aranızda dermatolog varsa bana yardımcı olabilir mi?

ns_ns

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1
Puanlar
86
Yer
Edirne
Bugün sivilce ve siyah noktalarımdan ve cildimin aşırı derecede yağlı olmasına dayanamayıp özel bir hastanenin dermatoloji servisine gittim ve doktordan benim sivilce sorunuma kesin çözüm bulmasını istedim ve tahmin edebileceğiniz gibi reçeteme zaten 2 yıl kadar önce de kullanmış olduğum roaccutane adlı ilacı yazdı, ayrıca lazer epilasyon yaptırıp yaptırmadığımı sordu ben de yaklaşık 1 yıldan beri lazerle epilasyon yaptırdığımı söyleyince bu ilacı kullandığın sürece lazerle epilasyonu bırakman gerekecek dedi, yani şimdi ben hem sivilcelerden ve aknelerden hem de kıllarımdan kurtulma lüksüne neden sahip olamıyorum bunu öğrenmek istiyorum, roaccutane kullanırken lazer epilasyon yaptırırsam sonuçları nasıl olur acaba bu konuda bilgisi olan var mı?

Arkadaşım uzman falan değilim ama lazerin o ilaç kullanıldığı sırada yüzde ciddi izler bıraktığını duymuştum. Çünkü bu ilaç cildi inceltiyor ve lazer de yüzde çukur çukur lekelere sebep oluyormuş. Ben de lazer epilasyon yaptırıyorum ve başlamadan önce özellikle sormuşlardı.

Bu tarz ilaçlar ve antibiyotikler kullanılırken lazer yapılmıyor evet.Çünkü leke yapma ve yanık oluşma riski fazlası ile oluyor.Önce sivilcelerinizden kurtulmaya bakın ve sonrasındada epilasyona devam edersiniz...

Back