Ardahan...

Canım memleketim Batmanım 30-40 senelik bir şehir olmasına karşın türkiyede ki bir çok ilden daha gelişmiş, modern, derli, topludur. Mümkünse hiç gitmeyin vallahi çok ararsınız sonra
Eşim ilk geldiği gün ev ararken sıcaktan baygınlık geçirmiş temmuz ayında gelmiştik 50 dereceyi gözümle görünce şoka gitmiştim tek zorlayan yani o oldu ama alıştık artık ona da ..
Evet gerçekten güzel bir yer küçük ama herşey var şuan daha yeni yeni kazak moduna geçiyoruz geçen haftaya kadar tişört hirkayla gezdik burdan -40 dereceye gidince alışmak zor olur illaki selamlar

Sen Batman'li misin lexa? Ben cok sevdim Batmani. 2 yil yasadim orada
Evet Batman güzeldir ya sorunca haritada bile gösteremiyor insanlar ama
Güzel, ufak, kendi çapında gelişmiş bir şehir...
Elin japon, çinlileri Dünyanın öbür ucundan Hasankeyfe kafile kafile gelirken bizim insanımız bi haberdi ama .
Ahh onuda baraj altında bıraktı allahsızlar...

Evet Hasankeyf'in orijinal halini son dk da olsa gezme şansım olmuştu yeni haline de gittim gerçekten gölde geziyo gibi hiçbir şeyi kalmamış ekstra barajdan dolayı sıcağa birde nem eklendi bu yaz çok zor geçti gerçekten :/

Canim Hasankeyf. Gercusteydik biz. Az geçmedik oradan. Ozledim oralari

Şuan Barajdan dolayı hissedilen sıcaklığın çok daha fazla olması gerekiyor. Nemden ötürü allah yardımcınız olsun. O sıcağı yaşamayan bilmez

Aa ne güzel ..Evet yaşaması vs kolay bir yer bizde çok sevdik memleketlere yakın olsa belki de hiç gitmek iatemeyiz ama çok uzak yav
Bir ucak mesafesi aslinda. Esim kalmak isteseydi kalirdim 1 yil daha. Ama bizim orada kaldigimiz yillar batidan düşüyor. Mecbur kalktik geldik.

Ya önünü ardını düşünmemek değil aslında. Sonuçta işe girmek zor, çıkmak kolay. Önyargılı olmaktansa, hiç denemeden yorum yapmaktansa hele bir adımımı atayım yerim garanti olsun, duruma göre kesin kararımı veririm. Kardeşim doğuya atanırken gitse mi, gitmese mi, vayy 6 sene dediler... sonra 3+1’e indi sözleşmeli öğretmenler iyi ki gitti. Yani gidin bakın, duramayacak gibi olursanız zorla tutacak değiller. İçinizde kalmasından iyidir

C capricorn87 Canım kadınların çalışmasını benim kadar isteyen yoktur ama Ardahan şu şartlar altında size uygun mu bilemedim. Hem soğuk hem imkanları kısıtlı bambaşka bir iklim yani çocuğun buna adapte olur mu? Batman da yürüme mesafesinde awm, özel hastaneler, kolejler, parklar varken ardahanda bunları bulabilecek misin? Belli bir süre için gitme imkanın varsa düşünebilirsin aksi takdirde bence başka bi şekilde atanmaya vs. Uğraş

Ardahan öğretmenevinde bir gece kalmıştık Artvin Kars gezerken.

Şehre akşamüstü karnımız tok girince direkt odaya çıkıp biraz dinlendik, sonra hadi dedik en azından merkezi bir dolaşalım. Daha belki 500metre gitmiştik ki şehir bitti. İlginçti. Gördüğüm birçok ilçe merkezinden küçük bir şehirdi, hala bazen konuşuruz neden il yapıldığını.

Eşinizi anlıyorum, siz onun için kalkıp gitmişsiniz ama o sizin gibi çakılı kadro değil. Ha belki öğretmen olarak Ardahan'a bile değil ilçesine atanırsınız ama süresi dolunca gidebilmek gibi şahane bir ümidiniz olur.

Ben ki sessiz sakin, doğa ile iç içe yaşayabileceğim yerlerin hastasıyım, Ardahan'a gitmezdim. Kars evet, Artvin bayıla bayıla ama Ardahan, cıks.

Benim bir arkadaşımın eşi Ardahan da akademisyen ve hala orda kaldı başka yere geçmedi.istiyordu ama olmadı.sadece arkadaşım orada doğum yapamam dedi ve gebeliğin bir kısmını ve doğumunu annesinde geçirdi buyuksehirdeydi ailesi.cok alisamamisti ilk zamanlar yalnız hissediyordu ama sonra görüşemedik alışmıştır artık diyorum.hakkinzda hayırlısı olsun

Çakılı kadro ise gitmek istemezdim , özellikle çocuğum için. Yani mutlu olmayacağımı bildiğim bir yere gitmek istemem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…