- 11 Mayıs 2016
- 2.011
- 1.714
- 83
- Konu Sahibi capricorn87
-
Doğru diyosunuz bu yıl pandemiden dolayı sınav eylüle ertelendiği için sanırım 2019 puanıyla oldu Eylül ataması daCanım şubat alımı konusunda bir açıklama var mı bilmiyorum ama alım yok sanırsam.. Ama Eylül için de 2021 kpss puanı gerekecek.. Bence sen hiç bel bağlama bu atamaya.. Şansını dene sonuna kadar.. Ordan nasip olmazsa 2021 kpss de güzel bir sıralamaya girip atanırsın inşallah.. Önce önündeki fırsatı değerlendir bence..
Aa ne güzel@Niloyatospikk de bursadan bende cok giderim bursaya severim dede memleketi...
Çok teşekkür ederimArdahanliyim, imkanlar açısından merkezinde kalırsanız bile bence cok fazla imkan yok. Merkezin büyüklüğü bile istanbuldaki herhangi bir semtin meshur caddelerinden daha küçük. Belki egitim acisindan ozel dersler alarak çocuğunuza destek olabilirsiniz. Havasi cok temizdir, inanin aksam 9 da yatip sabah 6 da kalkardik ne gözümüz siserdi ne basimiz agrirdi. Köylerinde durum pek iç açıcı olmayabilir her köy çok gelişmiş degil. Kendi memleketim olmasına ragmen halkinin cokta medeni oldugunu soyleyemeyecegim. En azindan benim gördüğüm.
Havası soğuktur, temmuz ayinda dolu yagmisti sabah oglene kadar sicak öğleden sonra ara ara soba yakiyorduk. Bu her zaman boyle olmayabilir. Kışın baya soguk olur ama vücut alışıyor. Merkezi isitmali evler her zaman sıcacık oluyor. Sobali evde kalırsanız zorlanabilirsiniz. Polisi memuru severler.
Zaten polis,memur, asker kesimi belli yerlerde oturuyorlarmis. Sizde gitseniz o cevrede olursunuz, tam mahalle ismi falan bilmiyorum. Köy yollari kapanir genelde sehir merkezinde herhangi bir sıkıntı olmuyor. Arabaniz garajda durursa motoru donmayacaktir. Tam kış ayini orada hic yasamadim, ben istanbulda yaşıyorum. Ara sira gidiyoruz. Ancak orada kuzenlerim amca, teyze, dayi falan yasiyor onlarda belki alistiklarindan kis ayinda suyun donmasi, arac motorunun çalışmaması gibi durumlari cok fazla yaşamıyorlar. Oturacaginiz yer ücra bir köy olursa bu dediginiz sıkıntıların olmasi muhtemelÇok teşekkür ederimtemiz olduğuna eminim yayla havası gibidir eşimin köyüne gitmiştik 2 yıl önce Karadenizli ,dediğiniz gibi geç te yatsam sabahın köründe gayet dinç kalkardim ..Oğlum seneye ilkokula başlayacak biraz küçük ama bende sunu düşünüyorum işte o kadar insan yaşıyor memurlar vs tayin oluyor illaki bunlar iyilestirilmistir tabi küçüklüğü vs değiştirilecek bir durumm değil illaki ..
Ben Bursaliyim ve açıkçası yaşama açısından kalabalığı sevmiyorum şuna digudayiz 3 yıldır ve inanın daha çok seviyorum Bursa'ya göre tabiki küçük vs ama gereksiz kalabalığı yok o yüzden ben takilmiyorum buna .Hastane vs işi düşündürdü çünkü oğlumun alerjisi var özellikle bahar aylarında artıyor tedavi oluyor ama Ardahan'da hava soğuk olduğu icin yaşar mı bilmiyorum bu durumu .
Peki suların donması , arabaların motorlarının donması ,kardan yolların kapanması vs oluyor mu gerçekten yoksa abartı mi biraz
O zaman dediğiniz gibi köy veya ilçelerde soğuktan etkilenme daha fazla olabilir ..Çok çok teşekkür ederimZaten polis,memur, asker kesimi belli yerlerde oturuyorlarmis. Sizde gitseniz o cevrede olursunuz, tam mahalle ismi falan bilmiyorum. Köy yollari kapanir genelde sehir merkezinde herhangi bir sıkıntı olmuyor. Arabaniz garajda durursa motoru donmayacaktir. Tam kış ayini orada hic yasamadim, ben istanbulda yaşıyorum. Ara sira gidiyoruz. Ancak orada kuzenlerim amca, teyze, dayi falan yasiyor onlarda belki alistiklarindan kis ayinda suyun donmasi, arac motorunun çalışmaması gibi durumlari cok fazla yaşamıyorlar. Oturacaginiz yer ücra bir köy olursa bu dediginiz sıkıntıların olmasi muhtemel
Hastane sağlık koşulları gayet iyi. İstanbul dan insanlar emar için vs Ardahan a geliyor. Doktor içinde aynı zamanda. Oralarda sıra bulunmuyor muşÖğretmenliği de Cok.seviyorum özelde vs çalıştım çok ama akademik ortam bir tık ağır basıyor cunku araştırmayı projeleri,laboratuvar i cok çok seviyorum .Öğretmenlikte bu imkân daha kısıtlı ama öğretmen olarak atansam da imkanım el verdiği ölçüde araştırma vs yapmaya çalışırım o ayrı tabi
Bir yandan hastane vs imkansızlığı varsa çocuğundan önemli mi.diyorum tabi doğruysa anlatılan ...ama bir yandan da yaş oldu 34 ve artık yoruldum kpss den ise atanma ihtimalim var önceki yillardaki kadar alınırsa atanabilirim ama işte alıma bağlı öyle kesin diyebileceğim bir sıralama değil ucu ucuna gelebilecek bir yerdeyim bilmiorum
Bir taraftan diyorum biz eşim için bilmediğimiz bir yere geldik tamam mecburi bir görev ama geldik daha kötü bir yer olabilirdi konu ben olunca neden bu kadar düşünüyorum diyorum
Çok sevindimHastane sağlık koşulları gayet iyi. İstanbul dan insanlar emar için vs Ardahan a geliyor. Doktor içinde aynı zamanda. Oralarda sıra bulunmuyor muş
Ediliyor diye biliyorum ,üniv de bir hocam ailesinin sağlık durumundan dolayı istifa edip gitmişti ama ayrıntı neydi bilmiyorumVazgeçtiğiniz takdirde istifa etseniz olmuyor mu?
Ben hep hele bir adımımı atayım kafasıyla yaşadım, pişman olmadım çok şükür. Sizin için de hayırlısı olur inşallahEdiliyor diye biliyorum ,üniv de bir hocam ailesinin sağlık durumundan dolayı istifa edip gitmişti ama ayrıntı neydi bilmiyorum
Tabiki olacağının garantisi yok ama olursa da yıllar sonra amacima ulasmisken bırakmam kolay kolay diye eşim tereddüt ediyor sanirim ...
Tayin gibi değilde yine açılan kadrolara başvurup kazanırsam buradan istifa edip gidebilirim ancak .Onun dışında çakılı kadro ...Orada kadro alirsaniz hep orada mi olacaksiniz? Baska bir unv.ye gecme hakkiniz olacak mi? Belki birkac yil denenebilir ama uzun yillar zor olur.
Ben devlette ogretmenim, esim jandarma. Bu yil doguya tayin olacagiz. Bizim icin bulunmaz nimet olur Ardahan cunku terörden nispeten uzak ve sadece 2 yil kalacagiz. Ardahan ciksa sevinirim. Yalniz sizin durumunuz cok farkli. Tabi ki hayalleriniz de cok onemli ama pisman olursunuz gibi hissettim. Farkli kadrolarin acilmasini bekleyin ya da ogretmenlik icin ugrasin derim. Yilin buyuk bir kismi soguk ve karli, buzlu gecen bir memleket yorar diye dusunuyorum.
Bende önümü ardimi düşünmeden atlıyorum bazen tecrübe tecrübedir mantigindayim sizin gibi .Ben hep hele bir adımımı atayım kafasıyla yaşadım, pişman olmadım çok şükür. Sizin için de hayırlısı olur inşallah
Esinizin karsi cikma sebebi tam olarak nedir bilemiyorum ama bir konuda hakli. Hayatiniz isinizden ibaret olmayacak. Bu yuzden bulundugunuz yer gercekten cok onemli. Umarim her sey gonlunuzce olurTayin gibi değilde yine açılan kadrolara başvurup kazanırsam buradan istifa edip gidebilirim ancak .Onun dışında çakılı kadro ...
Evet terör olmaması çok iyi yine de gözünüzü korkutmayin 3 yıldır dogu görevindeyiz bulunduğum yerde biz gelmeden hemen. Önce Aybüke öğretmen şehit oldu maalesef hem çok üzüldük hem aileler dahil Cook endişeli geldik ki geldikten sonra da şehitlerimiz oldu maalesef biz direk yaşamadık hergun patlamalar vs olmuyor ama hep bir tehlike potansiyeli var ...
Eşimin bu kadar kesin karşı çıkması şaşırtıyor yani soğuğa vs aşırı takmış halde bir yandan diyorum ailesine iyice uzak kalacak diye benim elime geçen fırsatı mi umursamıyor iyice bileniyorum bu kez
Ben karı çok sevmem açıkçası annem ve eşimin ilk tepkisi bu oldu ee sen karı sevmiyosun ne yapacaksın
Bir de eşim dedi ki ,tamam istediğin meselgi yapmak para kazanmak insani başta mutlu ediyor ama bur yerden sonra bulunduğun yerde önemli oluyor ...
Teşekkür ederim
Canım memleketim Batmanım 30-40 senelik bir şehir olmasına karşın türkiyede ki bir çok ilden daha gelişmiş, modern, derli, topludur. Mümkünse hiç gitmeyin vallahi çok ararsınız sonraAmin Allah razı olsun inşallah hepimizin gönlünden geçen hayırlı niyetler kabul olsunBenim de bir hocam var sordum ama çok uzun yıllar önce göç etmisler ve bazı sorunlar yüzünden hiç gitmemişler çok çok küçüktüm hatırlamıyorum ama soğuğu meşhur görüyorum haberlerde diyo halkı çok misafirpervermis
Aslında insanını düşünmüyorum çünkü heryerin iyisi kötüsü olduğuna inanıyorum Bursaliyim orda doğup büyüdüm İstanbul'da da yaşadım sözde batılı ,modern vs bilinir oralar ama ben 3 yıldır doğuda gördüğüm yakınlığı , yardımseverligi oralarda görmedim .Tabiki kötüsü mutlaka vardır ama denk gelmedim inşallah ta gelmem
Amin inşallah çok çok teşekkür ederimEsinizin karsi cikma sebebi tam olarak nedir bilemiyorum ama bir konuda hakli. Hayatiniz isinizden ibaret olmayacak. Bu yuzden bulundugunuz yer gercekten cok onemli. Umarim her sey gonlunuzce olur
Sen Batman'li misin lexa? Ben cok sevdim Batmani. 2 yil yasadim oradaCanım memleketim Batmanım 30-40 senelik bir şehir olmasına karşın türkiyede ki bir çok ilden daha gelişmiş, modern, derli, topludur. Mümkünse hiç gitmeyin vallahi çok ararsınız sonra
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?