• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aranızda hem Şeker Hastası olup hemde hamile olan varmı ???

melekciks

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2010
36
1
86
Ankara

Arkadaşlar aranızda hem şeker hastası (diyabet) olup hemde hamile olan arkadaşlar
varmı? Bana yazarmısınız lütfen bekliyorum...!:çok üzgünüm:

Not: Gebelik şekeri değil. Annede önceden varolan diyabet...

eveeet. canım ablacım diyabetik hemde tip1 günde kaç kez insülin alıyor. doktorlar olmaz falan dedi ama Allah verince öylede bir oluyor kiii... maşşallah çook tatlı bir yiğenim var. hatta komiktir ablam adet görmeyince doktoruna sölemiş sen hamile kalamazsın adet söktürücü hap al demişti ama adet söktürücü yerine gebelik testi alan ablam hamile olduğunu öğrendi ve bebeğimiz sağlıklı bir şekilde de doğdu.
darısı herkesin başına.

eveeet. canım ablacım diyabetik hemde tip1 günde kaç kez insülin alıyor. doktorlar olmaz falan dedi ama Allah verince öylede bir oluyor kiii... maşşallah çook tatlı bir yiğenim var. hatta komiktir ablam adet görmeyince doktoruna sölemiş sen hamile kalamazsın adet söktürücü hap al demişti ama adet söktürücü yerine gebelik testi alan ablam hamile olduğunu öğrendi ve bebeğimiz sağlıklı bir şekilde de doğdu.
darısı herkesin başına.

canım ablana nasıl ulaşırım yada o bana bir şekilde ulaşabilirmi onunla konuşmak istiyorum (moral için)? Buna ihtiyacım var. Burda üye mi?

Bu arada o doktor nasıl bir doktor anlamadım ne demek sen hamile kalamazsın böyle birşey olur mu ya? Dünyada şeker hastaları hamile kalamaz diye saçma bir düşünce olamaz. Bunlara çok kızıyorum. ışte verdiğin bu örnek şeker hastalarının hamile kalıp dünyaya sağlıklı bir bebek getirdiklerinin gerçek bir kanıtıdır...

Bu arada o doktor nasıl bir doktor anlamadım ne demek sen hamile kalamazsın böyle birşey olur mu ya? Dünyada şeker hastaları hamile kalamaz diye saçma bir düşünce olamaz. Bunlara çok kızıyorum. İşte verdiğin bu örnek şeker hastalarının hamile kalıp dünyaya sağlıklı bir bebek getirdiklerinin gerçek bir kanıtıdır...

tabiki arkadaşım. ablam buraya üye değil zaten bebeğiyle o kadar yoğunki sesine hasret kaldım:)
gerekli morali ben verebilirim.:))
2yıl isteyerek bebek sahibi olmadı, sonra yumurta takibi çatlatma iğnesi derken 2yılda öyle geçti. sonra tüp bebek yaptırdılar 2ayını geçerken kalbi durdu, bir iki ay sonra normal yoldan hamile kaldı çook sevindi demekki benimde normal olabilirmiş diye, bebiş karnında6 aylıkken öldü. 3ay sonra bi daha hamile kaldı ve doğdu:))

benim de eski iş arkadaşım 10 yaşından itibaren şeker hastasıydı ve bebek sahibi oldu o da normal yolla...
özel birşey yapmadı bebek sahibi olmak için...sadece yediklerine içtiklerine çok çok dikkat etti...günde 1 veya 2 defa tam bilemeyeceğim insulin iğnesi yapıyordu ...

çok sağlıklı bir gebelikten sonra çok sağlıklı bir bebeği oldu...

olumsuz birşey olmadı çok şükür...ama ona bende ulaşamıyorum artık ...

sadece birebir şahittim hamileliğine:)

evet ben varım canım şeker hastasıyım ve hamileyim geçen sene 38 haftalık bebeğimin kalbi durdu kaybettim şimdi yine hamileyim allah ne derse o olur her şeyi allaha bırak bende senin gibi çok üzgünüm

ya arkadaşlar bende 6 haftalık hamileyim ama doktorlar bana 5 dakikada felaket senaryoları yazdı işte çocuğun sakat olur bir sürü anormal şeyler olur çocuğu aldırman lazım diye hastanede bi ton ağlattılar beni. çok üzüldüm ve yıprandım. herşeyime dikkat ediyorum diyetim sporum herşeye. kan şekerimde süper gidiyor anlamadım yani. kendim için değil ama çocuğum için çok endişeliyim . :(

üzülme canım doktorların işi moral bozmak her şeyi allaha bırak bende şeker hastasıyım ve hamileyim bende her doktora gittiğimde ağlayarak geliyorum benimde 8 haftalık

benim şekerim belli olmuyor bazen oluyo düşüyor ve şekere yüklendiğim halde çıkmıyor bazen oluyor yükseliyor ve spor yapıp bol bol su içtiğim halde düşmüyor anlayamıyorum. doktor beni yatıracaktı vazgeçti ayakta tedavi yapalım dedi. hem gebesin hemde şekerin var enfeksiyon kaparsın dedi. mesela 3 gündür herşeyime uyduğum halde 250 lerden düşmüyor. ve moralim çok bozuluyor :(

merhaba canım tarçınlı süt iç sen insülin kullanıyormusun hamur işnden uzak dur ben öğle yemeği yemiyorum sadece tarçınlı süt içiyorum bir dene şekerini evdemi ölçüyorsun

evet canım günde 4 defa insülin kullanıyorum hamur işi zaten yemiyorum. ben öğle yemeği yemek zorundayım yoksa kan şekerim düşer. evet kan şekerimi kendim evde ölçüyorum. tarçınlı süt nasıl geliyor şekere. ne gibi bir faydası var canım?

merhaba canım tarçınlı süt şekeri ayarlıyor tarçın hamileyken zararlı birşey değil sen kaç haftalıksınki hergün dört defa insülin vuruluyorsun ben üç defa 10 vuruluyorum senin kullandığın insülin ne benim novamix

merhaba bende şeker hastasıyım gebelik şüphesi var bendede hemoglabinim 6.50 çıkıyor buna rağmen yüksek dedi doktorum dahiliye doktoruda insülin başlanması gerek gebelik olursa dedi çokk üzgünümm bendeki şeker genetik birde :(

Bende hamileyim yeniyim yarın dr gidicem bakalım ne diyecek insülin direnci hastasıyım ben.ilacımı kesti diabet drum 1 hafta aç tok 3 öğün ölçüyorum.6 öğün besleniyorum.

benim de bir tanıdığımın 20 yıl sona oldu bebeği
onunda adeti gecikmiş doktoruna söylemiş doktor belki hamilesindir demiş bizim tanıdıkta yok canım sanmıyorum demiş
kan tahlili yapmış doktor onu dinlememiş neyse ki ve müjdeyi vermiş
20 yıl sonra bebeği oldu sağlıklı maaşallah
aradan 1.5 yıl geçmedi 2. bebeğine hamile kaldı
20 yıl sonra 2 bebek biri kız biri erkek :nazar:

Selam bayanlar, ben 10 yildir seker hastasiyim ve 27 haftalik hamileyim. Bebegimde cok sukur bir sorun yok ama son zamanlara yaklastikca sekeri dusurmekte zorlaniyorum. Gecen hafta tokluk 200 iken hastaneye yatirdi doktor. 3 gun duzenledier ciktim ama surekli diyet ve insuline cok dikkat etmek gerkiyor
Seker hasasi iseniz mutlaka perinotoji servisine gitmelisiniz.

Kızlar bendede insülin direnci var glange diye bi ilaç kullaniorm ve bebegimi kaybettim allahın takdiri rabbim ol derse olur

Back