Aranızda pilot tanıdığı olan var mı?

Liona Esposito

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2014
4.858
10.575
408
Kızlar esim mühendis. Pilot olmak istiyormus. Simdi oturdu basvurusunu yapiyor. Ben istemiyorum pilot olmasini. Simdiki gibi sabah 8 aksam 5 evde olabilir mi? Her aksam her gece yanimizda olabilir mi pilot olunca? Tanıdığı pilot olan kimse varsa nasil oluyo bi söyler misiniz?

Ama bundan daha da önemlisi esim beni hiçe sayiyor. Sanki ben onun hayat arkadasi değilmişim gibi sanki bu hayati benle paylasmiyormus gibi benim fikrimi bile sormadı. Ne düşündüğüm umurunda bile değil.
Söylediğine göre öyle eve gelmemek, düzensiz hayat vs gibi şeyler olmazmis. Gerçekten bilen birisi beni aydınlatsın lütfen.

Tabiki öyle 8- 5 düzenli bir hayat olmaz ancak avantajları da çok var. Günümüze göre astronomik bir maaş alıyolar. Bundan üç sene önce en az on bin diyolardi. Kendisi ve yakınları çok cüzi ücretle uçuyorlar ama her gün evde olmaz. Örneğin Amerika ya gitti akşamına nasıl evde olsun? Yıpranma payından dolayı erken emeklilik şansı da oluyo sanırım. Bir de seçildikten sonra bir ya da iki yıl bir eğitime alınıyorlar. Bir aylık uçuş planı çıkarılır o ay nereye gitcegi bellidir. Uzak yerlere gittikten sonra iki gün falan izni oluyo. Diyelim ki hava kötü uçuş riskli havaalaninda öyleeee bekledikleri de oluyo saatlerce. Bu arada eşinin seni yok sayması da hoş değil ama çok istiyosa destek ol sen de

Benim mustakbel enistem pilottur efenim:) hostes kuzenim var o bile bazen gunlerce olmuyo eve gelemiyo yani.. ucus suresi doluyo mecburen konakliyolar bulunduklari yerde. Baba icin nasil olur bilmem anne icin asla uygun meslek degil.
Tabi cocuga anne baksin yeter.

Kızlar esim mühendis. Pilot olmak istiyormus. Simdi oturdu basvurusunu yapiyor. Ben istemiyorum pilot olmasini. Simdiki gibi sabah 8 aksam 5 evde olabilir mi? Her aksam her gece yanimizda olabilir mi pilot olunca? Tanıdığı pilot olan kimse varsa nasil oluyo bi söyler misiniz?

Ama bundan daha da önemlisi esim beni hiçe sayiyor. Sanki ben onun hayat arkadasi değilmişim gibi sanki bu hayati benle paylasmiyormus gibi benim fikrimi bile sormadı. Ne düşündüğüm umurunda bile değil.
Söylediğine göre öyle eve gelmemek, düzensiz hayat vs gibi şeyler olmazmis. Gerçekten bilen birisi beni aydınlatsın lütfen.
Buna gercekten engelmi olacaksiniz yanii
Pilot olmak oyle kolay degil sabah 8 aksam 5 isi daha mi iyi pilotluktan sizce

8-5 calisamazlar
Liseden cok samimi bir arkadasim pilot. Adam neredeyse 7/24 disarida. Uzun mesafe ucuyor,dondugunde izni cok oluyor ama sonra yine yok. Bazen gunlerce ulasmiyoruz sonra o bize dönüyor. Tabii ilk zamanlardan itibaren oyle degiller. Bizim arkadas 12 senedir pilot.

Buna gercekten engelmi olacaksiniz yanii
Pilot olmak oyle kolay degil sabah 8 aksam 5 isi daha mi iyi pilotluktan sizce
Peki biz ne yapicaz ben her aksam esimle olamiycaksam ne anladim ki evlilikten. Ayrica bi bebeğimiz var tek basima mi büyüteyim? Kaldi ki ben kendisine danismadan onayini almadan hayatimla ilgili karar veremem, kendisi nasil boyle yapabiliyor ki

Arkadaşım pilot çok düzenli çalıştığı zaman 4 gün yok 4 gün izinli ama sezon zamanı neredeyse hiç evde olmuyor

Belki sadece eğitimi alacaktır .. mesleği yapmayı düşünüyor mu ? Belki eğitimi alınca iş ciddiye binince kendisi işin içine girmek istemez

tanıdığım pilot var. o en kıdemlilerden sadece uzun uçuşlara gidiyor. belli bir mesai saati yok tabiki. aylık program belli oluyor veriyorlar ellerine. bazen uçuş olmasa bile nöbet yazıyorlar heran çağırılabilirsin diyorlar bekliyorlar öyle. maaş dolgun tabi ama eğitimde epey yüksek ücretli, euro ileydi okul ücreti, onu nasıl karşılayacak çalıştıkça maaşın bir kısmını alıyor eğitim veren merkezler öyle mi yapacak.

Arkadasim gercekten esin pilot mu? Olacak mi daha? Bi formul doldurmayla yazilmayla pilot olsmiyosunda.. cidfi bi para gerekmiyo mu bu is icin? Sagliginin cok iyj olmasi gerekmiyo mu? Vs vs

Back
X