Ardahan...

capricorn87

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2016
2.011
1.714
83
İyi akşamlar ,kısa kesmeye çalışacağım .
Ardahan univ alanimda 2 öğretim görevlisi kadrosu açmış .Merkezde ..2 yıl önce gole ilçesinde kadro açmıştı ama oradaki Myo iptal olmuş sanırım kazananlar gitmedi .O zaman başvuru yapmamıştım 4 kişi sınava girip 3 u kazanmıştı yani çok talep yoktu .

Şuanda güney doğu da sıcak bir şehirde şark görevi yapıyoruz (eşim polis) seneye bitiyor ..

Eşim Ardahan in havasının çok soğuk olmasından dolayı ve imkanlarının bulunduğumuz il kadar olmadığını düşündüğü için çok taraftar değil ..çünkü 5 yaşında bir oğlum var okul ,vs burada çok imkan var .

Ardahan li veya orada yaşayan / yasamis olanlar fikir verirse çok sevinirim .Yanlis anlaşılmasın memleket ayırt etmiyorum .Tek başıma olsam hiç dusunmem çünkü hayalim bu ama oğlumun takip edilen alerji vs durumları da var ve çok sert kış ,buz ,yollar vs kapanacak durumlar oluyorsa da dusunmem gerekiyor

Not: illaki olacak diye birşey yok tabi ama en baştan mantıklı düşünüp kalkışmak istiyorum 2 yıl önce şehir şehir gezdim sınavlara gittim ve çok yıpratıcı oluyor şimdiden teşekkürler 😊

Sizin ne istediğiniz önemli olan.. Bence bir yerden başlamak en güzeli.. Okumuşsunuz ve karşılığını öyle ya da böyle bir şekilde almalısınız.. Zaten bu kadroların sahibi vardır büyük ihtimal ama yine de şansınızı deneyin derim.. Üniversitede hele ki devlet üniversitesinde çalışmak gibisi var mı yaaa😊 çok soğuk gerçekten o kadar soğuk görmemiş bir insan için fazla soğuk yerler oralar alışması çok zor olur ama orada da insan yaşıyor sonuçta.. Sizde daha sonra yerinizi değiştirebilirsiniz yeter ki başlayın.. Kapağı bir kez attınız mı daha sırtınız yere gelmez.. Alışılır bence yeter ki siz mutlu olun çocuğunuzla eşinizle huzurlu olun birlik olunca huzur olunca her yere herşeye alışıyor insan..

Şuan halihazırda bi işiniz var mı? Eğer işsizsem tercih ederdim memur filansanız hiç uğraşmayın
İsim yok .kpss de öğretmen ataması sayısına bağlı şuan sıralamam açıkçası önceki yıllardaki ne bakınca atanma ihtimalim var evet ama belli olmaz öyle bir yerdeyim ..
Bir yandan duzenimi ciddi şekilde bozacagim ama daha ağır basan bir işi yapacağım .Ama işte imkansızlıklar doğruysa cicugumu da dusunmem gerekiyor arada sıkışıp kaldım açıkçası

Sizin ne istediğiniz önemli olan.. Bence bir yerden başlamak en güzeli.. Okumuşsunuz ve karşılığını öyle ya da böyle bir şekilde almalısınız.. Zaten bu kadroların sahibi vardır büyük ihtimal ama yine de şansınızı deneyin derim.. Üniversitede hele ki devlet üniversitesinde çalışmak gibisi var mı yaaa😊 çok soğuk gerçekten o kadar soğuk görmemiş bir insan için fazla soğuk yerler oralar alışması çok zor olur ama orada da insan yaşıyor sonuçta.. Sizde daha sonra yerinizi değiştirebilirsiniz yeter ki başlayın.. Kapağı bir kez attınız mı daha sırtınız yere gelmez.. Alışılır bence yeter ki siz mutlu olun çocuğunuzla eşinizle huzurlu olun birlik olunca huzur olunca her yere herşeye alışıyor insan..
Öğretmenliği de Cok.seviyorum özelde vs çalıştım çok ama akademik ortam bir tık ağır basıyor cunku araştırmayı projeleri,laboratuvar i cok çok seviyorum .Öğretmenlikte bu imkân daha kısıtlı ama öğretmen olarak atansam da imkanım el verdiği ölçüde araştırma vs yapmaya çalışırım o ayrı tabi 😊

Bir yandan hastane vs imkansızlığı varsa çocuğundan önemli mi.diyorum tabi doğruysa anlatılan ...ama bir yandan da yaş oldu 34 ve artık yoruldum kpss den ise atanma ihtimalim var önceki yillardaki kadar alınırsa atanabilirim ama işte alıma bağlı öyle kesin diyebileceğim bir sıralama değil ucu ucuna gelebilecek bir yerdeyim bilmiorum 😒

Bir taraftan diyorum biz eşim için bilmediğimiz bir yere geldik tamam mecburi bir görev ama geldik daha kötü bir yer olabilirdi konu ben olunca neden bu kadar düşünüyorum diyorum 😁

İşim yoksa giderdim ama başka türlü yapamazdım sanırım.
Şuan isim yok ama sıralamam atanma ihtimalimin olabileceği bir sıralama öğretmenlik için yani şimdiye kadarki alım olursa arabirim ama daha az olursa ikinci atamaya veya seneye de kalabilirim yani garanti değil alıma bağlı ...

Öğretmenliği de Cok.seviyorum özelde vs çalıştım çok ama akademik ortam bir tık ağır basıyor cunku araştırmayı projeleri,laboratuvar i cok çok seviyorum .Öğretmenlikte bu imkân daha kısıtlı ama öğretmen olarak atansam da imkanım el verdiği ölçüde araştırma vs yapmaya çalışırım o ayrı tabi 😊

Bir yandan hastane vs imkansızlığı varsa çocuğundan önemli mi.diyorum tabi doğruysa anlatılan ...ama bir yandan da yaş oldu 34 ve artık yoruldum kpss den ise atanma ihtimalim var önceki yillardaki kadar alınırsa atanabilirim ama işte alıma bağlı öyle kesin diyebileceğim bir sıralama değil ucu ucuna gelebilecek bir yerdeyim bilmiorum 😒

Bir taraftan diyorum biz eşim için bilmediğimiz bir yere geldik tamam mecburi bir görev ama geldik daha kötü bir yer olabilirdi konu ben olunca neden bu kadar düşünüyorum diyorum 😁
Bende öğretmenim fakat özel bir kurumda çalışıyorum.. Şimdi bana deseler atadık seni Türkiyenin öbür ucuna gidiyorsun uçarak uzaklaşırım bu canım memleketten 😂 çünkü insan kendini daha sağlam hissetmek istiyor ekonomik gücü daha fazla olsun istiyor Allah korusun yarın öbür gün eşimizle alakalı bir sıkıntı yaşasak ne bileyim boşansak ya da eşimiz bir şekilde işinden olsa Allah kaza bela vermesin ama öyle bir durum olsa falan biz kadınlar olarak daha güçlü oluruz.. Bir sıkıntı çıksa daha sağlam basarız yere.. Hem hiçbir sıkıntı çıkmasa bile çocuğumuzu daha iyi şartlarda yetiştirmek fena mı??

Diyorsunuz ya hani çocuk hastalansa şartlar kısıtlı olur sorun olur falan diye.. Şimdi artık şu zamanda paran varsa hiçbirşey kısıtlı değil 😊 atlıyoruz arabamıza her yere ulaşabiliyoruz.. Şimdi ben düşünüyorum atanmış olsam Allahın unuttuğu yerler diyorlar ya hani öyle bi yere bi yer bile olsa param olduktan sonra hiçbirşey sıkıntı gelmez bana.. Atlarım haftasonu arabama alırım çocuğumu eşimi gezmelere 😊 binerim uçağa bir saate Türkiyenin bilmem neresindeyim😊 Güçlü olmalıyız bence.. Sadece para için değil yani saygınlık da var hem az yorulup para kazanmak birsürü güvenceler falan.. Ne bileyim hele ki kadınların asla böyle fırsatları geri çevirmemesi taraftarıyım.. Tabi sizin hayatınız sizin tercihinizi bilemiyorum 🤗

İsim yok .kpss de öğretmen ataması sayısına bağlı şuan sıralamam açıkçası önceki yıllardaki ne bakınca atanma ihtimalim var evet ama belli olmaz öyle bir yerdeyim ..
Bir yandan duzenimi ciddi şekilde bozacagim ama daha ağır basan bir işi yapacağım .Ama işte imkansızlıklar doğruysa cicugumu da dusunmem gerekiyor arada sıkışıp kaldım açıkçası
Atamalar yapıldı ki çoktan.. Yine alım mı olacak??? Şubat alımı var mı??

Alanınızı bilmiyorum fakat öğretim görevliliği eskiden okutmanlık olan kadroların isim değiştirmiş hâli. Üniversitenin araştırma ve proje yönüyle ilgileri yok.

Ardahan'a gelirsek, yaşamadım ama ziyaret amaçlı gittim. Çok çok soğuk bir şehir. Kışı geçtim yazı bile soğuğa yakın serin. Kışın yakıt masrafını düşünmek bile istemem.

Yakın zamanlarda il olduğu için aslında ilden çok ilçeye benziyor. Ciddi anlamda kentleşme ve kentlileşme problemi var. Şehrin pek bir ufku yok, sosyalleşme mekânları neredeyse yok gibi.

Bir devlet hastanesi var evet ama orada oturanlar bile konulan tanılara itimat etmeyip Kars'a ya da Erzurum'a gidiyorlar. Çocuğunuzun ciddi bir rahatsızlığı varsa şehrin sağlık imkanları size yeterli gelmeyecektir.

Olumlu yönleri, insanları bağnaz değildir.
Hayvancılık çok fazla olduğu için doğal hayvansal ürünlere ulaşma şansınız fazla olur.

Bende öğretmenim fakat özel bir kurumda çalışıyorum.. Şimdi bana deseler atadık seni Türkiyenin öbür ucuna gidiyorsun uçarak uzaklaşırım bu canım memleketten 😂 çünkü insan kendini daha sağlam hissetmek istiyor ekonomik gücü daha fazla olsun istiyor Allah korusun yarın öbür gün eşimizle alakalı bir sıkıntı yaşasak ne bileyim boşansak ya da eşimiz bir şekilde işinden olsa Allah kaza bela vermesin ama öyle bir durum olsa falan biz kadınlar olarak daha güçlü oluruz.. Bir sıkıntı çıksa daha sağlam basarız yere.. Hem hiçbir sıkıntı çıkmasa bile çocuğumuzu daha iyi şartlarda yetiştirmek fena mı??

Diyorsunuz ya hani çocuk hastalansa şartlar kısıtlı olur sorun olur falan diye.. Şimdi artık şu zamanda paran varsa hiçbirşey kısıtlı değil 😊 atlıyoruz arabamıza her yere ulaşabiliyoruz.. Şimdi ben düşünüyorum atanmış olsam Allahın unuttuğu yerler diyorlar ya hani öyle bi yere bi yer bile olsa param olduktan sonra hiçbirşey sıkıntı gelmez bana.. Atlarım haftasonu arabama alırım çocuğumu eşimi gezmelere 😊 binerim uçağa bir saate Türkiyenin bilmem neresindeyim😊 Güçlü olmalıyız bence.. Sadece para için değil yani saygınlık da var hem az yorulup para kazanmak birsürü güvenceler falan.. Ne bileyim hele ki kadınların asla böyle fırsatları geri çevirmemesi taraftarıyım.. Tabi sizin hayatınız sizin tercihinizi bilemiyorum 🤗

Aklımı okumussunuz ...Eşim çok taraftar değil ama kesin bir şekilde reddetmiyor yıllardır birçok yere sınava gittim maddi manevi destekledi sağolsun ama şuan çok gönüllü değil çünkü burda şark gorevimizin bitmesine 1 yıl bile kalmadı artık ailelere biraz daha yakın olalım istiyor en kotu 3-4 saat mesafede .Ciddi anlamda yıllardır zorluk çektik oğlum olduğunda zaman zaman ihtiyaç duyduk tabi kimseye güvenmedik çocuk yaparken ama hastalık ,çalışma vs olduğunda vs ...
Ardahan i kazanmam durumunda bir öğretmenlik vs gibi tayin durumu yok çakılı kadro ,ancak başka bir yer açacak kazanacaksin vs eee bende bu yaşından sonra istediğim mesleği kazanınca sırf onun veya benim ailemle yakın olacağım diye vazgeçip bırakmam bunu bildiği için bu kez gönülsüz tabi birde soğuk diye ..

Yani önceki konularimda da var iki ailede birbirinden değişik ..Eşimin ailesiyle çok ciddi sıkıntılar yaşadık sonra düzeldiler vs ama yine de çok yakın olmak istemem ,kendi ailem apayrı zaten ..

Korona oldum eşim ve oğlum da çıkmayınca imkanımız vardı ayrı eve geçtiler hemen ve epey sancılı geçirdim eşim çok evhamlı ,bur yandan olecegimden korkmuş doktor korkutmuş ilaçların yan etkisi diye ,bir yandan oğlum aşırı hareketli ve inatçı onunla ugrasamadi beni de gerdi canimla ugrasamdim ve o dönem annem 14 gün boyunca bir kez aradi ve burda olsaydın bulasmazdi işte gelemem de oraya vs yok çok mu gezdin kesin şöyle boyle ..
Neyse çok uzattım kısaca hakeden bir ailem yok sanırım önce jendjmi dusunmem gerekiyor dediğiniz gibi para olunca çoğu şey oluyor 🥰

Alanınızı bilmiyorum fakat öğretim görevliliği eskiden okutmanlık olan kadroların isim değiştirmiş hâli. Üniversitenin araştırma ve proje yönüyle ilgileri yok.

Ardahan'a gelirsek, yaşamadım ama ziyaret amaçlı gittim. Çok çok soğuk bir şehir. Kışı geçtim yazı bile soğuğa yakın serin. Kışın yakıt masrafını düşünmek bile istemem.

Yakın zamanlarda il olduğu için aslında ilden çok ilçeye benziyor. Ciddi anlamda kentleşme ve kentlileşme problemi var. Şehrin pek bir ufku yok, sosyalleşme mekânları neredeyse yok gibi.

Bir devlet hastanesi var evet ama orada oturanlar bile konulan tanılara itimat etmeyip Kars'a ya da Erzurum'a gidiyorlar. Çocuğunuzun ciddi bir rahatsızlığı varsa şehrin sağlık imkanları size yeterli gelmeyecektir.

Olumlu yönleri, insanları bağnaz değildir.
Hayvancılık çok fazla olduğu için doğal hayvansal ürünlere ulaşma şansınız fazla olur.
Ya evet işte bu soğuk dayanilamayacak bir soğuk mu onu merak ediyorum mesela Kars'a gitmiştim Ocak ayında -27 dereceydk ama usutmuyordu aşırı İstanbul'da 15 dereceye düşse buz kesiydouk ...
Hastane işi çok düşündürüyor bulunduğum il güneydoğu da küçük bir il ama batıda bir il gibi herşey ayağımın altında bir çok özel devlet hastanesi var özel okul kolej devlet okulu ,kreş alışverişi merkezi hepsi var ve digru duzgun kış yok suan bile tişört hırka ile geziyoruz oyle diyeyim

Ama bir yandan da şansımı denemek ,bir yerden başlamak istiyorum çok yer gezdim sinav için ilk sırada oldugum yerde bile elendim bakıyorum kendi ogtencileri kafam karışık tek düşüncem oğlum eğitim ,sağlık açısından sıkıntı yasamasin 🥰

Araştırmayı, projeleri seviyorsanız MEB'de BiLSEM de iyi bir seçenek bence ☺️
Ah bir atanambilsem 😊 evet ücretli öğretmenlik yapmıştım ordaa hocalar Tübitak projesi filan yapıyorlardı ama benim çalışma konuların kanser tedavis ,ilaç geliştirme ,hücre kültürü vs onlar da çok uygun olur mu bilmiyorum araştıracağım sağolun 😊🥰

Ne kadar konuya katkısı olur bilmem ama ardahanlı komsularım olmuştu çook iyi insanlardı. 🌹🤗İnsallah gonlünüzdekiler kolaylıkla hayırlarla olur.

Ne kadar konuya katkısı olur bilmem ama ardahanlı komsularım olmuştu çook iyi insanlardı. 🌹🤗İnsallah gonlünüzdekiler kolaylıkla hayırlarla olur.
Amin Allah razı olsun inşallah hepimizin gönlünden geçen hayırlı niyetler kabul olsun 😊 Benim de bir hocam var sordum ama çok uzun yıllar önce göç etmisler ve bazı sorunlar yüzünden hiç gitmemişler çok çok küçüktüm hatırlamıyorum ama soğuğu meşhur görüyorum haberlerde diyo 😁 halkı çok misafirpervermis

Aslında insanını düşünmüyorum çünkü heryerin iyisi kötüsü olduğuna inanıyorum Bursaliyim orda doğup büyüdüm İstanbul'da da yaşadım sözde batılı ,modern vs bilinir oralar ama ben 3 yıldır doğuda gördüğüm yakınlığı , yardımseverligi oralarda görmedim .Tabiki kötüsü mutlaka vardır ama denk gelmedim inşallah ta gelmem 🥰

Yok 2021 atamaları oluyor ya Şubat Eylül onlardan bahsettim 😊
Canım şubat alımı konusunda bir açıklama var mı bilmiyorum ama alım yok sanırsam.. Ama Eylül için de 2021 kpss puanı gerekecek.. Bence sen hiç bel bağlama bu atamaya.. Şansını dene sonuna kadar.. Ordan nasip olmazsa 2021 kpss de güzel bir sıralamaya girip atanırsın inşallah.. Önce önündeki fırsatı değerlendir bence..

Amin Allah razı olsun inşallah hepimizin gönlünden geçen hayırlı niyetler kabul olsun 😊 Benim de bir hocam var sordum ama çok uzun yıllar önce göç etmisler ve bazı sorunlar yüzünden hiç gitmemişler çok çok küçüktüm hatırlamıyorum ama soğuğu meşhur görüyorum haberlerde diyo 😁 halkı çok misafirpervermis

Aslında insanını düşünmüyorum çünkü heryerin iyisi kötüsü olduğuna inanıyorum Bursaliyim orda doğup büyüdüm İstanbul'da da yaşadım sözde batılı ,modern vs bilinir oralar ama ben 3 yıldır doğuda gördüğüm yakınlığı , yardımseverligi oralarda görmedim .Tabiki kötüsü mutlaka vardır ama denk gelmedim inşallah ta gelmem 🥰
Niloyatospikk Niloyatospikk de bursadan bende cok giderim bursaya severim dede memleketi...

Back