerekiyorsada bi uzmandan yardım al ...kimse kimseye de deli gözüyle bakamz kimseyi ilgilendirmez...

canimmm cok gecmis olsun...
onceliklee kotu zamanlari unutt ve simdiyee bakk sen..senin basindan talihsiz bir olay gecmis..kendini toparlamayamissin sen esinden esinde senden beklemis..sadece senin esin degil bircok erkek surati asik,sinirli bayana dayanamiyor bak benimde esim cok anlayisli olmasina ragmen oyle..esinin emziremedin falan demesi cok yanlis ve kirici..ama olan olmus artik bosver simdi bunlarii aklina sakin getirme dur daha yolun cok basindasin ne iyi anne olamadin hemen..aklina getirdikce psikolojini bozup kendini saliyorsunn..birak kimseden birsey bekleme kendi kendinee asmaya caliss..bol bol dua et rahatlatiyor insani manevi olarak..eger kendi kendine basarmiyorsan mutlaka destek al doktora git..ama dedigim gibiii aklina getirme esim boyle dedi annemmm boylee yapamadi herkess bizimm istedigimiz gibi olamaz ki tatlim..kimseyi suclama kendinidee oglunla guzel vakit gecirmeye calis..kotu bir anne olsann oglun icin iyi bir anne olmayi dusunmezdin care aramazdim..duymazdan el bazi seyleri kendi kendini tedavi et..biliyorum cok zor amaa denee pes etme...

Son düzenleme:
Doğum sonrası depresyona girmişsin ama fena girmişsin arkadaşım..

Aslında hepimizin yaşadığı şeyler ama kimimiz çok kısa yaşıyoruz bu dönemi kimimiz uzun..

Senin ki doğum esnasında başlamış ve devam etmiş, kalıcı olmuş..

Aslında lohusalık dönemi kadının en hassas dönemlerinden birisidir, herkesin her konuda destek olması gerekir, senin de herşeyi kafana takmaman gerekir..

Sen bu dönemde bazı şeyleri kafana takıp kendi içinde uzatmışsın ve ciddi anlamda depresyona girmişsin ama dediğim gibi sana has birşey değil bu..
ılaçlarına devam et derim yani doktor ne derse onu yap..

Bu günleri geride bırakacağına da emin ol..
Farklı şeylerle uğraşmaya çalış, kafanı dağıtacak sana zevk verecek şeyler neyse..Bu uğraşlar için zaman ve para harcamaktan sakın çekinme..

Mutlaka atlatırsın.Geçmiş olsun..............Allah yardımcın olsun..

çok geçmiş olsun canım kimse anlamaz seni sen kendi kendini anlayıp kendine yeteceksin..tedavini kesme..bitti geçti sanabilirsin ama ufak bi tepkide patlak verebilir

Doğum sonrası depresyona girmişsin ama fena girmişsin arkadaşım..

Aslında hepimizin yaşadığı şeyler ama kimimiz çok kısa yaşıyoruz bu dönemi kimimiz uzun..

Senin ki doğum esnasında başlamış ve devam etmiş, kalıcı olmuş..

Aslında lohusalık dönemi kadının en hassas dönemlerinden birisidir, herkesin her konuda destek olması gerekir, senin de herşeyi kafana takmaman gerekir..

Sen bu dönemde bazı şeyleri kafana takıp kendi içinde uzatmışsın ve ciddi anlamda depresyona girmişsin ama dediğim gibi sana has birşey değil bu..
İlaçlarına devam et derim yani doktor ne derse onu yap..

Bu günleri geride bırakacağına da emin ol..
Farklı şeylerle uğraşmaya çalış, kafanı dağıtacak sana zevk verecek şeyler neyse..Bu uğraşlar için zaman ve para harcamaktan sakın çekinme..

Mutlaka atlatırsın.Geçmiş olsun..............Allah yardımcın olsun..

mesajın ıcın tsk ederim dogumun 2.ayından ıtıbaren 6 ay ılac kullandım basıt bır antidepresan ve uyku ıcın bır hap onuda kendı ıstegımle bıraktım
ve o gunlerımle su gunlerım arasında cok fark var kendım bunu gozlemleyebılıyorum zaten
sadece ıcımde kalan tabıkı hala ufak tefek seyler var kendımı salmıoyorumda sabah erkenden kalkıorum cocugumla ılgılenıorum esımle ıglılenıorum evımın ısını yapıorum ısıme kosuorum aksam evıme gelıorum labıldıgınde mesgalem var dusunmeye vaktım bıle yok aslında.
ama kendı kendıme kaldıgımda veya bunları bana hatırlatıcı bırsey oldugunda
tabıkı o gunlerı hatırlıorum buyuk bır travma benım ıcın bazı seyler umarımbır gun bunları unuturum bır ara bır dra gıdıcem pskıloga ılacta ıcmıorum dedıgm gıbı su paink atak cok zroluor

bazen insan kendi kendine birşeylerş halledemiyorlar işte bu devrede psikolog veya psikiyatrlardan yardım almamız gerekiyor.bir çoğumuz ilaçlarla ayakta duruyoruz.senin çevrende bile vardır ama kimse ilaç kullandığını söylemek istemez.
bende ilaç kullanıyorum arkadaşım.ne yapayım zaman zaman ilaç desteğini almam gerekiyor.yoksa hayatı hem kendime hemde eşime çekilmez hale getiriyoru.bence tekrar doktora git ve destek al.inan bana ilaçlarını bırakmaz tam tedavi olursan eski mutlu günlerine tekrar dönesin.eşinle ve bebeğinle mutlu ve sağlıklı günler dilerim

Back